Palielinoties OCTA zaudējumu pieteikumu apmēram, pieaug arī nozares zaudējumi 5

 

Foto: iAuto.lv

LTAB | 3.novembris 2016 11:39

Šī gada 9 mēnešos notikuši 26828 CSNg, par kuriem apdrošinātājiem iesniegti zaudējumu pieteikumi, kas salīdzinājumā ar 2015. gada 9 mēnešiem ir par 7,75 % vairāk. Izmaksāto atlīdzību apjoms šī gada 9 mēnešos sastādīja 32,91 milj. EUR, kas ir par 7,01% vairāk nekā tādā pat periodā pērn.

Vislielākā atlīdzību lēmumu summa tika izmaksāta par transportlīdzekļu bojājumu un bojāejas zaudējumu atlīdzināšanu, kas kopā sastādīja 76,1% no kopējās atlīdzību summas. Tāpat tradicionāli pieaug arī par nemateriāliem zaudējumiem izmaksāto atlīdzību apmērs, kas šī gada 9 mēnešos sastādīja jau 5,6% no kopējās atlīdzību summas.

Neskatoties uz to, ka kopējā summa par OCTA polišu pārdošanu 2016. gada 9 mēnešos ir palielinājusies par 547 tūkst. EUR jeb 1,6%, salīdzinot ar 2015. gada 9 mēnešiem, zaudējumu atlīdzību pieaugums ir par gandrīz 2,24 milj. EUR jeb 7,6% lielāks. Kopumā OCTA tirgus šī gada 9 mēnešus noslēdzis ar 8,9 miljonu eiro zaudējumiem.

"Neskatoties uz OCTA tirgus negatīvajiem rezultātiem, šī gada pirmo 9 mēnešu tendence rāda, ka polišu cenas praktiski nav pieaugušas. Apdrošinātāji klientus aizvien rūpīgāk segmentē, meklējot pareizākos cenas noteikšanas kritērijus konkrētajiem segmentiem, un apzinīgākie, un mazāk riskantie autovadītāji šobrīd iespējams maksā pat zemāku vidējo cenu par OCTA polisi nekā iepriekš. Paredzu, ka nākotnē apdrošinātāji arvien lielāku uzsvaru liks uz rentablu darbību, nevis uz tirgus daļas palielināšanu, kā arī savu izmaksu efektivizāciju. Domāju, ka perspektīvā tieši šīs darbības, varētu palīdzēt nozarei nostabilizēties," skaidro Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

1997. gadā Latvijā tika ieviesta OCTA sistēma, kuras mērķis ir nodrošināt ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību Latvijā un Zaļās kartes dalībvalstīs. Sistēmas sekmīgākai darbības nodrošināšanai ir izveidots LTAB, kurā apvienojušās apdrošināšanas sabiedrības, kurām ir tiesības veikt OCTA apdrošināšanu Latvijā – AAS "Balta", AAS "Baltijas Apdrošināšanas Nams", AAS "Baltikums Vienna Insurance Group", AAS "BTA Baltic Insurance Company", "Compensa Vienna Insurance Group" UADB Latvijas filiāle, "ERGO Insurance" SE Latvijas filiāle, AAS "Gjensidige Baltic", "If P&C Insurance" AS Latvijas filiāle, "Seesam Insurance" AS Latvijas filiāle un "Swedbank P&C Insurance" AS Latvijas filiāle.

 
Visi komentāri
 
Rexx 3.novembris 2016 18:35
0 1 Atbildēt

Vai tas varētu nozīmēt potenciālu polišu cenu kāpumu?

GB12 3.novembris 2016 18:49
1 1 Atbildēt

Kāpj jau kādus 2 gadus. Un kāps vēl, vismaz šobrīd nekas neliecina par pretējo. No tā diemžēl nekur nespruksim. Te pat nebūtu tik ļoti runas par zaudējumiem, bet ir tiesu lēmumi, saskaņā ar kuriem arī kompensācijās jāmaksā vairāk, attiecīgi, šo risku ierēķinot, arī cenām likumsakarīgi jākāpj.

Mierinājumam varbūt vienīgi varētu teikt, ka, cik zinu, Latvija šajā ziņā nav nekāds fenomens - octai cenas kāpj visā pasaulē.

mr. godīgais 6.novembris 2016 20:15
0 0 Atbildēt

lai parēķina cik daudz viņi nopelna piem. 5 gadu griezumā....

uznāk sniegs un uzreiz sūdzas ka jāizmaksā vairāk....lai saka paldies ka visiem nav KASKO :D

ass 7.novembris 2016 14:16
2 0 Atbildēt

Apdrošinātājiem palielinās nevis zaudējumi, bet gan neiegūtās peļņas apjoms.

Divas dažādas lietas.

Kols 7.novembris 2016 21:51
0 0 Atbildēt

Bet ,kapec tad apdrosinataju nozare necinas ar valsti,ar Latvijas celiem,par kartibu un kulturu uz celiem-ka var celt maxu,ja tam potencialajam vaditajam ta iisti nav CEĻŠ ,par kuru šeit,bez problemam un tricosam kajam,parvietoties

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti