Iniciatīvu par ceļu nodokļa iekasēšanas modeļa maiņu turpinās skatīt pēc saistīta atzinuma saņemšanas 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 17.novembris 2016 16:10

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija turpinās skatīt iedzīvotāju iniciatīvu par ceļu nodokļa iekasēšanas modeļa maiņu pēc tam, kad no Satiksmes ministrijas (SM) būs saņemts ar šo jautājumu saistīts atzinums.

SM pašlaik gatavo atzinumu par citu iniciatīvu - "Par ceļiem bez bedrēm". Sagaidāms, ka šī dokumenta atziņas varēs izmantot, spriežot arī par rosinājumu mainīt ceļu nodokļa iekasēšanas modeli.

Kā ziņots, portālā "Manabalss.lv" vairāk nekā 22 000 iedzīvotāju parakstījušies, lai tiek atcelta pašreizējā sistēma, kad ceļa nodoklis jāmaksā atsevišķā maksājumā neatkarīgi no nobrauktā attāluma. Tā vietā nodokli tiek aicināts iekļaut degvielas cenā, tā apmēru sasaistot ar nobraukumu.

Iniciatīvā, kuru sākotnēji rosinājis Voldemārs Mellups, aicināts atcelt pašreizējo ceļa nodokļa iekasēšanas modeli autotransportam, nosakot tā maksu pēc degvielas patēriņa saskaņā ar Igaunijas vai Lietuvas paraugu. Mellups rosina pēc nodokļa atcelšanas dzēst ceļa nodokļa parādus autotransportam, ja tādi ir iekrāti.

Mellups iepriekš uzsvēra, ka Igaunijā un Lietuvā ceļa nodokli iekasē par katru nopirkto un patērēto degvielas litru, bet Latvijā to iekasē nesamērīgi lielā apmērā, neiedziļinoties, vai ar mašīnu pēc nodokļa apmaksas brauc vai tā visu gadu stāv.

Turklāt degviela Igaunijā esot lētāka nekā Latvijā, lai arī tajā jau ieskaitīts ceļa nodoklis. Piemēram, ceļa nodoklis Latvijā ir 80 eiro, ja Igaunijā liek vienu centu pie litra, Latvijas piemērā automašīnai ar astoņu litru patēriņu gadā jāveic 100 000 kilometru noskrējiens, kas lielākajai daļai privātā autotransporta īpašnieku ir fiziski nereāli, pauda Mellups. Ja nodoklis ir 160 eiro, gadā jānobrauc 200 000 kilometru. "Absolūti nereāli!" sašutis bija iniciatīvas pieteicējs.

Iniciatīvas pieteikumā uzsvērts, ka, pēc Ceļu satiksmes drošības direkcijas datiem, vidējais privātā autotransporta noskrējiens ir 10 000-20 000 kilometru. Igaunijā ceļa segums ir labākā stāvoklī, kas nozīmē, ka Latvijas iekasēšanas modelis pēc autotransporta masas ir aplams.

Pieņemot iniciatīvu, sabiedrība iegūs, jo ekonomēs savu naudu, spēs braukt ar mašīnām, kas patlaban stāv dīkstāvē, kā arī pirks jaunas mašīnas. Tādā veidā tiks veicināta valsts ekonomika. Pašreiz daudziem ceļa nodokļa slogs ir grūti panesams, cilvēki neizmanto privāto transportu tik daudz un bieži, kā gribētu, skaidrots iniciatīvā.

Šī iniciatīva savākusi visvairāk parakstu "Manabalss.lv" vēsturē.

 
Visi komentāri
 
Gatis 19.novembris 2016 11:15
1 0 Atbildēt

Kad beidzot viņi pieņems to likumu , jau apnīk tik lasīt pa mēdijiem, kad viņi tik izskata to lietu un viss..

UAZ469 19.novembris 2016 17:34
0 0 Atbildēt

It kā tāpat nebūtu skaidrs,kāds tas atzinums būs.Nu bet,lai vieni liekēži nodarbina citus liekēžus.Cerams,ka tie citi atrakstīsies tā,lai būtu paņirgājušies par tiem pirmajiem,un,diemžēl,arī par mums.

Brumburbaks 19.novembris 2016 17:39
0 0 Atbildēt

Tad pienāks kārta Finanšu Ministrijai.Ekonomikas Ministrija arī piesaistīta tiks,tad VARAM,bet vēlēšanas gandrīz vai klāt,un mēs viņiem to pieminēsim visus svītrojot.Taisnība-var būt svītrosim,varbūt tikai blēsim.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti