CSDD deviņos mēnešos nopelnījusi 3,7 miljonus eiro 29

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 3.decembris 2016 11:39

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) šogad deviņos mēnešos strādāja ar 31,622 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,9% vairāk nekā attiecīgajā laikā pērn, savukārt tās peļņa pieauga divas reizes - līdz 3,659 miljoniem eiro, liecina CSDD publiskotā informācija.

CSDD vadības ziņojumā teikts, ka direkcija šogad deviņos mēnešos strādāja atbilstoši apstiprinātajam budžetam. Ieņēmumu ziņā būtiskākā darbības joma bija transportlīdzekļu tehniskā kontrole, kur vērojams ienākumu pieaugums 12,5% apmērā. Pamatpārbaužu skaits kāpis par 0,7%, bet atkārtoto pārbaužu skaits - par 1,3%.

Vienlaikus ieņēmumu pieaugums skaidrojams ar paaugstinātajām pakalpojumu cenām no šā gada automobiļiem ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām, turklāt palielinājies dārgāko pakalpojumu īpatsvars.

Savukārt otrs būtiskākais apgrozījuma avots ir transportlīdzekļu reģistrācijas pakalpojumu sniegšana, kur deviņos mēnešos bijis ieņēmumu kāpums 4,9% apmērā.

Tiesa gan, salīdzinot ar pērnā gada deviņiem mēnešiem, sarucis transportlīdzekļu pirmreizējo reģistrāciju un izsniegto numura zīmju skaits - attiecīgi par 2% un 3,3%. CSDD šos datus skaidro ar sākto transportlīdzekļu tirdzniecības jomas sakārtošanu nolūkā mazināt ēnu ekonomiku.

''Kopumā var secināt, ka direkcijas darbība 2016.gada deviņos mēnešos ir bijusi veiksmīga un tā ir veicinājusi stratēģijā noteikto finanšu un nefinanšu mērķu sasniegšanu,'' norāda CSDD vadība.

Pērn pirmajos deviņos mēnešos CSDD strādā ar 28,518 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,871 miljona eiro peļņu.

 

 
29 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
es 2.decembris 2016 21:04
80 3 Atbildēt

aplaupa tautu un ar to vēl lepojas.....

Rexx 2.decembris 2016 19:32
75 4 Atbildēt

Nav tā kā mazliet bezkaunīgi šitā pelnīt uz tautas rēķina, neatstājot izvēli?

nekas 2.decembris 2016 21:08
70 4 Atbildēt

nevis nopelnījusi,bet aplaupījusi Latvijas iedzīvotājus...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti