Ir zināmi visi septiņi konkursa “Latvijas Gada auto 2017” finālisti (+ foto) 12

 
Latvijas Gada Auto | 5.decembris 2016 21:47

Šodien oficiāli tika paziņoti visi septiņi jaunākie auto modeļi, kuri nonākuši soļa attālumā no “Latvijas Gada auto 2017” titula. Tā ieguvējs tiks noteikts jau šonedēļ - piektdien, 9. decembrī.

Šogad konkursa žūrijai kopumā bija jāvērtē 24 jaunākie auto modeļi, kas pārstāvēja dažādus segmentus – kompaktklasi, apvidus, premium, sporta, pikapus u.c.  Plaša auto izvēle gan ikdienas lietošanai vienatnē, gan ģimenes izbraukumiem, gan arī smaga darba darīšanai. Izvērtējot visus pretendentus, konkursa žūrija finālam izvirzīja šādus auto (pēc alfabēta):

Pieraksties iAuto YouTube kanāla jaunumiem - abonē šeit >>> te video parādās ātrāk!

Izvērtējot visus pretendentus, konkursa žūrija finālam izvirzīja šādus auto (pēc alfabēta):

  • “BMW X1”
  • “KIA Sportage”
  • “Opel Astra / Astra Sports Tourer”
  • “Peugeot 3008”
  • “Škoda Kodiaq”
  • “Volkswagen Tiguan”
  • “Volvo S90/V90”

“Latvijas Gada auto 2017” titula ieguvējs tiks paziņots apbalvošanas ceremonijā 9. decembrī plkst. 20:00. Tai tiešraidē sekojiet līdzi TV kanālā “Re:TV”, kā arī Sportacentrs.com TV kanālā, interneta portālos Delfi.lv, iAuto.lv un Tvnet.lv.

Papildu galvenajam “Latvijas Gada auto 2017” titulam konkursa dalībnieki tiks apbalvoti arī vairākās citās nominācijās. Tā kā pirmo reizi konkursā “Latvijas Gada auto” spraigu konkurenci sastāda pikapi, šogad izveidota nominācija “Latvijas Gada pikaps 2017”, par kuru sacenšas ļoti līdzvērtīgi kandidāti – “Toyota Hilux”, “Nissan Navara” un “Mitsubishi L200”. 

Interneta portālos Delfi un iAuto.lv joprojām notiek balsojums nominācijā “Tautas simpātija”, kur ikviens var veltīt savu balsi par kādu no 24 “Latvijas Gada auto 2017” dalībniekiem. Arī šīs nominācijas laureāts tiks apbalvots ceremonijā 9. decembrī.

Balso jau tagad par Tautas simpātiju un izmanto iespēju laimēt vienu no četriem pretendentiem uz nedēļas nogali ar pilnu degvielas bāku iAuto.lv: http://gadaauto.iauto.lv/

“Latvijas Gada auto 2017” žūrijas biedru komentāri par finālistiem:

“BMW X1”

BMW X1 Foto: iAuto.lv

Vairāki žūrijas biedri uzslavēja “BMW X1” par prieka radīšanu un emocijām, kas rada vēlmi ar to braukt atkal un atkal.  RTU docents Juris Kreicbergs: “”BMW X1” paņēma ar sajūtu, ka automobilī nav nekā lieka, tāpēc negribas lietot premium apzīmējumu. Skaisti, praktiski inženieru risinājumi, lieliska dinamika, labas sajūtas, braucot automobilī. Lai arī izmēru gammā tas ir mazais modelis, arī palielam vadītājam nebija par šauru. Automobilis, kurā ir vēlme atgriezties.” 

Žurnālists Atis Jansons slavēja “X1” gaitas īpašības: Par “X1” nobalsoju arī es, jo šis ir saprātīgs “premium”. Neliels. Tādēļ dinamiska līkloču brauciena spējīgs, nevis slidenā pagriezienā vieglāku pilnpiedziņu lidojumu traucējošs. Pilota baudai būvēts auto nedrīkst būt prestižu stutējošs milzis. Ne jau “X5” vai “X6” ir “driver’s car”. “X1” ir īstais. Šķiet, tam nav limitu. Ne bedrainos asfalta līkločos no Raganas uz Sējas ciemu, ne mežā. Kaifs. Viena nelaime – obligāti jāseko piebildei. “Kur atļauts...”. Ja naudiņas pietiktu, šis varētu būt vienīgais arguments pret šo pirkumu.” 

Par “X1” prieka faktoriem un emocijām līdzīgi domā arī "Latvijas Valsts Ceļi" VAS administratīvās daļas vadītājs Zigmārs Krūmiņš, taču viņš arī uzskaita pāris vājās vietas: “Pie mīnusiem jāmin salona uzbūves īpatnība - stūre neatrodas precīzi pa vidu autovadītāja sēdeklim. Uz sajūtām kāds 1 cm ir nobīde, priekšējie sēdekļi nobīdīti tuvāk uz auto centru. Pierast var, bet... Skaņu izolācija aizmugurējām arkām – nav, protams, japāņu auto skaņas, bet “BMW” arī ne!  Ap 100 km/h  uz piesniguša ceļa īsās garenbāzes dēļ ir nervoza uzvedība. Gribās lēnāk. Un 1,9 m augumā pašam aiz sevis ir gan sarežģīti iesēsties, gan pavadīt laiku. Pēc sajūtām un emocijām, ko sniedz “X1”, vienmēr no auto jāizkāpj smaidīgam, bet, ņemot vērā mīnusus,  šis “BMW” neaizvelk līdz “premium”.

“Volvo S90/V90”

Volvo S90/V90 Foto: iAuto.lv

Lai arī braukšanas īpašību ziņā “S90/V90” ir vairāk mieru raisošs automobilis, salīdzinot ar otru ”premium” pārstāvi finālā – “BMW X1”, žūrijas biedri izbaudīja arī aizraujošākus brīžus. Autosporta meistars Ivars Caune uzteic “Volvo” paklausību: “Pēc izbraukšanas ar “S90” rudens testā, kurā šis auto sagādāja braukšanas baudu - ļoti dinamisks, labi bremzē un ir paklausīgs līkumotajā Kuldīgas - Kabiles ceļa posmā, man bija izdevība izmēģināt “V90” pilnpiedziņas modeli sniegotajā, līkumotajā Ādažu testa ceļā. Biju ļoti gandarīts, cik filigrāni un neuzbāzīgi darbojās pretslīdes un pretizbuksēšanas sistēmas. Bija patīkams brauciens!”   

Juris Kreicbergs par “Volvo S90/V90”: “Gan ārpus pilsētas, gan pilsētā izcils braukšanas komforts. Pilsētā ievērojamu laiku izmēģināju adaptīvo kruīza kontroli. Izcili notur attālumu līdz iepriekšējam automobilim - perfektas sajūtas gan bremzēšanas, gan ieskriešanās laikā. Vienīgā kaitinošā lieta, kuru īsajā laikā neatradu kā novērst - pēc aizdedzes ieslēgšanas automātiski ieslēdzas stūres un sēdekļa elektriska sildīšana, lai gan temperatūra vēl nešķita tik zema, lai to vēlētos, un braucot jātaustās pa displeju, lai to atslēgtu, jo pogu skaits ir speciāli samazināts. Lai gan no ārpuses bija nomaskēts ar manai acij neizteiksmīgu brūnu krāsojumu, iekšpusē un darbībā patiesi baudāms “premium” automobilis.”

“Opel Astra/ Astra Sports Tourer”

Opel Astra / Astra Sports Tourer Foto: iAuto.lv

Žūrijas iespaidus par jauno “Opel Astra / Astra Sports Tourer” raksturo Ata Jansona komentārs: “Izcila cenas un lietošanas īpašību kombinācija. Gaita, kuru nesmādē pat sportisti. Žūrijas komentāri lakoniski. Parasti – īkšķis uz augšu...” 

Īkšķis uz augšu arī Ivaram Caunem: “”Astra” un “Astra Sports Tourer” - abi ar benzīna dzinējiem ir praktiski vienādi auto. Bet “Tourer”, nedaudz lielāks un aprīkota ar automātisko ātrumkārbu, likās pat nedaudz ņiprāks un patīkamāks automobilis. Brauciena laikā saņēmu tieši to, ko biju gaidījis - man patika.”

Savukārt Zigmāru Krūmiņu uzrunā “Astra” bagātīgais aprīkojums un dzinēji: “Viens no līderiem savā segmentā uzdevis labu toni. "Golf klases" auto ir ieguvis adaptīvos LED lukturus un vēl kaudzi ar dažnedažādām opcijām! Nu ir ko komplektēt! To atvieglo "aprīkojuma pakas" kas ir tiešām gana daudz, gana dažādas un arīdzan pieejamas. Salons kvalitatīvs - uz sajūtām nav vēl “premium”, bet kopumā atbilstošs cenai. Patīkami pārsteidz turbo dzinēju veiktspēja. Braucot vienmērīgi ar 100 km/h iespējams ieraudzīt 5 l patēriņu. Par mīnusiem - universāla versijai par daudz dzirdami trokšņi, kā arī pārāk cieta un skaļa piekare. Šīs nepilnības gandrīz nebija jūtamas hečbekā. Ātruma pārslēgs - it kā visu dara, bet kaut kādas precizitātes kustībā un kvalitātes satvērienā pietrūkst.  Citādi – lielisks savas klases auto.”

“Volkswagen Tiguan”

Volkswagen Tiguan Foto: iAuto.lv

Līdzīgi kā par iepriekšējo finālistu “Opel Astra/ Astra Sports Tourer”, tā arī par “Volkswagen Tiguan” komentāri no žūrijas lakoniski, bet pozitīvi. Jura Kreicberga komentārs: “Ļoti ērts automobilis. Pietiek vietas arī lielākam cilvēkam. DSG kārba strādā saskaņoti ar motoru un vadītāja iegribām. Līdzbraucējam šķita, ka salona apdare varētu būt lepnāka, bet man prieks, ka maksāts tiek par perfektu automobiļa darbību, ne par īpaši izlasītiem apdares materiāliem. Meža smilšainajā ceļā pret kalnu braucu bez liekas ieskriešanās. Pretslīdes sistēmas lieliski tika galā ar mierīgu un pārliecinošu uzrāpšanos paugurā. Ja jāpiemin kaut kas, kas varēja būt labāks – pilsētā, ieslēdzot adaptīvo kruīza kontroli ar ātruma ierobežotāju, apstāšanās notiek perfekti, bet ieskrienoties, distance palielinās un Rīgas apstākļos ir liela varbūtība, ka kāds sprauksies pa vidu.”  

Autožurnālists Guntars Pulss vērš uzmanību uz kādu iepriekš neredzētu funkciju “Veiklības braucienos pie t/c “Mols” atklājās, ka konkrētajam eksemplāram ir automātiskā bremzēšana atpakaļgaitā. Līdz šim nebija gadījies sastapties ar tādu fīču.”

“KIA Sportage”

KIA Sportage Foto: iAuto.lv

Jaunais “KIA Sportage” ļoti pamatoti ir kā dadzis acīs visiem kompakto krosoveru pārstāvjiem – tas spēj piedāvāt daudz par pieņemamu cenu. Arī Guntars Pulss vērš uzmanību uz “KIA” straujo tuvošanos klases labākajiem pārstāvjiem: “Ļoti normāls auto. Ja pirmo divu paaudžu Sportage bija tipiski tā laika Dienvidkorejas autobūves paraugi, tad pirms sešiem gadiem prezentētais modelis jau bija plats solis uz priekšu, jo izskata un izpildījuma ziņā bija pietuvojies klases labākajiem standartiem. Jaunais ceturtās paaudzes modelis gan izskata un aprīkojuma, gan uzvedības ziņā kļuvis vēl eiropeiskāks. Interesantais priekšdaļas noformējums uzreiz piesaista apkārtējo uzmanību. Īpaši mūsdienīgi izskatās GT Line versijai pieejamie priekšējie LED miglas lukturi.”

“Peugeot 3008”

Peugeot 3008 Foto: iAuto.lv

Šis automobilis bija pārsteigums daudziem žūrijas biedriem, arī autoservisa “V4 Motors” direktoram Raimondam Volontam: “Neesmu “Peugeot” fans, bet šis modelis mani patīkami pārsteidza, pirmkārt, jau ar savu dizainu. Nodomāju, ka brīnumi sāksies iekšpusē, kad atkal nebūs iespējams novietot stūri tā, lai tā netraucētu redzēt spidometra paneli, bet izrādās, ka tam atrasts interesants risinājums - stūre ir izgatavota ovāla. Man personīgi, tas ne visai patīk, bet visā kopējā dizainā tas iederas tīri labi. Pats interesantākais bija, pabraucot ar to, es faktiski biju drusku šokēts par komfortablo piekares darbību, kas līdz šim nebija franču autobūves vizītkartes. Visumā liekas, ka “Peugeot” pēdējos gados patīkami pārsteidz. Vienīgi žēl, ka tam nav iespējama pilnpiedziņa.”

“Peugeot 3008” neparastumu akcentē arī  Atis Jansons: “Šis nevarēja nebūt finālā, jo ir neparasts. Gan ārēji, gan salonā. Spilgts. Pat žilbinošs. Pat mulsinošs. Tehniski augsti izglītoti veči blenž uz ātrumkārbas konsoli vaļējām mutēm. Kā šito palaist?! Es (askētiskas brauciena vides fanātiķis) smaidu tā šķībi un esmu pat gatavs šo kā pārspīlēti modīgu no fināla svītrot, līdz no Vangažiem nonākam vecajā Tumšupes ātrumposmā, kur esmu spiests atzīt, ka superšvīts brauc - nu ļoti labi!

“Škoda Kodiaq”

Škoda Kodiaq Foto: iAuto.lv

Jaunais “Škoda” apvidus automobilis “Latvijas Gada auto 2017” pretendentiem pievienojās pēdējais – no rūpnīcas pa taisno uz “Lielo testa braucienu”, kur tā prasmes un varēšana tika vērtēta vairāku dienu garumā. Interesantas funkcijas jaunajā “Kodiaq” atrada arhitekts Jānis Mežulis: “Parasti ir tā, ka visi jaunumi tiek flagmaņiem, tomēr šoreiz “škodisti” ir papūlējušies ierindoties neredzēto inovāciju lauciņā. Un šeit es nerunāju par lietussargiem abās priekšējās durvīs, bet gan par man absolūto jaunumu, proti, auto salonā atrodošos personu sarunu skaņu pastiprinošo sistēmu ar trokšņu slāpēšanas funkciju. Sajūta tāda it kā tu atrodies lielā telpā. Un dzirdi pats savu balsi, kad runā pārāk skaļi. Pirmajā brīdī gribējās runā kā parasti, tomēr piešaujoties varēja arī otrās rindas pasažieri runāt pusbalsī un sadzirdēt priekšējos. Super!”

Šo funkciju piemin arī Jānis Rapa, “Lattelecom” transporta nodaļas vadītājs: “Man jaunā “Škoda” likās ļoti sakarīga. Teicami sevi parādīja gan uz piesniguša līkumota ceļa, gan pilnīgos bezceļa apstākļos, gan uz šosejas. Pie tam šoseja būs "mājas trase" absolūtajam vairākumam “Škoda Kodiaq”, līdzīgi kā visiem krosoveriem Latvijā. Salons plašs un ērts. Uzskatu, ka šis varētu būt ļoti labs ģimenes auto. Kontrolpanelis ar analogiem rādītājiem man likās korektāks un pierastāks par digitālo. Multimediju sistēma ērti lietojama. Jau kolēģa pieminētā automašīnas "akustika" vienkārši fascinēja, vari sarunāties ar aizmugurē sēdošajiem, nepaceļot balsi. Nevar nepieminēt arī kādu mīnusiņu. Nolaižot otrās un trešās rindas krēslus, neveidojas gluda virsma.”

Savukārt “Škoda Kodiaq” vadāmība uzrunāja Ivaru Cauni: “Man šis auto iepatikās uzreiz, kad pirmo reizi to ieraudzīju Lilastes “Off road” sekcijā tas sevi parādīja perfekti. Bez piepūles veica pašas sarežģītākās trases sekcijas. Bet uz slidenā un līkumotā Ādažu ceļa posma, salīdzinoši braucot pēc “Volvo V90”, tas ļāvās nedaudz vairāk izjust vadāmo sānslīžu baudu. Iesaku pamēģināt!”

Konkurss notiek kopš 1998. gada un šogad prestižais "Gada auto" tituls tiks pasniegts 18-to reizi. Konkursa “Latvijas Gada auto 2017” dalībnieki ir “Opel Astra”, “Opel Astra Sports Tourer”, “Opel Mokka X”, “Nissan Navara”, “Mazda MX-5”, “Ford Edge”, “Ford Mustang”, “BMW X1”, “Renault Megane”, “Renault Talisman Grandtour”, “KIA Sportage”, “Volkswagen Tiguan”, “Volvo S90”, “Volvo V90”, “Hyundai Ioniq”, “Mitsubishi L200”, “Audi Q2”, “Audi A5 Coupe”, “Peugeot 3008”, “Peugeot Traveller”, “Toyota RAV 4 Hybrid”, “Toyota Hilux”, “Lexus RX” un “Škoda Kodiaq”.

Konkursu “Latvijas Gada auto 2017” atbalsta: Delfi, iAuto.lv, Latvijas Avīze, Latauto, jauniauto.lv, Auto ziņas, garaza.lv, dzivoklis.lv, T/c Mols, Avalon Hotel, LAMB, KPMS & Partneri, Skrivanek, Intergaz, abi2, V4 motors.

 
Visi komentāri
 
Madara 6.decembris 2016 6:58
4 6 Atbildēt

“KIA Sportage” irfinala :)) patik , gribetos pabraukat..

Experc 6.decembris 2016 8:34
3 5 Atbildēt

Ja nosaukumā ir vārds "sport", tas nenozīmē, ka tas ir sportisks.

martinslusis 6.decembris 2016 21:07
1 0 Atbildēt

Ja vārdu eksperts izrunā ar c burtu (vai gandrīz kā ar c burtu), tad tas nav jāraksta ar c burtu. :)

EXPERC 6.decembris 2016 8:49
9 17 Atbildēt

Ieteikums gada auto veidotājiem.

Vai nevar paņemt žūriju gados jaunāku? Citādi tie vecie kraķi katru gadu izvēlas kādu "jaunu auto", kurš izskatās tā, it kā būtu 7 gadus vecs.

Tiguan!

Pīzd*ec!!!

Kas tas par 90.to gadu kropli?

X1? Ko viņam izmainīja no iepriekšējā modeļa? Viņus sāka ražot 2009.gadā!!!! Ja jau 2009.gadā viņš neuzvarēja, kāda h. pēc viņu nominēt tagad, ja viņš ir tāds pats????

iAuto 6.decembris 2016 11:00
3 1 Atbildēt

Katru gadu žūrijas sastāvā notiek rotācija, piemēram šogad žūrijai piebiedrojās Raitis Mazjānis, Juris Kreicbergs un Ilmārs Līkums. Arī nākošajā gadā būs rotācija un visticamāk būs arī gados jauni papildinājumi, bet cieši saistīti ar autonozari!

experc 7.decembris 2016 10:40
2 1 Atbildēt

Lūk x1 2016 gadā

media.caranddriver.com/images/15q3/6...

lūk x1 2009 gadā

images.car.bauercdn.com/upload/19945/...

Atrodiet divas atšķirības. Izņemot kaut kādu minimālu ārpuses izmaiņu un kaut kādām jaunām elektronikām, vairāk atšķirību nav.

Kāda ir šī konkursa jēga? es domāju, ka atrast GADA JAUNU auto, kurš varētu kļūt par tirgus līderi. 7 gadus x1 tāds nebija pat tuvu. Kāda mārrutka dēļ ir domāt, ka tagad paliks, tikai tāpēc, ka co izmeši palikuši mazāk.... un audiosistēma krutāka.

Idijotu bars

aigi 6.decembris 2016 10:15
4 0 Atbildēt

Pārliecinoša krosoveru uzvara. Prieks! Ja šīs segments uzrāda straujāko pieaugumu Eiropā, tikai loģiski, ka kāds no tiem tiks nominēts par gada auto. Nedomāju, ka Volvo un Opel spēs konkurēt ar pārejiem - Volvo pārak dārgs, lai būtu gada auto, savukārt Opel pārāk vienkārš un garlaicīgs.

WRC 6.decembris 2016 17:24
2 0 Atbildēt

Viens kompaktnieks, viens limuzīns un pārējie - krosoveri... Tad jau Astra iegūst Gada auto titulu bez variantiem!!! - ja vien žūrija nelidināsies mākoņos un ņems vērā Latvijas ekonomisko situāciju, vidusslāņa pirkstpēju, līzinga tirgu utt.

martinslusis 6.decembris 2016 21:08
3 0 Atbildēt

Kāda vaina Kia Sportage cenai? Sākot no 17990, ja pareizi atceros. Tas vēl ir ļoti reāli latviešiem.

niks 6.decembris 2016 21:47
0 3 Atbildēt

niva un uazs iet krutāk pa dubļiem gribat ko komfortablāku tad audi quattro ir super

Sviesc 7.decembris 2016 8:16
2 1 Atbildēt

Tiešām nožēlojami, viedokļu kopēšana un sekošana masām. Nekādas inovācijas vai individuāla viedokļa...

Īstenībā arī sākotnēji tika atlasīti pārsvarā Tautas klases modeļi, kas patiks pūlim, bez sava viedokļa.

Kārtējais komercializēts pasākums.

joks 7.decembris 2016 16:09
1 0 Atbildēt

Mani finālisti būtu: “Škoda Kodiaq”, “Toyota Hilux”,“Volvo S90/V90”, "Fiat Tipo", “Renault Megane”, “Ford Edge” un "Fiat 124".

Alfa Giulia es ceru nav pat kandidātos, jo tiks iekļauta nākamgad, jo tikai nesen nonāca masu pārdošanā (kaut gan pasaulē jau pusgadu tirgo).

Šie ir tiešām auto ar BŪTISKĀM izmaiņām salīdzinot pret iepriekšējām paaudzēm vai jauna niša. Pārējie copy-paste + update minimāls.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti