"A26" un Valsts policija vienojas par policijai piegādāto "Citroen Jumpy" dokumentācijas sakārtošanu 9

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 29.decembris 2016 14:47

Līdz šim lielākajā automobiļu iepirkumā Valsts policijas (VP) konkursā uzvarējusī pilnsabiedrība "A26" un VP turpinās darbu pie policijai piegādāto "Citroen Jumpy" automašīnu dokumentācijas sakārtošanas atbilstoši VP noteiktajām prasībām pēc veiktās spēkratu pilnveidošanas, informē "A26" pārstāvis Guntars Šīrants.

Decembra vidū pilnsabiedrība "A26" policijai iesniedza laboratorijā veikto testu rezultātus, kas apliecināja, ka visi 17 VP piegādātie "Citroen Jumpy" automobiļi pilnībā atbilst iepirkuma prasībās noteiktajiem izmešu normatīviem. VP ir iepazinusies ar iesniegtajiem dokumentiem un tikšanās laikā vakar, 28.decembrī, puses pārrunāja tālākos soļus automašīnu pārveides apstiprināšanai atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai.

Policija ir izteikusi vēlmi pārbūvi apstiprināt ne vien ar neatkarīgas laboratorijas mērījumiem, bet arī, nostiprinot pārbūves faktu automašīnu reģistrācijas ierakstos. Piesaistot plašāku speciālistu loku, pilnsabiedrība ieplānojusi konsultatīvas tikšanās ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas speciālistiem, lai izvērtētu iespējas reģistrēt pārbūvi atbilstoši spēkā esošo normatīvo aktu prasībām.

"Šis jautājums var izrādīties sarežģītāks, nekā sākotnēji domāts, jo pēc būtības ir Latvijai netipisks precedents," atzīst Šīrants.

Iepriekš jau vēstīts, ka VP šogad vasarā noslēdza vairākus līgumus par 755 automašīnu nomu uz pieciem gadiem. Kopējā iepirkuma vērtība ir aptuveni 22 miljoni eiro. Konkursa uzvarētāji ir "SEB līzings" - 12,4 miljoni eiro, "Karlo Motors" un apvienība "Pilna servisa līzings" - 7,2 miljoni, "A26" - 4,2 miljoni eiro.

Rudenī tika paustas aizdomas, ka, iespējams, pilnsabiedrība "A26" esot nodevusi pavisam citas, līgumam neatbilstošas mašīnas. Proti, "A26" piegādājusi policijai 17 "Citroen Jumpy" automašīnas, kuras policija esot prasījusi aprīkot ar jaunās paaudzes motoru "EURO 6", taču "A26" piegādātās automašīnas esot bijušas ar dzinēju, kas atbilst "EURO 5" emisijas standartiem.

Pilnsabiedrība "A26" izskanējušos pārmetumus noraidīja, uzsverot, ka konkursa par transporta nomu VP vajadzībām nolikumā un tehniskajā specifikācijā bija definēts, ka vieglo automobiļu emisijas klasei jāatbilst "EURO 6" standartam, nevis jābūt "EURO 6" standartam. Attiecīgi arī piegādātās 17 automašīnas, lai gan ir ar "EURO 5" dzinēju, tomēr ir pielāgotas "EURO 6" izmešu sertifikātam.

No 4,2 miljonu eiro summas, kas ir "A 26" daļa iepirkumā, strīdīgo "Citroen Jumpy" piegādes daļa ir 800 000 eiro.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pilnsabiedrība "A26" pērnā gada decembrī dibināja SIA "Auto Īle un Herbst", SIA "Ad Rem auto", SIA "Auto 26". Visi uzņēmumi saistīti ar uzņēmēju Māri Īli.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Klusums 29.decembris 2016 20:46
8 0 Atbildēt

Rolis galīgi atslābis. Varēja taču uzreiz tās kastes "uzčipot" uz virtuālu EURO 10 un pārdot PSA savu "garadarbu". Kārtējo reizi latvieši parāda ka ir ekstra klases "meistari". Tas jau sen bija skaidrs ka PSA pret Čiekurkalnu ir kā pirdiens vētrā.

GB12 29.decembris 2016 16:22
5 0 Atbildēt

Kāds negaidīts pārsteigums!!!!!!

jp 29.decembris 2016 19:31
5 0 Atbildēt

jā, cash is king !

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 

Sākta modernizētā Golf 8 ražošana 6

Volkswagen rūpnīcā Volfsburgā no konveijera nobraucis pirmais astotās paaudzes Golf modernizētā modeļa eksemplārs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti