Audi par 26% uzlabo pārdošanas rezultātus; 2016.gada pirktākais zīmola modelis bijis Q5 apvidus auto

 

Audi Q7 Foto: iAuto.lv

Moller Baltic Import SE | 6.janvāris 2017 12:00

Pateicoties pieaugošam pieprasījumam pēc Audi Q5 modeļa, premium auto zīmols Audi 2016. gadā Latvijas tirgū ir uzlabojis pārdošanas rezultātus par 26%.

Gada populārāka modeļa, stabila līdera Q5 portfelī ir 144 pārdotās automašīnās un 92% pieaugums salīdzinājumā ar 2015. gada rezultātiem. Aizvadītais gads ir bijis veiksmīgs arī Audi A3, A4, A6 un lielā apvidus auto Q7 modelim.

Kopumā 2016. gadā Audi Latvijā pārdeva 384 jaunus auto, kas ir par 80 automobiļiem vairāk nekā pērn. Jāatzīmē, ka vairākus mēnešu tieši Audi zimola modeļi ieņēma pirmo vietu pēc reģistrēto premium auto skaita, pārspējot konkurējošus auto ražotājus. Aizvadītā gada rezultāti tikai nostiprina zīmola tirgus pozīcijas un demonstrē lēzenu, bet stabilu izaugsmi visā pēckrīzes periodā. Labi rezultāti ir vērojami arī citās Baltijas valstīs, kā piemēram, Lietuvā Audi pārdošanas apjomi pērn ir pieauguši par 20%. Jāatzīmē, ka arī Lietuvā iecienītākais modelis 2016. gadā ir bijis Audi Q5 apvidus auto, tam pakaļ dzenoties Q7 modelim – lielam apvidus automobilim. Kopumā kaimiņvalstī tika pārdoti 448 dažādi Audi modeļi, kas ir par 76 automobiļiem vairāk nekā 2015. gadā.

2016. gads zīmolam bija veiksmīgs ne vien pateicoties pārdošanas apjomu pieaugumam Latvijā, Baltijā un arī kopumā pasaules tirgū, bet arī pateicoties vairākiem jauniem modeļiem, kas tika prezentēti lielākajos pasaules motoršovos. Audi papildināja piedāvājumu klāstu ar augstās kases sportiskiem automobiļiem Audi A5 un S5 Coupe, kā arī izcilo Audi Q2, kas ir kļuvis par kompaktās klases mazāko līdz šim tirgū pieejamo apvidus auto. Q2 savienojamība un informācijas un izklaides sistēmas ir pielīdzināmas augstāko segmentu auto klases līmenim.

Zīmols pēc vairāku gadu pārtraukuma prezentēja arī atjaunināto Q5 apvidus auto. Ar jauno Q5 Audi uzstādīja vēl augstākus kvalitātes un komforta standartus. Starp zīmīgākajām inovācijām jāatzīmē četru riteņu piedziņas sistēma ar jaunākajām tehnoloģijām, augstas efektivitātes dzinēji, adaptīvā pneimatiskā balstiekārta, izcilas informācijas un izklaides sistēmas, kā arī autovadītāja palīgsistēmas. Ņemot vērā vietējo pircēju gaumi, zīmols uzliek lielas cerības uz jauno Audi Q5, kas Baltijā, kā arī citur Eiropā parādīsies šī gada sākumā.

Foto: iAuto.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti