Apdrošinātājs bezmaksas ar papildu drošības sistēmām plāno aprīkot vismaz 1600 klientu transportlīdzekļus

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 19.janvāris 2017 10:31

Apdrošināšanas sabiedrība "Balta" plāno kompensēt papildu drošības sistēmu uzstādīšanu savu klientu automašīnām, kuras zagļu vidū kļuvušas īpaši iecienītas un kuru zādzības risks vērtējams kā paaugstināts.

Plānots, ka šī gada laikā papildu drošības sistēmas varētu uzstādīt vismaz 1600 transportlīdzekļiem.

Arī pretaizdzīšanas vai meklēšanas sistēmas esamība negarantē, ka auto netiks nozagts, taču pareizā sistēmas izvēle ievērojami apgrūtinās zādzību, kas var likt zagļiem atteikties no savu nodomu īstenošanas, pārliecību pauda "Baltas" Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs Kristaps Liecinieks.

Viņš skaidroja, ka atsevišķi automašīnu zīmoli un modeļi kļuvuši īpaši populāri zagļu vidū. Runa ir par automašīnām, kas lielākoties aprīkotas ar jau rūpnīcā uzstādīto bezatslēgu iedarbināšanas sistēmu "Keyless Go". Lai gan šī sistēma ir mūsdienīgs tehnoloģijas jaunievedums, kas ir ļoti ērts lietotājam, Liecinieks aicina ņemt vērā, ka tā pieejama plašam interesentu lokam un ikvienam ir iespēja izpētīt tās darbību līdz smalkākajām niansēm. Ar šo sistēmu tiek aprīkotas dažādu zīmolu automašīnas, līdz ar to zādzību lietpratējiem tas ir vēl saistošāk un pieejamāk.

Šī gada laikā "Balta" ar papildu drošības sistēmām - OBD bloķētājiem, "Skybrake" vai "Igla" - plāno aprīkot vairāku zīmolu automašīnas, kuru zādzību skaitam ir tendence pieaugt, - "Audi", "BMW", "Honda", "Hyundai", "Lexus", "Toyota", "Volkswagen" u.c. Papildu drošības sistēmu izmaksas esošajiem klientiem kompensēs apdrošinātājs.

Zādzību skaita palielināšanās dēļ jau pērn decembrī "Balta" nolēma klientiem, kuru īpašumā ir "Hyundai" "ix35" vai "Santa Fe", kompensēt papildu drošības sistēmu uzstādīšanu. Līdz šim ar šīm sistēmām aprīkoti jau vairāk nekā 80 spēkrati. Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas datiem pērn pieteiktas 26 "Hyundai" zīmola automašīnu zādzības.

"Baltas" paziņojumā medijiem citēts apdrošinātāja klients Valdis, kurš atsaucies apdrošinātāja aicinājumam un aprīkojis savā īpašumā esošo "Hyundai" ar papildu drošības sistēmām. Vien dažas dienas pēc to uzstādīšanas automašīna tika nozagta. Taču, pateicoties papildu drošības sistēmām, transportlīdzeklis tika atrasts dažu stundu laikā.

Visi "Baltas" klienti, kuru īpašumā esošie transportlīdzekļi pakļauti paaugstinātam zādzību riskam, saņems aicinājumu no apdrošinātāja par papildu drošības sistēmu uzstādīšanu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti