Tērvetes novadā par problēmu kļuvuši driftotāji; nolemts, ka varēs tos sodīt 68

 

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Nozare.lv | 1.februāris 2017 13:03

Turpmāk Tērvetes novada pašvaldības saistošajos noteikumos būs noteikta atbildība par driftošanu, paredzot līdz 100 eiro sodu, lēmuši novada domes deputāti, grozot saistošos noteikumus par nekustamo īpašumu uzturēšanu un sabiedrisko kārtību.

Deputāti noteikuši, ka nav pieļaujama tīša transportlīdzekļa dzenošo riteņu izbuksēšana, atstājot brauktuves segumā transportlīdzekļa riepu gumijas sastāvdaļu nospiedumus. Par šajā punktā minēto darbību veikšanu pārkāpējam uzliek naudas sodu no 25 līdz 100 eiro, ja pārkāpums gada laikā atkārtojas, sods pieaug no 100 līdz 200 eiro.

"Arī pie mums māk griezt riepas. Pie mašīnām tikt viegli, tās pārtaisa un tik griež," izmaiņu nepieciešamību pamatoja Tērvetes novada Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Kozuliņš.

Lielākoties driftotāji pulcējas laukumos pie Tērvetes dabas parka, taču arī citos laukumos novadā notiek līdzīgas izklaides. Īpaši aktuāla problēma kļuvusi pagājušajā gadā.

"Viņi apdraud gan sevi, gan citus, turklāt laukumos atstāj švīkas," komentēja Kozuliņš.

Grozot saistošos noteikumus par sabiedrisko kārtību, noteiktas arī citas izmaiņas.

Turpmāk publiskajās vietās Tērvetes novadā ilgāk par 48 stundām būs aizliegts atstāt transportlīdzekļus, kuriem liegts piedalīties ceļu satiksmē. Par noteikumu pārkāpšanu var draudēt brīdinājums vai naudas sods 100 eiro apmērā, bet, ja pārkāpums atkārtojas gada laikā, uzliek naudas sodu no 100 līdz 200 eiro.

Noteikumi papildināti arī ar aizliegumu novietot transportlīdzekļus zaļajā zonā, par ko pirmajā reizē uzliek naudas sodu no 20 līdz 40 eiro, bet par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, piemēro 40 līdz 85 eiro sodu. Šādas summas kā sods noteikts arī gadījumos, ja ar transportlīdzekli pārvietojas pa publiskajām zaļajām zonām.

 
68 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 2.februāris 2017 9:32
54 20 Atbildēt

Visvienkāršākais ceļš sodīt! Varbūt pašvaldībai būtu jārada apstākļi, kur jauniešiem izpausties, padriftēt. Sāciet sodīt! Un tad Jūs saņemsiet nākamo "porciju", kas ar koferi, virzienā uz lidostu, "nobalsos" par Latvijas atstāšanu.

experc 2.februāris 2017 12:33
31 13 Atbildēt

un ja cilvēks grib izpausties, tad var arī izpausties:

nopirkt zemes pleķīti, to noasfaltēt un izpausties cik tīk. Bet bojāt citu darbu un īpašumu - tā NAV atbalstāma rīcība.

experc 2.februāris 2017 12:30
20 15 Atbildēt

Nu uz kuru valsti tad dosies potenciālie drifttāji? Kurā valstī ir atļauts driftēt pa koplietošanas ceļiem vai stāvlaukumiem?

Ir tāds teciens - "ja nemāki, tad nedari".

Nemāki ātri braukt, tad maksā par pārsniegšanu, nemāki driftēt, tad maksā sodu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti