Uzņēmumi Latvijā vidēji ik pēc 3 līdz 4 gadiem pilnībā atjauno savu autoparku

 

Foto: Publicitātes attēls

AVIS Budget Group Latvia | 22.februāris 2017 17:47

Pieprasījums pēc pilna servisa autolīzinga Latvijas uzņēmumu vidū pēdējo trīs gadu laikā pieaudzis par 20%.

Vidējais termiņš, uz kādu uzņēmumi Latvijā izvēlas lietot transportlīdzekļus pilna servisa autolīzingā, ir 3-4 gadi. Līzinga perioda beigās visbiežāk uzņēmēji izvēlas citus jaunus auto līzingā, tādējādi atkal pilnībā atjaunojot autoparku.

Pēckrīzes stagnācijas periods ir beidzies – uzņēmumi vēlas atjaunotus autoparkus un arvien biežāk dod priekšroku pilna servisa pakalpojumiem. Pēdējo gadu laikā pieaudzis to uzņēmumu skaits, kas izvēlas pilna servisa autolīzingu. Tūlīt pēc krīzes daudzi bija spiesti no tā atteikties, jo viens no virzieniem, kurā izdevumi lielākoties tika optimizēti, bija autoparks. Uzņēmēji meklēja citus risinājumus – vieni atteicās no autoparka uzturēšanas vispār, citi ierobežoja izdevumus, cik vien iespējams. Savukārt pēdējos gados uzņēmēji atkal sāk novērtēt savu laiku un ieguldījumus, kas nepieciešami, lai uzturētu autoparkus pašu spēkiem.

“Kopš eiro ieviešanas algas turpina pieaugt, un nav manāmas nekādas pazīmes par tirgus sarukšanu. Uzņēmēji izvēlas pilna servisa līzingu, ja svarīga darba efektivitāte – darbinieki koncentrējas uz saviem pienākumiem un neiegulda laiku, rūpējoties par auto apkopi. Visas izmaksas tiek vienmērīgi sadalītas nomas termiņa laikā, kas atvieglo uzņēmuma grāmatvedību – vienīgās mainīgās izmaksas ir degviela un logu tīrīšanas līdzeklis,” stāsta  Ermo Rae, “AVIS Budget Group Latvia” tirdzniecības un mārketinga direktors.

Atšķirībā no uzņēmuma īpašumā pilnībā esoša vai tradicionālajā operatīvajā līzingā iegādāta autoparka pilna servisa līzings atvieglo tā uzturēšanu, veicot regulāro apkopi, ikdienas pakalpojumus, riepu maiņu, kārtojot ar auto lietošanu saistītās formalitātes – OCTA, KASCO, auto reģistrāciju un apskati CSDD utt., tādējādi ietaupot darbinieku un darba devēju laiku un finanšu līdzekļus ilgtermiņā.

Kā liecina “AVIS Budget Group Latvia” dati, visvairāk uzņēmēji, izvēloties pilna servisa autolīzingu, novērtē tieši regulāro apkopi, atlaides aprīkojumam, rezerves daļām un servisam remonta gadījumā, kā arī maiņas automašīnas un citus ar transportēšanu saistītus pakalpojumus. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti