Pilnveidos kārtību, kādā tiek veikta transportlīdzekļu tehniskā apskate un tehniskā kontrole uz ceļa 27

 

Foto: iAuto.lv

CSDD | 23.februāris 2017 18:14

Ceturtdien, 23.februārī, Valsts sekretāru sanāksmē (VSS) izsludināts Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts, kas pilnveidos kārtību, kādā tiek veikta transportlīdzekļu valsts tehniskā apskate un transportlīdzekļu tehniskā kontrole uz ceļa.

Kopumā tiks saglabāts šobrīd spēkā esošais tiesiskais regulējums attiecībā uz transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa un aprīkojuma novērtēšanu transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates un transportlīdzekļu tehniskās kontroles uz ceļiem ietvaros.

Ar noteikumu projektu “Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa” tiek pārņemtas vairākas Eiropas Savienības (ES) Direktīvas, kā rezultātā tiks mainīta defektu kodu numerācijas sistēma, ar mērķi ieviest vienotu defektu numerāciju visā ES.

Tāpat kā līdz šim, noteikumu projekts noteiks kārtību, kādā tiek veiktas transportlīdzekļu pārbaudes uz ceļiem. Ja Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim piešķirs 2.vērtējumu, tiks anulēta esošā atļauja piedalīties ceļu satiksmē, noņemta tehniskās apskates uzlīme un dota pagaidu atļauja.

Ja transportlīdzeklim piešķirs 3.vērtējumu, tā tālākā piedalīšanās ceļu satiksmē būs aizliegta. Šādā gadījumā inspektors aizturēs transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numura zīmes un anulēs atļauju vai pagaidu atļauju piedalīties ceļu satiksmē. To varēs atgūt, saremontējot transportlīdzekli un veicot tā pārbaudi tehniskās apskates stacijā.

Noteikumu projektā pārņemtās ES Direktīvas paredz, ka Eiropas Komisijai (EK) līdz 2018.gadam ir jāizpēta informācijas apmaiņas iespējamība starp ES dalībvalstīm par tehniskajās apskatēs konstatētajiem defektiem, odometra rādījumiem un informāciju par transportlīdzekļu tehnisko kontroli uz ceļa. VAS “Ceļu satiksmes drošības dierekcija” jau vairāk nekā 10 gadus piedāvā Latvijas klientiem iespēju pārliecināties par transportlīdzekļa odometra rādījumiem un tehniskās apskates datiem, un ir gatava šo informāciju nodrošināt gan EK, gan citām ES dalībvalstīm.

Tāpat noteikumu projektā tiks nostiprinātas tās prasības, kas jau šobrīd tiek īstenotas, attiecībā uz tehniskās apskates stacijā izmantojamajām diagnostikas iekārtām, inspektoru kompetenci un apmācību.

VSS izsludinātais noteikumu projekts nodots saskaņošanai ministrijām un pēc tam jāapstiprina valdībā. Projekts paredz, ka noteikumi stājas spēkā 2018.gada 1.martā. Vienlaikus, apstiprinot valdībā noteikumus, par spēku zaudējušiem tiks atzīti MK 2004.gada 29.aprīļa noteikumi Nr.466 “Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļiem”.

 
27 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
mareks 23.februāris 2017 22:29
15 3 Atbildēt

tad hahren csdd apskates vajadzīgas??? uz ceļa aptur, pārbauda un izsniedz uzlīmi

Bremzīte 23.februāris 2017 22:49
13 3 Atbildēt

Nu ja...pamaz naudiņas iekāsuši...Tiešām...nafig tādas apskates...uz ceļa notur...iedod inspektoram skates naudiņu...un rullē tālāk..jo piesieties var pat jaunam auto....izspiedēju banda....

janka 25.februāris 2017 13:08
12 0 Atbildēt

rudenī, uz ziemu liekot virsū riepas, nepietiek, ja tad ir tie 4,12mm. Ja sniegotajā laikā noēda līdz 2mm, tad: a)nobrauci ļoti daudz tūkstošu kilometrus, pilnīgi nepievēršot uzmanību auto tehniskajam stāvoklim,

b)sezonai sākoties jau uzliki neatbilstošas riepas ar nepietiekamu protektora dziļumu.

Likums ir likums, un šis likums ir ar asinīm rakstīts. Žēl, ka lielākajā daļā gadījumu cieš arī ne tikai pliko riepu īpašnieki.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti