Latvijā ieradies Audi Q7 e-tron - pirmais uzlādējamais hibrīdauto ar quattro piedziņu

 

Foto: Publicitātes attēls

Audi | 27.marts 2017 10:07

Pirmais pasaulē TDI uzlādējamais hibrīdauto ar quattro piedziņu Audi Q7 e-tron no 2017.gada marta sastopams arī Latvijā.

Q7 modelis ir Premium klases lielizmēra SUV automobilis, kas, pateicoties litija jonu akumulatoram un dīzeļdzinējam, spēj nobraukt 1410 km, nodrošinot 48-50 g/km kombinēto CO2 izmešu daudzumu un mazāk nekā 2l/100km kombinēto degvielas patēriņu.

Audi uzlādējamais hibrīdauto Q7 e-tron ir sportisks, ērts un tajā pašā laikā ļoti ekonomisks. Tas spēj attīstīt ātrumu no 0 līdz 100 km/h 6,2 sekundēs, sasniedzot maksimālo ātrumu līdz pat 135 km/h tikai ar elektriskās jaudas palīdzību un līdz pat 230 km/h, iedarbinoties dīzeļdzinējam. Efektīvs jaunākās paaudzes V6 dīzeļdzinējs nodrošina 190 kW (258 ZS) jaudu un 600 Nm griezes momentu. Savukārt ar elektrisko motoru tiek nodrošināta 94 kW (127 ZS) jauda.

Audi Q7 e-tron quattro litija jonu akumulatoru var uzlādēt vairākos veidos. Ātrai uzlādei var izmantot īpašās ātrās uzlādes stacijas vai arī industriālās kontaktligzdas. Akumulatoru iespējams uzlādēt 2,5 stundās, izmantojot augstsprieguma jaudu, ka arī pieslēdzot to pie parastās sadzīves kontaktligzdas, bet jārēķinās ar to, ka pēdējais uzlādes veids prasīs 8 stundas. Pateicoties rekuperācijas procesam, akumulators daļēji uzlādējas arī braukšanas laikā. Papildu efektivitātes komponents ir standarta siltuma pārvaldības sistēma ar iebūvētu siltumsūkni, kas ļauj lieko siltumu no elektriskās piedziņas komponentiem novadīt uz auto salonu, tādējādi nodrošinot ātrāku salona sasilšanu un komfortablāku braukšanu, jo īpaši ziemas mēnešos.

Audi Q7 e-tron parasti sāk darboties elektriskajā režīmā, taču tālāk tās vadītājam ir iespēja izvēlēties starp trim braukšanas režīmiem, kombinējot izmantoto enerģiju un divu dzinēju darbību. Izvēloties EV režīmu, auto brauc ar elektrības palīdzību, hibrīda režīmā vadības sistēma lielākoties pati brīvi izvēlas braukšanas veidu, savukārt akumulatora uzglabāšanas režīmā elektroenerģija patērēta netiek.

5,05 m garā Audi Q7 e-tron interjera un eksterjera dizains ir veidots pēc labākajiem SUV standartiem, un tas ir visietilpīgākais automobilis savā segmentā ar plašu vietu pieciem pasažieriem un 890 litru bagāžas nodalījumu. Hibrīda eksterjera dizainu raksturo tādas detaļas, kā vienrāmja radiatora reste un uzsvars uz riteņiem. Visas līnijas ir asas un precīzas, izceļot automobiļa platumu. Q7 e-tron ir aprīkots ar 19 collu diskiem un tā priekšējie lukturi ir trīsdimensionāli, gaismām veidojot bultu formu.

Audi Q7 e-tron akcents ir Audi virtuālā vadītāja informācijas sistēma standarta aprīkojumā – tas ir pilnībā digitāls instrumentu panelis ar 12,3 collu ekrānu, kas sniedz svarīgāko informāciju izcilas kvalitātes grafikā. Vadītājs var iegūt dažāda līmeņa informāciju, tostarp specifiskus e-tron rādījumus, piemēram, jaudas mērītāju. Turklāt instrumentu panelī ir parādīti arī elektrības plūsmas rādījumi, attālums, ko var nobraukt ar elektrību un degvielu, kā arī akumulatora uzlādes līmenis.

Audi Q7 e-tron standartaprīkojuma cena Latvijas tirgū ir, sākot no 82 700 EUR ar PVN, un tas ir pieejams pasūtīšanai Audi dīleru salonos Moller Auto Riga un Moller Auto Lidosta.

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti