Apdrošinātājs: Būtiski samazinās klientu skaits, kuri OCTA atlīdzību izvēlas saņemt naudā 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.maijs 2017 8:53

Šogad būtiski samazinājies klientu skaits, kuri sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas atlīdzību izvēlas saņemt naudā, aģentūrai LETA pavēstīja risku apdrošināšanas kompānijas "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Linda Upeniece.

Viņa norādīja, ka kopš 2017.gada 1.janvāra, kad stājās spēkā izmaiņas OCTA likumā, kas paredz būtiskas atšķirības atlīdzības apmērā, ja tā tiek izmaksāta remontdarbu vai naudas veidā, 27% auto īpašnieku izvēlējušies atlīdzību saņemt naudā, kamēr pērn šādu atlīdzības veidu izvēlējās 41% OCTA klientu.

Tāpat Upeniece atzīmēja, ka, izvēloties atlīdzību naudā vai remontdarbu veidā, būtiski atšķiras OCTA atlīdzības vidējais apmērs. Vidējā OCTA atlīdzība autoservisā šogad ir 895 eiro, kas ir par 39 eiro vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt naudā izmaksātā vidējā OCTA atlīdzības summa šogad ir 388 eiro, kas ir par 92 eiro mazāk nekā pērn, kad vidējais naudā izmaksātais atlīdzības apmērs bija 480 eiro.

"Līdz ar OCTA likuma grozījumiem klients ir stimulēts izvēlēties remontu pie apdrošinātāja sadarbības partnera, kuru izvēle notiek rūpīgi. Mums ir būtiski, lai autoservisam, pie kura sūtīsim savus klientus, būtu laba reputācija, augsta darbu izpildes kvalitāte un ātrums. Līdz ar to varam sacīt, ka OCTA likuma grozījumi darbojas klientu interesēs un mašīnas tiek labotas kvalitatīvos autoservisos," sacīja BTA valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

Vienlaikus kompānijā arī atzīmēja, ka kopējais BTA izmaksāto OCTA atlīdzību apmērs šogad ir pieaudzis par 9%, kas saistāms ne vien ar grozījumiem likumā, bet arī remonta izmaksu kāpumu autoservisos.

Pēc Finanšu ministrijas ierosinājuma, ar mērķi veicināt nodokļu maksāšanu par transportlīdzekļu remontu, 2017.gada 1.janvārī stājās spēkā grozījumi OCTA likumā. Tie paredz transportlīdzekļu bojājumu gadījumos par 30% samazināt izmaksājamās apdrošināšanas atlīdzības summas apmēru pirms remontdarbu veikšanas gadījumos, kad transportlīdzekļa īpašnieks remontdarbu vietā izvēlas apdrošināšanas atlīdzības izmaksas saņemt naudas summas veidā, proti, pirms remontdarbu veikšanas transportlīdzekļa īpašniekam apdrošinātājs izmaksās 70% no remontdarbu izmaksu tāmes, atskaitot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) summu, savukārt atlikušos 30% no remontdarbu izmaksu tāmes un PVN summas daļu transportlīdzekļa īpašnieks var saņemt pēc tam, kad iesniegti veikto remontdarbu apliecinošie dokumenti.

Līdz ar grozījumiem OCTA likumā palielināts arī termiņš, kādā transportlīdzekļa īpašnieks var iesniegt veiktos remontdarbus apliecinošos dokumentus - līdzšinējo divu mēnešu vietā no šā gada klienti pēc izmaksātās apdrošināšanas atlīdzības var iesniegt maksājumus apliecinošos dokumentus par veiktiem remontdarbiem četru mēnešu laikā. OCTA likumā arī precizēts laiks, kādā apdrošinātājam pēc maksājumus apliecinošo dokumentu saņemšanas jāpieņem lēmums par papildu apdrošināšanas atlīdzības izmaksu - iepriekšējo 30 dienu laikā kopš 1.janvāra apdrošinātājam lēmums jāpieņem 15 dienu laikā.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 29.maijs 2017 9:17
0 0 Atbildēt

Kāds tur brīnums, paši jau sabiedē tautu ar mistiksajiem 30%.

P.S. Interesanti kur ta palika iepriekšējā maldināšana par to ka tas attiecas tikai uz izmaksām skaidrā naudā. Pat iAuto toreiz maldināja lasītājus, ka atvilks 30% tikai no skaidras naudas izmaksas.

esseris 29.maijs 2017 19:16
0 0 Atbildēt

remonta un b/u detaļu kvalitāte ir un paliek klientu problēma - to apdrošinātājs neveic.

Tātad remonts pie zināma meistara tik un tā sanāk lētāk nekā apdrošinātā x 2braucieni, kur ieprikšējo brāķi grūti pierādīt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti