LTAB cer, ka autoīpašnieku izglītošana palīdzēs vēl vairāk samazināt neapdrošināto skaitu

 

Foto: Ekrānšāviņš

LTAB | 13.jūnijs 2017 13:45

Noslēgusies Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk - LTAB) organizētā kampaņa "Es i` drošs ar OCTA!", kuras ietvaros maija mēnesī satiksmes dalībnieki tika informēti par dažādiem ar OCTA iegādi saistītiem jautājumiem transportlīdzekļu īpašumtiesību pārejas gadījumos.

"LTAB statistika liecina, ka kopējais neapdrošināto transportlīdzekļu skaits, kas pārvietojas pa Latvijas ceļiem ir mazāks par 2%, tomēr esam pārliecināti, ka šo skaitli iespējams vēl vairāk samazināt, izglītojot autoīpašniekus un atgādinot tiem par OCTA iegādes nepieciešamību," stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Šajā gadā kampaņai izvēlētā tematika bija ļoti specifiska. "Pirms tās organizētajā autovadītāju aptaujā secinājām, ka transportlīdzekļu īpašnieki nereti iekuļas nepatikšanās, jo nav pietiekami informēti par situācijām, kad spēkrata īpašumtiesību maiņas gadījumos, OCTA polise vairs nav derīga. Visbiežāk šādas situācijas sastopamas līzinga gadījumos, kad automašīnas turētājs kļūst par tā īpašnieku vai otrādi, kā arī transportlīdzekli formāli pārdodot citai personai, bet neveicot pārreģistrāciju likumā noteiktā kārtībā," informē LTAB valdes priekšsēdētājs.

"Kampaņas "Es i' drošs ar OCTA!" ietvaros, šīs nianses centāmies skaidrot, izmantojot sasaisti ar hokeju un kontekstā ar maijā notiekošo Pasaules čempionātu hokejā. Ja pārfrāzējam Latvijas fanu iemīļoto teicienu, ka hokejs bez alus ir daiļslidošana, tad varam teikt, ka transportlīdzekļa vadīšana bez OCTA, ir gandrīz droši papildizdevumi autoīpašnieka maciņam," stāsta J.Abāšins. Viņam piekrīt arī Rīgas Dinamo hokejists Kaspars Saulietis, kurš piedalījās kampaņas atklāšanā: "Auto vadīšana zināmā mērā ir līdzīga hokeja spēlei. Vienmēr jābūt drošam gan par ekipējumu, gan savām spējām!"

Kampaņas ietvaros vairākos mediju kanālos tika skaidrots par dažādiem ar OCTA iegādi saistītiem jautājumiem transportlīdzekļu īpašumtiesību pārejas gadījumos. "Ceram, ka komunikācija medijos, kā arī klātienes darbs, uzrunājot autoīpašniekus tirdzniecības centros un CSDD telpās, dos rezultātus nākotnē. Mūsu pieredze un statistika rāda, ka autoīpašnieki visbiežāk savlaicīgi neiegādājas OCTA savas aizmāršības vai neinformētības dēļ. Tāpēc mūsu mērķis ir informēt, skaidrot un atgādināt, lai palīdzētu autoīpašniekiem izvairīties no nepatīkamiem brīžiem, kad pašam jāsedz visi zaudējumi par izraisītu CSNg, jo spēkratam nav derīga OCTA," skaidro J.Abāšins.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti