Rīgā atkal būs redzami antīkie spēkrati: RĪGA RETRO 2017 jau šosestdien

 

Foto: Publicitātes attēls

Motormuzejs | 15.augusts 2017 14:16

Sestdien, 19. augustā jau 12. gadu pēc kārtas norisināsies gada lielākais seno spēkratu salidojums RĪGA RETRO. Šogad par godu Latvijas antīko automobiļu kluba (AAK) 45 gadu jubilejai pasākumā piedalīsies ievērojams skaits ekipāžu – aptuveni 130 seno automobiļu un motociklu, kā arī divi vēsturiskie autobusi.

Senie spēkrati pie Rīgas Motormuzeja sestdienas rītā sāks pulcēties jau no 9.30. Apskatīt senos spēkratus pie muzeja varēs līdz pat plkst. 12.00, kad tiks dots starts tradicionālajam parādes braucienam līdz Rīgas centram, kas vienmēr priecē gan skatītājus, gan pašus braucējus. Parādes brauciens noslēgsies ar senās tehnikas izstādi Kalpaka bulvārī posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Elizabetes ielai. Šeit Rīgas iedzīvotājus un viesus senie spēkrati priecēs no 12.30 līdz 13.30.

Pasākumā piedalās ap 130 dažādu spēkratu, kas ataino 100 gadu ilgu auto un moto būves vēsturi Latvijā un pasaulē. Starp dalībnieku braucamajiem vienmēr ir pa kādai īstai retro tehnikas „pērlei”, piemēram, klasisko auto ēru šogad pārstāv divi izcili vācu autobūves paraugi – 1941.gada sporta kabriolets Mercedes Benz 320 mod. A, kas kopumā saražots aptuveni 20 eksemplāros, un 1937.gada luksus klases kabriolets Horch 853, kas uz Latviju atvests pavisam nesen – 2016.gada pavasarī. Īpaši jāizceļ amerikāņu 1930.gada Buick 40. Auto 1930.gadā par 10 000 latu iegādāts Buick automobiļu pārstāvniecībā Rīgā. Auto nekad nav pametis Latvijas teritoriju, un II Pasaules karu pārlaida paslēpts kādā savrupmājā Mežaparkā.

Viskuplākā skaitā pārstāvēti pasākumā būs Youngtimer klases automobiļi, starp kuriem īpaši jāizceļ, Mercedes Benz 300 SEL 3,5, sportiskais Porsche 911 Targa, kā arī 1966.gada Oldsmobile Toronado. Pasākumā būs iespēja redzēt arī labi zināmo padomju laika auto plejādi, kā arī senos motociklus, piemēram, 1943. gada Harley Davidson WLA42. Senākā spēkrata godu izpelnījies motosporta veterāna un AAK biedra Alfrēda Zamocka 1923.gada Oldsmobile 30A.

Seno spēkratu pasākumu RĪGA RETRO organizē Latvijas Antīko automobiļu klubs sadarbībā ar CSDD Rīgas Motormuzeju.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti