VID aptur luksusa auto tirdzniecības grupējuma darbību; budžetam nodarīti zaudējumi 2,8 miljonu eiro apmērā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 17.augusts 2017 10:17

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde augustā apturējusi organizētas personu grupas darbību, kas nodarbojās ar ekskluzīvu automašīnu un sadzīves tehnikas tirdzniecību, un, izvairoties no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas, nodarījusi zaudējumus vairāk nekā 2,8 miljoni eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja VID.

"Veicot izmeklēšanas un operatīvās darbības, tika noskaidrots, ka organizēta personu grupa apzināti mantkārīgā nolūkā gatavoja nepatiesa satura dokumentus par faktiski nenotikušiem ar PVN apliekamiem darījumiem un iekļāva šos darījumus PVN deklarācijās. Tas viņiem ļāva piedāvāt saviem klientiem iegādāties sadzīves tehniku un luksus klases automašīnas par cenu, kas bija būtisi zemāka par tirgus cenu. Noziedzīgās darbības grupējums veica, iepriekš savstarpēji saskaņojot savus pienākumus un izmantojot savā kontrolē esošos uzņēmumus un to datus," skaidroja VID.

Pēc VID sniegtās informācijas, no 2016.gada janvāra noziedzīgais grupējums, izmantojot vairāk nekā 30 fiktīvu uzņēmumu datus un banku kontus, izveidoja faktiski nenotikušu darījumu ķēdes un izvairījās no PVN nomaksas valsts budžetā vairāk nekā 2,8 miljonu eiro apmērā.

Pirmstiesas izmeklēšanas ietvaros 2017.gada augustā VID Finanšu policijas pārvaldes izmeklētāji veica 26 kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto personu dzīvesvietās, birojos un automobiļos. Kratīšanu laikā iegūti nozīmīgi pierādījumi par personu veiktajām noziedzīgajām darbībām (dokumenti, datori, telefoni, kodu kalkulatori).

Kriminālprocesa ietvaros, kas 2017.gada jūlijā sākts pēc Krimināllikuma 217.panta trešās daļas un 218.panta trešās daļas, trīs personas atzītas par aizdomās turētām. Noziedzīgā nodarījuma organizatoram piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums; pārējām divām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiks sniegta.

 
Visi komentāri
 
ivars 17.augusts 2017 22:50
0 0 Atbildēt

Lietu izmeklēs un pierādījumu trūkuma dēļ lietu slēgs.Kādam izmeklētājam atvedīs luxsusa auto un viss kārtībā.Kā parasti kur grozās miljoni,tās lietas līdz tiesai nonāk ļoti reti.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti