Audi atgriežas Biķernieku trasē ar Audi R8 Coupe, R8 Spyder, Audi TT RS un jauno Audi RS 5 (+ foto) 5

 

Foto: Publicitātes foto

Audi | 18.augusts 2017 5:04

Pēc pērn spilgti aizvadītā Audi Sportscar Experience pasākuma Rīgā, Biķernieku trasē, šogad Audi atgriežas ar jauniem, Latvijā vēl nebijušiem auto.


Pēc pērn spilgti aizvadītā Audi Sportscar Experience pasākuma Rīgā, Biķernieku trasē, šogad Audi atgriežas ar jauniem, Latvijā vēl nebijušiem auto. Četru dienu garumā no 22. līdz pat 25. augustam Latvijas, Lietuvas, kā arī Norvēģijas mediji un īpaši lūgtie viesi varēs izbaudīt superauto Audi R8 Coupe V10 plus, kabrioleta R8 Spyder V10 plus, Audi RS 5 un ikoniskā Audi TT RS Coupe jaudu un pievilcību. Kopumā Audi Latvija sadarbībā ar Norvēģijas kolēģiem uz Rīgu ir atveduši 25 zīmola superauto, kurus 21. un 23. augusta vakaros varēs manīt arī Rīgas ielās.

“Audi Sport modeļu klāsts ir ne vien mūsu lepnums un inženieru komandas sasniegums, bet arī dāvana ātruma un augstākā līmeņa sportiskas braukšanas piekritējiem. Modeļi, ko šajās dienās redzēsim testa braucienos Rīgā, par 50% un pat vairāk līdzinās sacīkšu automobiļiem, kas radīti braukšanai koplietošanas ceļos. To izstrādē izmantojam zināšanas un veikumus, gūtus Audi Sport izcilajā auto sacīkšu vēsturē. Esam lepni, ka superauto testēšana un baudīšana jau otro gadu pēc kārtas iespējama tieši Rīgā, tādējādi apliecinot gan Biķernieku trases kvalitāti, gan Rīgas ērto infrastruktūru, kā arī mūsu sadarbības partneru izcilu un precīzu darbu,” stāsta Audi zīmola vadītāja Latvijā un Lietuvā Ilze Grase-Ķibilde.

12 Audi R8 Coupe V10 plus, pieci R8 Spyder V10 plus, seši Audi RS 5 Coupe un divi Audi TT RS Coupe modeļi pārsteidz ar savu dizainu, salona komfortu un, protams, sportisku braukšanu, kas sajūtu līmenī to vadītājiem liek justies kā īstās sacīkstēs. Tā, piemēram, Audi R8 Coupe V10 plus modelī ir iemiesoti GT3 sacīkšu auto gēni, modeļa V10 benzīna dzinējs attīsta 449 kW (610 ZS) jaudu un 560 Nm lielu griezes momentu pie 6500 apgr./min. Modeļa ātruma rādītāji ir vēl iespaidīgāki - no 0 līdz 100 km/h 3,2 sekundēs ar maksimālo ātrumu 330 km/h. Arī R8 kabrioleta versija R8 Spyder no 0 līdz 100 km/h uzņem vien 3,3 sekundēs. Labos laikapstākļos pasākuma viesi varēs sajust vēju matos, nolaižot R8 Spyder jumtu, izbraucot arī ārpus Biķerinieku trases Rīgas ielās. Taču raksturīgākais abiem R8 modeļiem ir neatkārtojama un spēcīga motora skaņa, ko varēs dzirdēt un atpazīt, vērojot auto testa braucienus Rīgas Motormuzeja apmeklētāji.

Audi RS 5 Coupe, kas arī būs apskatāms Rīgā, ir pirmais Audi Sport modelis, kas izstrādāts pēc jaunām RS sērijas dizaina vadlīnijām. Šogad Ženēvā pirmizrādi piedzīvojušās automašīnas pilnīgi jaunais 2.9 TFSI biturbo dzinējs attīsta 331kW (450 ZS) jaudu un sasniedz 600Nm griezes momentu, bet tradicionālā Audi quattro piedziņa sadala šo jaudu starp visiem četriem riteņiem. Modelim ir astoņpakāpju ātrumkārba ar iespēju pārslēgties sporta režīmā. Nenoliedzami uzmanības vērts ir arī Audi TT RS Coupe, kura izveidei zīmola komanda iedvesmojās no 1984. gada Audi Sport quattro. Modelim ir piecu cilindru 2.5 TFSI dzinējs, kas attīsta 294kW (400 ZS) jaudu. Jaunās paaudzes TT RS ir ātrāks par savu priekšgājēju un 100 km ātrumu uzņem 3,7 sekundēs. Modeļa dizains ir vienreizējs, un to papildina agresīva sportiska automobiļa skaņa, tādejādi padarot Audi TT RS Coupe par jauno ikonisku zīmola modeli.

Testa braucieni, kas no 22. līdz 25. augustam norisināsies Biķernieku trasē, tiek organizēti, Audi Latvija sadarbojoties ar Audi Norvēģija. Pasākums tiek īstenots Audi Sportscar Experience zīmola programmas ietvaros, kas kopā ar vietējām zīmola pārstāvniecībām un starptautisko instruktoru un organizatoru komandu ļauj zīmola piekritējiem izjust labāko Audi veikumu superauto pasaulē.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 19.augusts 2017 8:42
5 3 Atbildēt

Autisti priecājas un rauj kulakā. Žēl, ka tas vairs nav līdzīgs tik populārajam audi 80, bet tik un tā. Palielinās a4 un a3 un citiem nabagu audi skaits, varbūt, naktī, kāds tosnoturēs par r8 vai a8.

viencexperc 19.augusts 2017 8:46
5 3 Atbildēt

Es arī varu uztaisīt daudz audi modeļus. Varētu pat vairāk, nekā ražotājs.

Es izdomāju - audi xv7 - tas ir audi 80, atvainojos, jau a4, tikai ar vienu vietu aizmugurē, audi ferrari killer -tas ir a4 ar vēl vienu turbīnu, audi ggu7 - tas ir a4, kas ir mazāks par a1, cipa smārts.

es 18.augusts 2017 14:15
2 0 Atbildēt

No kurienes atgriežas? Kāpēc? Priekškam?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti