Līdz nākamā gada vidum Latvijā plānots uzstādīt 70 elektromobiļu uzlādes staciju 13

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 25.septembris 2017 11:49

Līdz 2018.gada vidum Latvijā plānots uzstādīt 70 elektromobiļu uzlādes staciju, aģentūrai LETA pastāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Rolands Rumba.

Viņš norādīja, ka elektromobiļu uzlādes staciju tīkla izveidošanas projektā ir veikta izpēte par potenciālajām uzlādes staciju uzstādīšanas vietām uz TEN-T ceļiem, kā arī šo uzlādes staciju uzstādīšanas vietu un to darbības nodrošināšanai nepieciešamo elektropieslēgumu projektu izstrāde.

Pirmajā kārtā plānots uzstādīt 30 uzlādes staciju, un patlaban ir sākti šo staciju izbūves un elektropieslēgumu izveidošanas darbi. Savukārt otrajā kārtā līdz 2018.gada vidum paredzēts uzstādīt vēl 40 uzlādes staciju un 2019. un 2020.gadā kopā - vēl 80 uzlādes staciju uz reģionālajiem ceļiem.

Paralēli būvprojektu izstrādei CSDD ir realizējusi vairākus iepirkumus - iepirkumu par elektromobiļu ātrās uzlādes staciju piegādi, montāžu un uzturēšanu, iepirkumu par 30 uzlādes staciju uzstādīšanas vietu izbūvi un iepirkumu par uzlādes staciju uzstādīšanas vietu izbūves būvuzraudzību. Pirmo 30 uzlādes staciju izbūves darbi sāksies septembrī, un paredzamais darbu veikšanas termiņš ir četri mēneši, savukārt par 40 uzlādes staciju izbūvi līdz 2017.gada beigām paredzēts izsludināt iepirkumu un darbus paredzēts sākt 2018.gada pavasarī.

Pie elektromobiļu uzlādes stacijas tiks izvietotas stāvvietas divām automašīnām, kuras paredzēts aprīkot ar ceļa zīmēm, kas norāda, ka stāvvietas paredzētas tikai elektromobiļiem to uzlādes laikā. Tāpat pie katras uzlādes stacijas paredzēts uzstādīt apgaismojumu un videonovērošanas kameru.

Elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas nodrošinās līdzstrāvas uzlādes iespējas ar CCS ("Combo 2") un ''CHAdeMO'' tipa kontaktdakšām ar maksimālo uzlādes jaudu 50 kilovati un maiņstrāvas uzlādi ar ''Type2'' tipa kontaktdakšu ar maksimālo uzlādes jaudu līdz 43 megavatiem.

"Uzlādei nepieciešamais laiks ir atkarīgs no vairākiem faktoriem, piemēram, akumulatora ietilpības, apkārtējās vides temperatūras, baterijas temperatūras, uzlādes līmeņa, sākot lādēšanu. Piemēram, elektromobiļu ar baterijas ietilpību 25 kilovatstundas uzlāde līdz 80%, izmantojot līdzstrāvu, aizņem līdz 30 minūtēm. Savukārt pēc 80% uzlādes ātrums ievērojami samazinās un uzlāde līdz 100% var aizņemt pat trīs reizes lielāku laiku, kas saistīts ar elektromobiļu bateriju lādēšanas specifiku," skaidroja CSDD.

Turpinot Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta "Elektromobiļu uzlādes infrastruktūras izveidošana" īstenošanu, 2019. un 2020.gadā plānots uzstādīt kopumā vēl 80 uzlādes staciju uz reģionālajiem ceļiem un apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu virs 5000. Lai to realizētu CSDD 2018.gadā plāno veikt vairākus iepirkumus, tostarp gan par uzlādes staciju uzstādīšanas vietu un to darbības nodrošināšanai nepieciešamo elektropieslēgumu būvprojektu izstrādi, gan par elektromobiļu ātrās uzlādes staciju piegādi, montāžu un uzturēšanu.

Kopumā paredzēts uzstādīt 150 elektromobiļu ātrās uzlādes staciju. Projekts tiek realizēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu, un kopējās izmaksas ir 8,34 miljoni eiro.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Palaidniex 25.septembris 2017 12:41
5 0 Atbildēt

Kaut kad agrāk visai līdzīgu pasaku jau lasīju...

Ciktur uzlādes stacijām saskaņā ar to pasaku bija jau sen jābūt nodotām ekspluatācijā...

viencexperc 25.septembris 2017 20:44
1 1 Atbildēt

Tikai ar pašiem elektroauto problēma. Daži dārgi ( tesla s, x), citus nepārdot eiropā, bet reāli ir tikai viens normāls - opel ampera ( jeb ševrolets volt). Pārējie vai nu parodijas, vai tikai uz kāda galda uzzīmēti.

iciks 25.septembris 2017 21:01
1 0 Atbildēt

Kāpēc tikai Rīgā? Cik dzirdēju, tad sākotnēji bija ideja uz valsts galvenajiem autoceļiem un vidēji katrus 30 km.

Vien te jau tā bēda, ka:

1) ir klaji stulbi nolikt tādu uzlādes verķi meža vidū, noasfaltētā kabatā. Jāliek kaut kādā DUSā, lai pislonis lādējot var trekterēt kafiju un rīt hotdogus. Ne visur tādu objektu ir daudz. Ne visi varbūt arī tādus uzlādes punktus vēlas un ne visur var, jo tas tomēr nav pieslēgt 3 KW aparātiņu...

2) ir labs jautājums - cik tad būs reāli to izmantotāju kaut kur tālāk no dižās pilsētas un citām lielākām pilsētām?

Piemēram, viens punkts būs uz autoceļa A2 pie Veclaicenes - dažus km pirms Igaunijas robežas. Tas ir Latvijā vismazāk noslogotais valsts galvenais autoceļš un mašīnas tur redz gauži maz. Tie paši vietējie un viņi noteikti nebrauc ar elektromobiļiem...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti