Jaunais "Seat Ibiza" jau Latvijā (+ foto) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Autobrava | 3.oktobris 2017 12:52

Divkāršā Vācijas Dizaina padomes automobiļu ražotāja konkursa laureāte - jaunā SEAT Ibiza ir klāt un lepojas ar jaunākajām tehnoloģijām, izcilu dinamiku un ievērojami uzlabotu salona ietilpību.

Spāņu zīmola ievērojamākais modelis piedzīvojis stila pārvērtības, saglabājot tam raksturīgo jauneklīgo, funkcionālo un ērto raksturu. Tas viss tagad pieejams ar atsvaidzinātu dizainu, kas ir zīmola būtības turpinājums, bet ar asāku, sportiskāku dizainu.

“SEAT Ibiza ir pilnīgi jauns modelis, kas tika radīts, paturot prātā ļoti ambiciozus mērķus: atrasties soli priekšā citiem drošības, dizaina, snieguma un ērtību ziņā. Šis ievērojamais kvalitātes uzlabojums tika panākts, pateicoties jaunajai MQB A0 modulārajai platformai, kas nodrošina arī par 30 % augstāku vērpes stingrumu. Jaunā SEAT Ibiza ir Volkswagen grupas pirmais modelis, kurā izmantota šī platforma, uzsverot SEAT nozīmību grupā un sniedzot neskaitāmas priekšrocības,” - saka uzņēmumu “Autobrava” HISS pārdošanas nodaļas vadītājs Gatis Strautmanis.

Ibiza pirmo reizi tirgū parādījās 1984. gadā un kļuva par SEAT ikonu. Visilgāk tirgū esošais modelis ir arī visvairāk pārdotākais - to kopējais daudzums sastāda vairāk kā 5,4 miljonus. Ibiza ir viens no trim uzņēmuma pīlāriem, kurš kopā ar Leon un Ateca turpina veidot uzņēmuma panākumus nākotnē.

Kompaktāka, ietilpīgāka un lietderīgāka
Jaunajai SEAT Ibiza ir ievērojami lielāka salona ietilpība, tā ir robustāka un arī daudz drošāka. Izmēra izmaiņas, kā arī paplašinātā riteņu bāze rada jaudīgu iespaidu, kā rezultātā, SEAT Ibiza ir kļuvusi daudz ērtāka un ietilpīgāka. Izmaiņas gan virsbūvē, gan interjerā padara jauno SEAT Ibiza par vienu no labākajām savā klasē. Pieejama gan ar 5, gan 3 durvīm, kas nodrošina sportiskāku modeļa izskatu. Jaunā SEAT Ibiza piedāvā luksusa klases auto kvalitāti, kas ir veikla pilsētā, ērta uz līkumotiem ceļiem un garākiem pārbraucieniem.

Visi jaunās SEAT Ibiza dzinēji atbilst Euro6 izmešu regulai un ir vadošie attiecībā uz sniegumu, nodrošinot izcilas īpašības, lielu nobraukumu un zemu emisiju līmeni. Varat izvēlēties starp trim alumīnija cilindru bloka benzīna dzinējiem. Pirmais variants ir 3 cilindru 1,0 TSI dzinējs ar 95 vai 115 Zs un turbo kompresoru, starpdzesētāju un tiešo iesmidzināšanu. 2017. gada beigās būs pieejams jauns 1,5 TSI ar četriem cilindriem un 150 Zs. Savukārt 1,6 TDI dīzeļdzinēji būs pieejami 80, 95 vai 110 Zs versijās. Visbeidzot, jaunā MQB A0 platforma piedāvās jauno Ibiza ar saspiestas dabasgāzes (CNG) 90-PS 1,0 TSI dzinēju. SEAT ir pirmais ražotājs, kas piedāvā šāda tipa dzinēju šādas klases auto. Auto būs pieejams ar manuālu 5 ātrumu pārnesumu kārbu un 95 Zs mazāk jaudīgiem dzinējiem un ar 6 ātrumu pārnesumu kārbu jaudīgākajiem dzinējiem. DSG 7 ātrumu pārnesumu kārba ar dubulto sajūgu ir vēl viena no iespējām, kas ir pieejama jaunajai SEAT Ibiza.

Četras aprīkojuma pakas un jaunākās tehnoloģijas
Jaunā SEAT Ibiza pieejama ar četrām aprīkojuma pakām: Reference un Style, kam seko augstākā līmeņa aprīkojuma pakas FR un Xcellence. FR aprīkojuma pakā ietilpst dinamiskākās tehnoloģijas, kas ļaus izbaudīt labāku braukšanas pieredzi. Tai tika īpaši izstrādāti ekskluzīvi dinamiska dizaina elementi, piemēram, aizmugurējais izkliedētājs, priekšējais bamperis, sporta piekare un melna virsbūve. Šī paka ietver stingrāku piekari ar diviem režīma iestatījumiem – Normāls un Sporta, kas īpaši patiks sportisku auto cienītājiem. Savukārt Xcellence aprīkojuma paka būs piemērota klientiem, kas vēlas izsmalcinātāku un atpazīstamāku dizainu apvienojumā ar ērtu un viedu funkcionālo aprīkojumu.

FR un Xcellence versijās LED salona apgaismojums tiek piedāvāts divās krāsās – sarkanā un baltā. LED tehnoloģiju izmantošana salona un ārējam apgaismojumam nav tikai estētiska izvēle, jo LED nodrošina daudz augstākas kvalitātes apgaismojumu, vienlaikus ietaupot enerģiju, tādējādi ļaujot panākt degvielas ietaupījumu. Pilns LED apgaismojums Ibiza (priekšējie lukturi, instrumentu panelis, indikatori un aizmugurējie miglas lukturi) ir jaunums šajā klasē.

Jaunajā Ibiza iebūvētās braukšanas asistenta sistēmas ietver elementus, kas jau ir pieejami Leon un Ateca modeļiem, bet ir diez gan neierasti šajā klasē. Jaunajai SEAT Ibiza ir Priekšējais braukšanas asistents, Sastrēgumu asistents, Adaptīvā kruīza kontrole, Bezatslēgas piekļuves sistēma ar dzinēja iedarbināšanas pogu, jaunākās paaudzes priekšējie un aizmugurējie parkošanās sensori un atpakaļskata kamera ar augstāku kvalitāti un lielāku precizitāti, kas atspoguļojas premium klases 8” skārienjutīgā ekrānā ar stikla paneli. Šī ir pirmā reize, kad SEAT Ibiza tiek aprīkota ar milzīgu un funkcionālu, integrētu 8” skārienjutīgo ekrānu, kas piedāvā labākās tehnoloģijas, neietekmējot salona harmonisko izskatu. Viena no pārsteidzošākajām jaunā modeļa iespējām salonā ir bezvadu lādētājs ar GSM pastiprinātāju. Savienojamības ziņā jaunā SEAT Ibiza ir vienīgais auto, kas nodrošina 100% savienojamību, pateicoties trīs iespējām: Apple Car Play, Android Auto un Mirror Link. SEAT ir apņēmies kļūt par līderi automašīnu savienojamības ziņā un izstrādā jaunus mobilitātes risinājumus, kur auto savienojamība uzlabo lietotāja pieredzi, atvieglojot to un padarot to daudzpusīgāku. Traucēkļu pilnā vidē SEAT ir gatavs pārvarēt pilsētas infrastruktūras, satiksmes sistēmu un transportlīdzekļu radītos šķēršļus, piedāvājot šīs tehnoloģijas lielākajā daļā SEAT auto modeļu.

Jaunā SEAT Ibiza ir izveidojusi sadarbību ar Beatsaudio skaņu sistēmu zīmolu, kas sniedz enerģiju, emocijas un aizrautību un ir mainījusi veidu, kā cilvēki klausās mūziku. Šī skaņu sistēma ietver digitālu signāla procesoru (DSP), 7 premium klases skaļruņus un 8 kanālus ar 300W pastiprinātāju.

MQB AO platforma
Jaunākā Volkswagen grupas tehnoloģija, MQB platforma – Modular Quer Baukasten – nodrošina lielāku ražošanas daudzpusību un robustu izstrādi, jo tā ir piemērota dažādiem modeļiem. Tā ļauj ražot dažādus virsbūves tipus viena segmenta ietvaros un izveidot dažādas riteņu bāzes konfigurācijas uz vienas pamata platformas. SEAT ieguldījumi un investīcijas izpētē un attīstībā pēdējo gadu laikā daļēji tika veltītas, lai pielāgotu Martorellas ražotnes pirmo līniju jaunajai MQB A0 platformai, ļaujot SEAT kļūt par pirmo Volkswagen grupas uzņēmumu, kas izmanto šo tehnoloģiju.

Ir palielinājies detaļu skaits, kuru ražošanā tiek izmantota karstās velmēšanas tehnoloģija, kas ļauj samazināt svaru un palielināt izturību, tādējādi uzlabojot sniegumu un samazinot degvielas patēriņu. Jaunās Ibiza gadījumā, 900 robotu un vairāk kā 4000 metināšanas punktu garantē transportlīdzekļa izturību. Punktu metināšana apvienojumā ar lāzera tehnoloģijām ļauj savienot komponentus, iegūstot lielisku rezultātu: vieglu virsbūvi ar neticamu strukturālo stingrību.

Dizains: SEAT būtības nākamais solis
Pateicoties vairāk kā trīs gadu desmitus ilgai vēsturei un nozīmībai SEAT zīmolam, 5. paaudzes Ibiza ir piedzīvojusi pilnīgas dizaina pārvērtības. Tai ir ideālas proporcijas, spēcīgs raksturs un sportisks izskats. SEAT raksturīgās līnijas ir ne tikai saglabātas, bet pārnestas jaunā līmenī, atspoguļojot SEAT dizaina evolūciju.

Automašīnas trīsstūraini Full LED priekšējie lukturi un ikoniskie, grafiskie dienas gaismas lukturi padara SEAT tūlīt atpazīstamu. SEAT nozīmīte ir ne tikai lepni novietota uz restes, bet to papildina divas raksturīgās līnijas uz priekšējā pārsega ar nelielu spraugu hromētajā rāmī. X formas dizains piešķir lielisku dinamiku un neticamu vizuālo stabilitāti.

Priekšējā un aizmugurējā pārkare ir ļoti neliela, četri riteņi atrodas četros automašīnas stūros, padarot to stabilu, dinamisku un sportisku. Garāka riteņu bāze un grafiskie logi paspilgtina jaunā Ibiza modeļa izmēru, bet dubultās līnijas visā automašīnas garumā ir tipiska SEAT iezīme, kas piešķir auto izteiksmīgāku, trīsdimensionālu izskatu. Jaunie riteņi, līdz pat 18 collu izmērā, pieejami divās krāsās un veido elegantu papildinājumu.

Arī automašīnas aizmugure ir tipiska Ibiza modeļiem. Tās aizmugurējie lukturi ieskauj auto, pieskaņojoties automašīnas aizmugurējām līnijām, vienlaikus nodrošinot izcilu aerodinamisko sniegumu. Bagāžas nodalījuma spēcīgās līnijas un bamperi liek auto izskatīties platākam un piešķir tam gandrīz monolītisku izskatu, bet aizmugurējās gaismas šķietami padara automašīnu tuvāku zemei. FR aprīkojuma pakā ietilpst detaļas, kas paspilgtina automašīnas sportisko raksturu, piemēram, izpūtēja uzlikas abās aizmugurējā bampera pusēs. Xcellence aprīkojuma pakā iekļautas hromētas detaļas, kas uzsver eleganci un izsmalcinātību.

Visas vadības ierīces un instrumenti izvietoti ap vadītāju pēc iespējas augstākā pozīcijā, lai novērstu nepieciešamību novērst skatienu no ceļa. Tāpat kā jaunajā Leon un Ateca, iedarbināšanas poga atrodas turpat – pa kreisi no pārnesuma kārbas. Analizējot ikvienas jaunās SEAT Ibiza detaļas kvalitāti, ir grūti nedomāt par augstākas kategorijas modeļiem, sākot ar neskaitāmajām personalizēšanas iespējām līdz iespējai izvēlēties salona LED apgaismojuma krāsu, protams, neaizmirstot par pieejamajām tehnoloģijām, piemēram 8” skārienjutīgo ekrānu un Full Link savienojamības sistēmu. Salonu pasargā Air Care gaisa filtrs, kas izolē salonā esošos no visu veidu alergēniem, radot pilnīgi tīru telpu.

Tā aizraujošais dizains, dinamiskā uzvedība un braukšanas kvalitāte, neticamā stabilitātes sajūta un uzticamība uz ceļa, ievērojami uzlabotā salona kvalitāte, neticami drošā un vienkārši lietojamā tehnoloģija, ietilpīgais salons – tas viss apvienojas, padarot jauno SEAT Ibiza par patiesi pievilcīgu iespēju par labāko cenu.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 3.oktobris 2017 13:57
2 4 Atbildēt

Volkswagen grupā seat inženieriem visgrūtākais darbs. Vajag censties uztaisīt auto, kas būs sliktāks un nesmukāks par VW.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti