Ja plānojiet lidot: "airBaltic" uz laiku apturējusi jauno "Bombardier CS300" lidmašīnu lidojumus 10

 

Bombardier CS300 ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 12.oktobris 2017 8:44

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" uz laiku apturējusi jauno "Bombardier" lidmašīnu lidojumus un atsaukusi to reisus līdz brīdim, kad tiks veikta šo lidaparātu tehniskā pārbaude, vēsta Latvijas Televīzija.

"airBaltic" sabiedrisko attiecību vadītāja Alise Briede apstiprināja, ka lēmums uz laiku apturēt lidojumus ar "Bombardier CS300" saistīts ar tehniskiem iemesliem un visu lidsabiedrības rīcībā esošo septiņu lidmašīnu lidojumi ir apturēti drošības apsvērumu dēļ.

Briede norādīja, ka šīs ir jauna modeļa lidmašīnas, un tāpat kā citās jomās, arī aviācijā jaunu objektu tehniskām niansēm tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. "Visas "Bombardier CS 300" lidmašīnas tiek pārbaudītas - līdzko tās notiks, tā tiks uzsākti lidojumi ar šiem lidaparātiem," norādīja Briede.

Vēlāk Briede aģentūrai LETA pastāstīja, ka jauno lidmašīnu testi vēl turpinās, tomēr plānots, ka jau rīt "divas līdz četras" lidmašīnas atsāks lidojumus.

Kā liecina informācija Rīgas lidostas mājaslapā, šovakar ir atcelti lidojumi uz Helsinkiem un Kazaņu, bet par vēl virkni lidojumu norādīts, ka tie kavējas.

Kā ziņots, Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" nesen saņēma septīto no 20 pasūtītajām Kanādas ražotāja "Bombardier" CS300 lidmašīnām, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmumā.

Paredzēts, ka līdz gada beigām lidsabiedrības flotē būs kopumā astoņi CS300 gaisa kuģi. Savukārt atlikušās lidmašīnas plānots saņemt līdz 2019.gada beigām.

Līdz šim "airBaltic" ar jaunajām "Bombardier CS300" lidmašīnām veikusi vairāk nekā 2600 lidojumus un nolidojusi vairāk nekā 6700 stundu, pārvadājot vairāk nekā 300 000 pasažierus.

Lidsabiedrība lidojumus ar CS300 lidaparātiem veic tādos maršrutos kā Amsterdama, Barselona, Roma, Maskava, Londona, Parīze, Vīne, Atēnas, Madride un citos.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 12.oktobris 2017 9:05
7 0 Atbildēt

Kanādas!

klm 12.oktobris 2017 9:06
5 1 Atbildēt

ZiemeļAMERIKAS!

atrabotka 12.oktobris 2017 10:31
3 0 Atbildēt

Tev ar galvu vai saprašanu kaut kas nav labi - to es varu pateikt pašā sākumā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti