"airBaltic" pakāpeniski atsāk lidojumus ar CS300 gaisa kuģiem; līdz dienas beigām ierindā varētu būt visi

 

airBaltic Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 12.oktobris 2017 14:46

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" pakāpeniski atsāk lidojumus ar "Bombardier" CS300 lidmašīnām, aģentūrai LETA pauda uzņēmuma pārstāve Alise Briede.

"Šobrīd "airBaltic" jau ir atsācis lidojumus ar daļu no CS300 lidmašīnām un plānots, ka šīs dienas laikā pakāpeniski visas lidmašīnas tiks pārbaudītas un būs gatavas lidojumiem. Lidmašīnas, kas atsāk lidojumus, ir darba kārtībā un pilnībā drošas lidojumu veikšanai. "airBaltic" strādā ciešā sadarbībā ar lidmašīnas ražotāju "Bombardier" un dzinēju ražotāju "Pratt & Whitney". Papildu pārbaudes tiek veiktas, lai pārliecinātos par gaisa kuģa drošību, kā arī veiktu nepieciešamos uzlabojumus jaunajām lidmašīnām," klāstīja Briede.

Viņa atzīmēja, ka "airBaltic" ir pirmā aviokompānija pasaulē, kas sāka lidojumus ar attiecīgo lidmašīnu, tāpēc sagaidāmi dažādi tehnikas pilnveidojumi un uzlabojumi.

"CS300 lidaparātu ieviešanas plāns jau iepriekš paredzēja pastiprinātu uzmanību, kā arī rezerves lidmašīnu pieejamību gadījumā, ja kāds no jaunajiem lidaparātiem kādu iemeslu dēļ plānoto reisu nevarēs izpildīt. Līdzīgi kā citās tehnoloģiju jomās, arī aviācijā jaunām iekārtām raksturīgas zināmas tehniskas nianses, kam sākuma periodā tiek pievērsta pastiprināta uzmanība un veikta pilnveidošana. CS300 nav izņēmums, un - līdzīgi kā visām jaunajām lidmašīnām - to ieviešana prasa papildu uzmanību saistībā ar dažādu ražotāju detaļu un sistēmu sasaisti," skaidroja nacionālās aviokompānijas pārstāve.

Kā ziņots, nacionālā aviokompānija drošības apsvērumu dēļ uz laiku bija apturējusi jauno "Bombardier" lidmašīnu lidojumus un atsaukusi to reisus līdz brīdim, kad tiks veikta šo lidaparātu tehniskā pārbaude.

"airBaltic" sabiedrisko attiecību vadītāja Alise Briede vakar, 11.oktobrī, pauda ka lēmums uz laiku apturēt lidojumus ar "Bombardier" CS300 lidmašīnām saistīts ar tehniskiem iemesliem.

Tāpat vēstīts, ka "airBaltic" augustā saņēma septīto no 20 pasūtītajām Kanādas ražotāja "Bombardier" CS300 lidmašīnām. Paredzēts, ka līdz gada beigām lidsabiedrības flotē būs kopumā astoņi CS300 gaisa kuģi. Savukārt atlikušās lidmašīnas plānots saņemt līdz 2019.gada beigām.

Līdz šim "airBaltic" ar jaunajām "Bombardier CS300" lidmašīnām veikusi vairāk nekā 2600 lidojumus un nolidojusi vairāk nekā 6700 stundu, pārvadājot vairāk nekā 300 000 pasažierus.

Lidsabiedrība lidojumus ar CS300 lidaparātiem veic tādos maršrutos kā Amsterdama, Barselona, Roma, Maskava, Londona, Parīze, Vīne, Atēnas, Madride un citos.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti