Saistībā ar CS300 papildu pārbaudēm "airBaltic" atcēla trīs reisus, ietekmējot 372 pasažieru ceļojumu plānus 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 12.oktobris 2017 16:35

Saistībā ar jauno "Bumbardier" CS300 lidmašīnu papildu pārbaudēm Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" atcēla trīs reisus, ietekmējot 372 pasažieru ceļojumu plānus, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāve Alise Briede.

Viņa norādīja, ka trešdien, 11.oktobrī, lidsabiedrība atcēla reisus no Rīgas uz Maskavu, Helsinkiem un Kazaņu.

"Tehniskās apkopes laikā vienai no lidmašīnām tika konstatēti nelieli bojājumi palīgiekārtai, kas piestiprināta pie dzinēja. Saskaņā ar dzinēju ražotāja "Pratt & Whitney" instrukcijām tika pieņemts lēmums veikt papildu pārbaudes visai CS300 flotei Atbilstoši uzņēmuma politikai visiem pasažieriem tika piedāvāti nākamie tuvākie savienojumi uz viņu iecerēto galamērķi, kā arī nepieciešamības gadījumā pasažieriem tiek nodrošināti maltīšu kuponi un segtas viesnīcas izmaksas," klāstīja Briede.

Taujāta, vai atcelto reisu dēļ "airBaltic" radītie zaudējumi būs jāsedz ražotājam vai pašai lidsabiedrībai, viņa pastāstīja, ka starp ražotājiem un aviokompāniju ir noslēgts līgums, kas atrunā pušu atbildības dažādās situācijās, taču līgumu sargā vienošanās par konfidencialitāti un tā detaļas publiski nevar atklāt.

"Pašlaik "airBaltic" prioritāte ir nodrošināt CS300 lidmašīnu drošu atgriešanos flotē," piebilda Briede.

Kā ziņots, nacionālā aviokompānija drošības apsvērumu dēļ uz laiku bija apturējusi jauno "Bombardier" lidmašīnu lidojumus un atsaukusi to reisus līdz brīdim, kad tiks veikta šo lidaparātu tehniskā pārbaude.

"airBaltic" šodien pakāpeniski atsāk lidojumus ar "Bombardier" CS300 lidmašīnām, un plānots, ka līdz dienas beigām visas lidmašīnas tiks pārbaudītas un būs gatavas lidojumiem.

Tāpat vēstīts, ka "airBaltic" augustā saņēma septīto no 20 pasūtītajām Kanādas ražotāja "Bombardier" CS300 lidmašīnām. Paredzēts, ka līdz gada beigām lidsabiedrības flotē būs kopumā astoņi CS300 gaisa kuģi. Savukārt atlikušās lidmašīnas plānots saņemt līdz 2019.gada beigām.

Līdz šim "airBaltic" ar jaunajām "Bombardier CS300" lidmašīnām veikusi vairāk nekā 2600 lidojumus un nolidojusi vairāk nekā 6700 stundu, pārvadājot vairāk nekā 300 000 pasažierus.

Lidsabiedrība lidojumus ar CS300 lidaparātiem veic tādos maršrutos kā Amsterdama, Barselona, Roma, Maskava, Londona, Parīze, Vīne, Atēnas, Madride un citos.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jānis 13.oktobris 2017 10:08
1 0 Atbildēt

Pirms gudri irst, vajag noskaidrot, ka Īrijā ir kompānija P&W, kura taisa dzinējus priekš CS300.

Nevis, ka visu lidmašīnu taisa Īrijā.

Visas CS300 ir būvētas Kanādā. Un arī "atdzītas" no turienes.

Bet tev jau kā parasti muļķības nāk ārā visu laiku.

Tikai niku lūdzu nomaini.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti