Aicina nodot nolietotās autoriepas 10

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 16.oktobris 2017 11:04

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" aicina nodot nolietotās autoriepas, aģentūru LETA informēja "Eco Baltia vide" direktors Jānis Aizbalts.

Viņš norādīja, ka uzņēmums rīko riepu savākšanas akciju un līdz šā gada beigām par samazinātu maksu pieņems nolietotās autoriepas. Gan vieglo, gan smago automašīnu riepas tiks pieņemtas šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Getliņu ielā 5, Rumbulā, Stopiņu novadā.

Līdz gada beigām cena par nolietoto autoriepu savākšanu ir 80 eiro par tonnu. Šāda cena būs spēkā tikai gadījumā, ja autoriepas būs sašķirotas atsevišķi - vieglo un smago automašīnu riepas. Savukārt, ja tiks nodotas kopā sajauktas vieglo un smago automašīnu riepas, to pieņemšanas cena būs 150 eiro par tonnu.

Par papildu samaksu "Eco Baltia vide" nodrošina arī riepu transportēšanu no uzglabāšanas vietas uz šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumu. Riepu izvešanu var pieteikt, zvanot pa tālruni 8717.

Klientam tiks izsniegts apliecinājums un nepieciešamā dokumentācija par to, ka riepas nodos pārstrādei.

Vienlaikus Aizbalts atgādināja, ka privātpersonas vienu riepu komplektu šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā gada periodā var nodot bez maksas.

"Eco Baltia vide" direktors uzsvēra, ka nokalpojušās autoriepas ir kaitīgi atkritumi, kuru dabiskais sadalīšanās periods ir ilgs. Turklāt viena tonna autoriepu aizņem aptuveni 17 kubikmetrus telpas, tāpēc to uzglabāšana ir problemātiska.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pērn "Eco Baltia vide" apgrozījums bija 9,595 miljoni eiro, bet peļņa - 630 045 eiro. "Eco Baltia vide" izveidota 1996.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 203 470 eiro, tas pieder SIA "Eco Baltia grupa".

"Eco Baltia vide" ietilpst vides un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu grupā "Eco Baltia grupa".

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
gunbox 16.oktobris 2017 17:42
15 0 Atbildēt

Manā skatījumā dabīgs atkritums vairs neskaitās atkritums, ja to pieņem pārstrādei, no kura gūst kāds peļņu. Tas ir ražošanas izejmateriāls, nevis atkritums. Tad jau tik pat labi nelicencēto spirtu arī varētu pieņemt kā kaitīgu atkritumu

s 16.oktobris 2017 13:29
6 0 Atbildēt
as 16.oktobris 2017 12:38
4 0 Atbildēt

Šo jautājumu derētu paskaidrot drusku plašāk!

1.vai tiešām es varu nodot tikai vienu komplektu bez maksas un tikai Rumbulas getliņos? Vai arī citos plačos?

2.vai tiešām riepu servisi maksā, lai nodotu riepas? Nezinu, kāpēc, bet līdz šim dzīvoju ilūzijā, ka viņi riepas nodod pārstrādātājiem, par to saņemot samaksu, nevis maksājot. Jo riepas ir arī izejviela, no kuras taisa citas riepas, kurina Brocēnos cementa rūpnīcu un sazin kur vēl ne. Galu galā Riepu bloki taču taisījās kautkur pārdot tās savas riepas, ne?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 6

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti