Mēneša laikā pirkumus ar viedtālruni un aproci veikuši vairāki tūkstoši cilvēku

 

Foto: Publicitātes attēls

Banka Citadele | 17.oktobris 2017 14:29

Latvijā jau mēnesi samaksai par pirkumiem bankas kartes vietā var izmantot viedtālruni, aproci un uzlīmi. Šādu iespēju izmēģinājuši vairāki tūkstoši cilvēku.

Kopumā pirkumi veikti teju 200 000 eiro vērtībā, tie izdarīti dažādās vietās visā Latvijā – pārtikas veikalos, ēdināšanas iestādēs, degvielas uzpildes stacijās, grāmatnīcās, sporta klubos un citviet.

Mobilie maksājumi šobrīd pieejami bankas Citadele klientiem. Android operētājsistēmu lietotāji tirdzniecības vietās var norēķināties ar viedtālruni, un visiem Citadeles klientiem maksājumu veikšanai pieejama īpaša uzlīme un aproce. Viena pirkuma vidējā summa ar aprocēm un uzlīmēm bijusi aptuveni 7 eiro, savukārt ar viedtālruņiem nedaudz lielāka – 8 eiro.

„Pirmā mēneša rezultāti ir daudzsološi. Redzam, ka cilvēki ir ieinteresēti mobilajos maksājumos, vēlas tos izmēģināt, taču ir nedaudz piesardzīgi. Pie jaunajām tehnoloģijām jāpierod, jāpieņem, ka par pirkumu var norēķināties ar mobilajām ierīcēm. Mobilie maksājumi jāiepazīst ne tikai pircējiem, bet arī pārdevējiem,” stāsta Citadeles valdes loceklis un biznesa attīstības vadītājs Vladislavs Mironovs.

Mobilie maksājumi notiek tāpat kā maksājumi ar bezkontakta karti
Lai maksātu ar viedtālruni, aproci vai uzlīmi, tie līdzīgi kā bezkontakta karte jāpietuvina terminālim – pirkuma apmaksa notiks brīdī, kad termināla ekrānā parādīsies maksājuma apstiprinājums. Mobilos maksājumus var veikt tur, kur uzstādīti bezkontakta termināļi – šobrīd jau 15 000 vietās visā Latvijā .

Maksājumi ar viedtālruni pieejami visiem Citadele klientiem, kuri lieto Android operētājsistēmas viedtālruņus un ir MasterCard vai Maestro karšu īpašnieki. Tos iespējams aktivizēt bankas mobilajā lietotnē. Savukārt aproces un uzlīmes pieejamas jebkuram Citadeles klientam, un tās var saņemt jebkurā bankas filiālē.

Droši maksā ar mobilajām ierīcēm
Mobilie maksājumi tāpat kā citi bankas piedāvātie pakalpojumi, ir droši. Tajos ievēroti visi starptautisko karšu sistēmu drošības standarti.

Maksājumos ar viedtālruni augstākā drošības pakāpe ir gan transakcijai, gan mobilajai lietotnei. Turklāt lietotājs pats var ievērot papildu drošības noteikumus – uzstādīt sākumekrānam PIN, pirkstu nospiedumu vai figūru, regulāri iestatīt mobilo lietotņu un operētājsistēmas atjauninājumus, kā arī noteikt summu līdz 50 eiro, sākot ar kuru, maksājumu veikšanas brīdī jāievada papildus PIN kods. Ja visi drošības noteikumi būs veikt, pat gadījumā, ja viedtālrunis tiks nozaudēts, tas būs aizsargāts, un lietotājs varēs attālināti atslēgt mobilo maksājumu funkciju.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti