Doplera, lāzera, foto un video ātruma mērierīcēm būs vienotas prasības 4

 

Policija Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 20.novembris 2017 12:55

Ekonomikas ministrija (EM) izstrādājusi noteikumus "Prasības transportlīdzekļu braukšanas ātruma kontroles mērierīcēm", kas paredz vienotas prasības doplera, lāzera, foto un video ātruma mērierīcēm.

"Lai nodrošinātu, ka visām sabiedrības mērķgrupām ir skaidra un nepārprotama izpratne par prasībām, kas attiecināmas uz ātruma mērierīcēm, ir nepieciešams izstrādāt normatīvo aktu, kurā tiktu noteiktas vienotas prasības ātruma mērierīcēm - doplera, lāzera, foto/video. Tādējādi ļaujot izvairīties arī no nevajadzīgiem strīdiem par ātruma mērierīču izmantošanas pieļaujamību ceļu satiksmes kontrolē," pauda EM.

Vienlaikus EM ir saņēmusi no Iekšlietu ministrijas (IeM) informāciju, ka Valsts policija transportlīdzekļu braukšanas ātruma kontrolei plāno izmantot dažāda veida ātruma mērierīces, līdz ar to nepieciešams izstrādāt normatīvo aktu, kas noteiktu vienotas prasības ātruma mērierīcēm. Ņemot vērā IeM aicinājumu, EM izveidoja darba grupu, kura izstrādāja Ministru kabineta noteikumu projektu "Prasības transportlīdzekļu braukšanas ātruma kontroles mērierīcēm".

EM izstrādātie noteikumi nosaka būtiskās prasības doplera un lāzera tipa ātruma mērierīcēm pirms to laišanas tirgū un nodošanas lietošanā. Noteikumos atrunāta ātruma mērierīču precizitāte un maksimāli pieļaujamās kļūdas, kā arī noteiktas prasības attiecībā uz ātruma mērierīču metroloģisko parametru neietekmēšanu dažādu veidu un konstrukciju ātruma mērierīcēm.

EM piebilda, ka izstrādātie noteikumi neattieksies uz jau lietošanā esošām metroloģiskajām prasībām atbilstošām ātruma mērierīcēm. Jau lietošanā esošās ātruma mērierīces varēs turpināt lietot veicot to atkārtoto verificēšanu.

Iecerēts, ka jaunās prasības stāsies spēkā 2018.gada 1.janvārī.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
wes 20.novembris 2017 19:13
6 0 Atbildēt

Uniden R1 Extreme.

Šī ir atbilde visādiem dopleriem un spectre elitēm

(kurš nezin,tas ir radaru detektoru detektors, sastopams visās netrafarētajās) Par 300eur nopērc sirdsmieru, kad nav jāraustās no katras ceļa malā stāvošas škodas vai subāra. Neaizvietojams gan tumsā, gan pie smago apdzīšanas brīdī, kad tas savācis ''pareizo braucēju'' kolonnu, kuri savukārt bailēs no tā, ka jebkurš pretībraucējs var būt netraf.cp., neveic apdzīšanu..

Hm 20.novembris 2017 19:25
2 0 Atbildēt

Švaks tas R1

wes 20.novembris 2017 19:48
1 0 Atbildēt

Pamēģini ar aso kečupu...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti