CSDD peļņa deviņos mēnešos samazinājusies par 31,2% 11

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.decembris 2017 15:52

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) šogad deviņos mēnešos strādājusi ar gandrīz 33,5 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,34% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt direkcijas peļņa saruka par 31,2% un bija 2,516 miljoni eiro, liecina CSDD publiskotā informācija.

Direkcijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2017.gada deviņos mēnešos ieņēmumu ziņā CSDD būtiskākā darbības joma bija transportlīdzekļu tehniskā kontrole, kurā ieņēmumi pieauga par 4,3%. Tehniskajā apskatē veikto pamatpārbaužu skaits deviņos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu audzis par 4,5%, sasniedzot 558 756, bet atkārtoto pārbaužu skaits palielinājies par 1,9%, sasniedzot 195 285.

Savukārt otrs būtiskākais CSDD ieņēmumu avots deviņos mēnešos bija transportlīdzekļu reģistrācijas pakalpojumu sniegšana, kurā ieņēmumu apmērs salīdzinājumā ar deviņiem mēnešiem pērn audzis par 6,2%. Transportlīdzekļu pirmreizējo reģistrāciju skaits pieaudzis par 9%, kas skaidrojums ar atcelto vieglo automobiļu un motociklu nodokli, kas bija jāmaksā, veicot pirmreizējo reģistrāciju.

Vienlaikus turpinās darbs pie 30 elektromobiļu ātrās uzlādes staciju izbūves un ceturtās kārtas fotoradaru uzstādīšanas vietu uzveidošanas.

"Kopumā varam secināt, ka CSDD darbība 2017.gada deviņos mēnešos ir bijusi veiksmīga un tā ir veicinājusi direkcijas stratēģijā noteikto finanšu un nefinanšu mērķu sasniegšanu," pauž CSDD vadība.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. CSDD ienākumus gūst no pakalpojumu maksām. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

 
Visi komentāri
 
Rexx 5.decembris 2017 17:20
6 0 Atbildēt

Nu re. Nākamais,ko sagaidīt, ir CSDD pakalpojumu cenu pieaugums. Jo tiks pamatots, ka šitā te pa lēto nevar. Tak peļņas rādītāji kaut kā jānotur. Ā, un vēl jau var neļaut nemaksāt nodokli par īpašumā esošu,bet īslaicīgi nelietotu transporta līdzekli. Nu tā, ka par moci maksā visu gadu.

17.00 5.decembris 2017 18:20
2 0 Atbildēt

Tev taisnība - parasti tā arī sākas, tad piedraud, ka visi speciālisti aizbēgs uz ārzemēm utt., bet Ķīnā tikmēr jau palaists līdzīgi mūsu CSDD funkcijas pildošs kantoris, kur itin visus procesus pilda automatizēti, tas ir - klients tik spaida pogas, visu dara elektronika

felix65 5.decembris 2017 18:12
7 0 Atbildēt

Monopolists nekad nestrādās bez peļņas.

viencexperc 5.decembris 2017 18:36
8 1 Atbildēt

Vajag palielināt cenas. Klienti pie konkurentiem neaizies. Arī lietuvieši neizkonkurēs. Tā kā apdrošinātāju kartelis izdarīja. Var palielināt nodokli vecām mašīnām, piemēram, veciem passatiem un a4/80, jo to ir daudz, varēs daudz nodokļus iekāst.

Vēl vajag beigt taisīt tās sociālās reklāmas. Ja klausīs profesionāla experca viedoklim, tad nākošgad ne tikai peļņu noraus, bet pat varēs kaut ko lielu nopirkt, piemēram AS "Latvijas ceļi".

Vārds 5.decembris 2017 19:49
7 0 Atbildēt

Runa jau ir par peļņu ! Bet par cik palielinājušies ''činavnieku'' ieņēmumi - algas un prēmijas ?

Pļurkt 5.decembris 2017 22:04
4 0 Atbildēt

Va ta problēma!! Monopolists jau izeju vienmēr atradīs!

POGOLOVNO sūtīs visus auto uz otrreizējo apskati un piķis rokā!

Pļurkt 5.decembris 2017 22:06
3 0 Atbildēt

Ja tā vispārīgi ņem, tad CSDD skaitās BEZPEĻŅAS ORGANIZĀCIJA!!!!!

Kāds peļņas kritums?????

Vārds 6.decembris 2017 2:50
1 0 Atbildēt

Tie laiki beidzās 27 gadi atpakaļ ....

Damn 6.decembris 2017 8:35
2 0 Atbildēt

Kādu laiciņu jau vairs nav bezpeļņas.

2004.gada 1.septembrī no uzņēmumu reģistra izslēgta uzņēmējsabiedrība - bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība "Ceļu satiksmes drošības direkcija"

Pļurkt 6.decembris 2017 15:50
1 0 Atbildēt

Vo bļin kā esmu atpalicis!!!

Visu laiku domāju ka bezpeļņas un kāda mārrutka pēc šie piekasās pie katra sīkuma!

A te izrādās šiem katrs sīkums nes peļņas procentu!!

GB12 7.decembris 2017 21:54
0 0 Atbildēt

"Vo bļin kā esmu atpalicis!!!"

Beidzot kaut ko pareizu uzrakstīji.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 3

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 

Brāļi Lielbārži izcīna pirmo uzvaru Pasaules čempionātā Portugālē

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alqueidão, “Torres Novas” trasē aizvadīts Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā, kur savu pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti