Eksprezidentei Vīķei-Freibergai luksus klases automašīnu tomēr nenomās 9

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 11.decembris 2017 9:27

Aizsardzības ministrija (AM) nolēmusi pagaidām nenomāt jaunas luksus klases vieglo pasažieru automašīnu bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vajadzībām.

Šogad septembrī iepirkuma komisija pieņēma lēmumu pārtraukt iepirkuma procedūru par jaunas luksus klases vieglās pasažieru automašīnas pilna servisa ilgtermiņa nomu Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas funkciju nodrošināšanai.

Kandidātu pieteikumi dalībai iepriekš minētajā iepirkumā netika saņemti, jo iepirkuma procedūra tika pārtraukta pirms pieteikumu iesniegšanas termiņa. Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā ievietotais paziņojums liecināja, ka iepirkuma procedūra pārtraukta, jo nepieciešams veikt labojumus tehniskajā specifikācijā.

AM Preses nodaļā aģentūrai LETA skaidroja, ka nekādi labojumi netiks veikti un pašreiz vairs netiek plānota luksus klases vieglās pasažieru automašīnas pilna servisa ilgtermiņa noma NBS Militārās policijas funkciju nodrošināšanai, norādīja ministrijā.

AM gan nevarēja prognozēt vai nākotnē vēlreiz atgriezīsies pie jauna iepirkuma izsludināšanas par automašīnas nomu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 10.augustā Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs izsludinājis iepirkumu par jaunas luksus klases vieglās pasažieru automašīnas pilna servisa ilgtermiņa nomu kādam no bijušajiem Valsts prezidentiem. Drošības apsvēruma dēļ un kamēr iepirkums nav noslēdzies AM aģentūrai LETA neatklāja, kuram bijušajam prezidentam auto paredzēts, tomēr portāls "pietiek.com" vēstīja, ka auto vajadzīgs Vīķei - Freibergai.

Ministrijā iepriekš norādīja, ka esošo auto tehnisko traucējumu novēršanai, kas radušies ekspluatācijas rezultātā, ir nepieciešami regulāri, ilgstoši un dārgi atsevišķu mezglu un agregātu remonti vai nomaiņa, tādēļ šādu auto uzturēšanai ir nepieciešams lielāks finansiālais ieguldījums.

Jauna automašīna tiks nomāta, jo pilna servisa nomas līgums ietver arī tehnisko apkopi un remontdarbus, kā arī apdrošināšanas polises, tādēļ auto ir izdevīgāk nomāt, nevis iegādāties un vēl atsevišķi maksāt par remontdarbiem un apkopi, šovasar skaidroja AM.

Latvijas normatīvie akti paredz, ka atstājot Valsts prezidenta amatu, persona saņem no valsts ikmēneša pensiju 85% apmērā no Valsts prezidenta mēneša atalgojuma un lietošanā vienu automašīnu. Ja personai tiek piešķirta apsardze, automašīnu un autovadītāja pakalpojumus nodrošina AM.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2012.gadā bija paredzēts Vīķes-Freibergas vajadzībām iegādāties jaunu automašīnu, jo 2006.gada izlaiduma "Mercedes Benz" limuzīns ir sliktā tehniskā stāvoklī.

Jau 2013.gada rudenī AM paziņoja, ka naudas trūkuma dēļ eksprezidentei jauns limuzīns netiks iegādāts.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Freibergs 11.decembris 2017 14:37
28 25 Atbildēt

Pēc manām domām Vaira ir vienīgā prezidente kas limuzīnu pelnījusi līdz mūža beigām,tie pārējie eks prezidentiņi gan varētu ar sabiedrisko pavizināties.

Damn 11.decembris 2017 15:50
22 1 Atbildēt

Ex prežiem būtu jāpietiek ar pensiju un dzīvokli.

LMT 11.decembris 2017 13:33
13 4 Atbildēt

Škoda Superb vai passat (kādu no pēdējiem)...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti