Līdz ar iekasēto OCTA prēmiju pieaugumu, pērn būtiski audzis arī izmaksāto atlīdzību apmērs

 

Foto: iAuto.lv

LTAB | 6.februāris 2018 13:56

Latvijas transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk – LTAB) apkopotā statistika liecina, ka pērn izmaksāto zaudējumu atlīdzību pieaugums ir gandrīz par 5,6 miljoni EUR jeb 13,0% lielāks nekā 2016.gadā.

Savukārt vidējās atlīdzības izmaksas lielums par apdrošināšanas gadījumu pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2016.gadu, pieaudzis par 6,1%.

LTAB apkopotā statistika par 2017.gadu liecina, ka apdrošinātāju nopelnīto prēmiju summa 2017. gada 12 mēnešos ir palielinājusies par 3,7 milj. EUR jeb 8,0%, salīdzinot ar 2016. gada 12 mēnešiem (attiecīgi 49,87 miljoni EUR 2017.gadā un 46,17 miljoni EUR 2016.gadā).

Tikmēr būtiski pieaudzis arī izmaksāto atlīdzību apmērs. Ja 2016.gadā atlīdzībās tika izmaksāti 42,87 miljoni EUR, tad pērn – 48,45 miljoni EUR, kas ir gandrīz par 5,6 miljoni EUR jeb 13,0% vairāk. Arī vidējās atlīdzības izmaksas lielums par apdrošināšanas gadījumu pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2016.gadu, pieaudzis par 6,1% un ir 994 EUR*.

“Pat neskatoties uz iekasēto prēmiju pieaugumu un to, ka pērnajā gadā apdrošinātāji par gandrīz 10% samazinājuši savus NETO darbības izdevumus**, nozare joprojām turpina strādāt ar zaudējumiem, kas pērn sasnieguši 12,40 miljonus EUR,” stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, skaidrojot, ka zaudējumus nozarei rada gan inflācijas pieaugums dažādos ekonomikas segmentos, gan papildus izmaksas saistībā ar nemateriālo zaudējumu atlīdzību pieaugumu, iemaksām Garantijas fondā u.c.

* Vidējās atlīdzības izmaksas lielums sastāda atlīdzības summas par lēmumiem, kas pieņemti attiecīgajā laika posmā, dalījuma uz saistītiem apdrošināšanas gadījumiem tajā pašā laika posmā.

** NETO darbības izdevumi ietver polišu tirdzniecību (t.sk. starpniecības pakalpojumiem apdrošināšanas brokeriem, aģentiem u.c. partneriem), LTAB un apdrošinātāju IT sistēmu uzturēšanu, grāmatvedības pakalpojumu nodrošināšanu, telpu īri, personāla atalgojumu, nodokļu maksājumus, obligātos maksājumus OCTA Garantijas fondā, atskaitījumus FKTK uzturēšanai un citus saimnieciskās darbības izdevumus, kas attiecināmi gan uz OCTA polišu pārdošanu, gan atlīdzību administrēšanu.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti