Latvijā ražos inovatīvu iekārtu automašīnu uzpildei ar dabasgāzi mājas apstākļos 22

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 8.februāris 2018 10:08

Latvijas uzņēmums "Hygen" ar "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") garantiju un bankas "Citadele" kredītlīniju šogad plāno sākt ražot inovatīvu iekārtu automašīnu uzpildei ar dabasgāzi mājas apstākļos, aģentūrai LETA pavēstīja bankas "Citadele" ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Viņa informēja, ka "Hygen", kas darbojas alternatīvās enerģētikas jomā, izstrādājis inovatīvu ierīci, ar kuras palīdzību pieslēgties mājas gāzes vadam un triju minūšu laikā uzpildīt automašīnu. "Hygen" izstrādātā iekārta tiks ražota Latvijā, taču saistībā ar noieta tirgus specifiku, to vispirms plānots pārdot Centrāleiropā, Tuvajos Austrumos un Amerikā.

"Šobrīd strādājam pie triju pilotprojektu realizācijas, sadarbojoties ar Vācijas autobūves kompāniju "Volkswagen Group" un citām lielākajām dabasgāzes kompānijām Eiropā un Amerikā. Iekārtu ražošanu plānojam sākt gada otrajā pusē. Prototipa izstrādei piesaistījām riska kapitāla un Eiropas Savienības fondu finansējumu. Lai uzsāktu ražošanu, pēc produkta izstrādes fāzes mums bija nepieciešams trūkstošais finansējums. Pateicoties bankas "Citadele" izsniegtajam kredītam 100 000 eiro apmērā ar "Altum" garantiju, esam nonākuši produkta attīstības pēdējā posmā - iekārta jau ir sertificēta Eiropā, pēc kā varam sākt ražošanu," sacīja "Hygen" vadītājs un līdzdibinātājs Roberts Strods.

Savukārt bankas "Citadele" valdes locekle Santa Purgaile atzīmēja, ka "Hygen" ar banku sāka sadarbību laikā, kad uzņēmumam bija nepieciešami apgrozāmie līdzekļi reālai ražošanas sākšanai. "Uzņēmums nepārtraukti ir attīstījies, ieguldot investīcijas produkta attīstībā un noieta tirgu meklēšanā. Faktiski vairāku gadu garumā šis projekts no viena cilvēka idejas un "start-up" fāzes ir izaudzis līdz starptautiskam un ambiciozam projektam alternatīvās enerģijas un transporta nozarē. Tas ir piemērs, kā inovatīvu ideju aizvest līdz ražošanai, prasmīgi izmantojot biznesa inkubatoru, valsts atbalsta mehānisma, riska kapitāla, banku aizdevuma un starptautisko konkursu iespējas. Dabasgāze kā enerģijas avots kļūst arvien populārāka, tāpēc mājās izmantojamo uzpildes iekārtu ražošana ir ar lielu eksporta un izaugsmes potenciālu," viņa sacīja.

Plānots, ka "Hygen" tiešie klienti būs gāzes kompānijas, kurām viena šāda iekārta izmaksās apmēram 3500 eiro. Mājsaimniecības pēc iekārtas uzstādīšanas maksās par izmantoto dabasgāzi atbilstoši gāzes kompānijas tarifiem.

Kompānija "Hygen" reģistrēta 2009.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 3000 eiro apmērā. Kompānijas lielākais īpašnieks ir Aleksejs Safronovs (59,8%), liecina "Firmas.lv" dati.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2017.gada septembra beigās bija piektā lielākā banka Latvijā.

 
22 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 8.februāris 2018 10:53
9 4 Atbildēt

Šim pielietojums būs santīmpišiem, kuri brauc ar kaijeniem, x5, q7 vai hammeriem bet pildās ar gāzi. Tie parastos DUS pildās pa naktīm, lai neviens neredz. Tagad varēs mājās. Pat forma šim devaisam nesaprotama. Varēs draugiem teikt, ka tas ir gaisa mitrinātājs.

bet izgudrojums tipisks latviešiem. Nākamais solis būs - caurule, pa kuru varēs pildīt kontrabandas degvielu mājas apstākļos.

viencexperc 9.februāris 2018 7:47
5 0 Atbildēt

Tad statistika.

Latvijā ar šādu gāzi ir aprīkoti 84 bmw x5, 26 gab. Bmw 735, 3 gab audi q7, 3 gab audi s8, 78 volvo xc90, 22 mercedes s500, 38 jeep grand cherokee, 20 gab porše cayenne ( viens no tiem turbo), 13 hammeri, 11 kadiljaki, 16 jaguāri.

Haaaa!!!!

dodge 8.februāris 2018 11:07
2 2 Atbildēt

Šitāds man derētu. Varēšu savu RAM nedzīt uz uzpildes staciju un tērēt naudu ceļam. Turpat garažā varēs uzpildīt, gāzēt un gūt baudu.

Pieslēgšu atpakaļ atslēgtos 4 cilindrus un troksnis būs dubultā. Visas rajona čiksas saskries uz mana lielā...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti