AM vērienīgajā bruņoto automašīnu iepirkumā otrajai kārtai virza sešus pretendentus 37

 

Oshkosh Defence Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 9.februāris 2018 17:08

Aizsardzības ministrijas (AM) vērienīgajā bruņotu automašīnu iepirkumā dalībai otrajā kārtā izvirzīti seši komersanti no Dienvidāfrikas, ASV, Latvijas un citām valstīm.

Kā aģentūra LETA uzzināja AM Preses nodaļā, ir noslēdzies Aizsardzības ministrijas organizētās sarunu procedūras par 4x4 vieglo un vidējo taktisko transportlīdzekļu iegādi pirmais posms, kurā izvēlēti sarunu procedūras nolikumā izvirzītajām kvalifikācijas prasībām atbilstoši kandidāti.

Dalībai sarunu procedūrā pieteikumus kopumā iesnieguši 12 pretendenti, no kuriem iepirkuma komisija dalībai otrajā kārtā izvirzījusi sešus komersantus - "Paramount Group" (Dienvidāfrika), piegādātāju apvienību "Israel Aerospace Industries Ltd." (Izraēla) un AS "UPB" (Latvija), "Otokar" (Turcija), "Oy Sisu Auto" (Somija), "AM General" (ASV) un "Oshkosh Defence" (ASV).

Sarunu procedūras otrajā posmā uzaicinātie kandidāti tiks lūgti iesniegt detalizētus piedāvājums un nodrošināt piedāvāto transportlīdzekļu paraugus testu veikšanai. Iepirkuma komisija veiks iesniegto piedāvājumu rūpīgu izvērtēšanu, kā arī testēs piedāvātos transportlīdzekļus militārajai apmācībai pielīdzināmos apstākļos, lai izvērtētu transportlīdzekļu atbilstību Nacionālo bruņoto spēku prasībām.

Jau ziņots, ka iepirkuma līgumu paredzēts slēgt sākotnēji uz desmit gadiem ar iespēju to pagarināt. Viena no prasībām paredz, ka pretendentam būs jāpiedāvā savs piegādes drošības risinājums, kas nozīmē, ka tiks nodrošināta vietējās industrijas iesaiste.

AM sola, ka, iegādājoties 4x4 taktiskos transportlīdzekļus, tiks būtiski uzlabotas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mobilitātes spējas. Taktiskā mobilitāte ir kritisks vienību kaujas gatavības rādītājs, un nespēja nodrošināt vienības ar transporta platformām ierobežo NBS spējas veikt tiem noteiktos uzdevumus.

Liela daļa no NBS īpašumā esošajiem taktiskajiem transportlīdzekļiem ir vismaz 20 gadus veci un vecāki. Daudzi no šiem transportlīdzekļiem ir sliktā tehniskā kārtībā un tie ir bieži jāremontē, norāda AM, uzsverot, ka katru gadu to remonts kļūst laikietilpīgāks un dārgāks.

Jauni transportlīdzekļi esot nepieciešami arī, lai realizētu attīstības projektus, kas skar artilēriju, pretgaisa aizsardzību un Zemessardzi.

Iepirkuma noteikumos paredzēts, ka piegādātajam būs arī jāveic armijas personāla apmācība trīs līmeņu remontu veikšanā, pašam jāveic remonts un jānodrošina rezerves daļas.

Noteikumi paredz, ka būs jāpiegādā personāla transportlīdzeklis ar 4-5 durvju versiju, kravas transportlīdzeklis, komandvadības un medicīnas specializētie furgoni.

Transportlīdzekļa plānotais ekspluatācijas ilgumam jābūt ne mazākam kā 20 gadi. Transportlīdzekļa piegādātājam jāspēj nodrošināt nepieciešamo rezerves daļu pieejamību vismaz 20 gadus.

Noteikumi paredz, ka piegādātājam jānodrošina transportlīdzeklis, kuru iespējams ērti aprīkot ar ballistiskās aizsardzības līmeņa bruņām.

Savukārt transportlīdzekļa grīdai jābūt aprīkotai ar pretmīnu aizsardzības bruņām.

Pilnībā nokomplektēta transportlīdzekļa pilnai masai jābūt ne lielākai par 6,5 tonnām, taču saskaņā ar sarunu procedūras nosacījumiem smagāki transportlīdzekļi netiks diskvalificēti. Spēkratam jābūt pielāgotam ērtai un ātrai aprīkošanai ar ložmetēja grozām platformu, vadāmo ieroču sistēmu un dūmu granātu izsviedējiem.

Iepirkuma summu AM varēs atklāt, kad iepirkums būs noslēdzies, taču ministrijā apstiprina, ka tie būs vairāki miljoni eiro.

 
37 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 10.februāris 2018 18:14
8432 1 Atbildēt

Krievu mēslus neviena normāla valsts nepērk. Tos pērk tikai valstis ar lielu iedzīvotāju skaitu ( lielgabalu gaļa). Jo var nopirkt daudz lētus sūdus. aizsūtīt kaujā 1000 tankus, ienaidnieks sasitīs 950 tankus, bet 50 varbūt sasniegs mērķi. Tie lūžņi lūzt, un deg no visa veida ieročiem. Karš ukristānā pat apstiprināja kā viņi deg no arhaistiskiem ieročiem. Bet kas būs, ja būs mūsdienu ieroči?

Varētu vēl teikt, ka viņi ir lēti un labāk 2 lēta skārda bundžas nekā 1 dārgs aparāts. Bet krievu mēsli ir arī neprecīzi. Viņiem pat šodien nav neviena ieroča pēc principa - "sit un bēdz". Vajag sēdēt un apstarot ar staru, bet mūsdienu rietumu tehnoloģijas izskaitļo mīnmetēja atrašanās vietu pēc trajektorijas, kur nu vēl tādu lietu, kā apstarotāju.

Lūk ukristānas zaudējumi. Tie tanki sasisti no 60-70 o gadu ieročiem un mīnām.

apostrophe.ua/article/polit...-i-rossii/5232

Tāpēc arī krievi nomīza, kad amerikāni ukriem pārdeva sava prettanku raķešu sistēmas.

viencexperc 10.februāris 2018 19:04
1809 0 Atbildēt

Un vēl kas.

Domāju, ka ja pat irāna var uzbūvēt labākus tankus nekā krievi, tad Latvija paši var uzbūvēt labākas bruņumašīnas nekā krievi.

warspot.ru/5278-iran-raz...ossiyskiy-t-90

otrsexperc 10.februāris 2018 21:36
641 0 Atbildēt

krievu kara tehnika ir tikai trešajām valstīm. Tādām, kā Tadžikistāna, Kongo un Burkina Faso. Šīs valstis bieži karo ar seperātistiem, kuri bruņojušies ar banāniem. Tad nu tie krievu mēsli iet uz urrā. Krievu tanku vēl neviens banāns nav pārsitis.

Pat brazīlijai nav neviena krievu lūžņa.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti