Latvijā iecienītas KASKO polises bez pašriska, lietuvieši un igauņi no auto zādzībām nebaidās 12

 

Foto: Publicitātes attēls

BTA | 20.februāris 2018 11:09

Neraugoties uz ģeogrāfisku tuvumu, Baltijas valstu iedzīvotājiem ir atšķirīgas prasības attiecībā uz automašīnu KASKO apdrošināšanu.

Latvijas iedzīvotāju vidū aizvien ir pieprasīta apdrošināšana bez pašriska, ko lielā mērā veicina lielais automašīnu zādzību skaits, kamēr Igaunijā un Lietuvā zādzību skaits ir minimāls, tādēļ klienti uzņemas lielāku pašrisku, lai samazinātu polises cenu, liecina apdrošināšanas akciju sabiedrības “BTA Baltic Insurance Company” (turpmāk - BTA) apkopotie dati.

Latvijā jau vairākus gadus nozagto automašīnu skaits mērāms simtos un pērn īpaši pieauga zagļu interese par jaunākiem un dārgākiem spēkratiem. Lielākoties tiek zagti ar Keyless sistēmu aprīkoti transporta līdzekļi bez papildu aizsardzības. Tas mudina auto īpašniekus izvēlēties tādu KASKO apdrošināšanu, kas kompensēs automašīnas zaudēšanas izmaksas pēc iespējas lielākā apmērā.

«Būdami pragmatiski, Latvijas iedzīvotāji vispirms pievērš uzmanību apdrošināšanas prēmijai jeb naudas summai, ko jāsamaksā par KASKO polises iegādi. Nākamie svarīgie kritēriji ir bojājumu un zādzības pašriska apmērs. Lielai daļai automašīnu īpašnieku ir svarīgi, lai pašrisku nebūtu jāsedz no saviem līdzekļiem, tādēļ viņi izvēlas atbilstošas seguma polises. Tiesa, ņemot vērā prēmiju izmaiņas, aizvien vairāk klientu rēķina starpību starp prēmiju un pašrisku, un dod priekšroku lētākai polisei ar pašrisku,» stāsta BTA Baltijas risku parakstīšanas departamenta direktors Ivo Danče.

Igaunijā, kur automašīnu zādzības ir reta parādība un autovadītāji biežāk saskaras ar rezerves daļu, kā spoguļi, zādzību, autoīpašnieki labprāt uzņemas lielāku pašrisku auto zādzības gadījumā. Vidējā pašriska likme ir 15%.
Lietuvā salīdzinoši droši var justies jaunu un mazlietotu automašīnu īpašnieki. Gan BTA pieredze, gan oficiālā statistika rāda, ka noziedznieki lielākoties aizdzen vecākas automašīnas, ko izjauc rezerves daļās. Kopumā zādzību skaits ir neliels, tādēļ arī auto īpašnieki nebaidās iekļaut polisēs pašrisku 10% apmērā. Lietuviešiem svarīgākais ir panākt pēc iespējas zemāku apdrošināšanas prēmiju.

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 20.februāris 2018 12:39
7 2 Atbildēt

Visu izsaka statistika:

Lietuva - lietuvieši - 86%, 5.6% poļi, 4.8% krievi.

Igaunija - igauņi - 68.7%, krievi 25% ,

Latvija - latvieši -62.1%, krievi - 26.9, Baltkrievi - 3.3, Ukraini - 2.2%

Bet, salīdzinot LV ar EE, vajag piminēt, ka Igaunijā dzīvo nacionālistiskaki cilvēki. Piemēram, igaunijas bēgļu partija savāc tikai 15.2% balsu, kas ir tikai 3.partija. Bet labējā partija 2.ajā vietā.

Latvijā - bēgļu partija ieņem 1.o vietu - 23%.

Tas arī visu izsaka. Balsojiet par bgļiem un dzīvojt kā bēgļi tajā zemē, no kuras bēga.

kasinsh79 20.februāris 2018 12:08
6 0 Atbildēt

Par otro - varētu piekrist. Par pirmo - arī viņiem ir ne mazums jaunu (mazlietotu) utt. auto. Kas izbrīna, varbūt LV sniedz speciālu labvēlību (brīvu "koridoru" caur robežām) autozagļu mafijai? Laikam es to tikai nosapņoju

Janka 20.februāris 2018 13:00
4 1 Atbildēt

Ja tu ar bēgļiem Latvijā domā krievus, tad kļūdies. Tie nav bēgļi, bet piespiedu kārtā pārceltie un to pēcnācēji. Un tā ir ļoti liela starpība. Ja paskatās klasiskos bēgļus, tad pie mums to praktiski nav, jo pret viņiem vismaz pagaidām ir nelabvēlīga valsts attieksme (pabalsti) un diezgan skarbs klimats.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti