EK mudina Latviju mainīt vadītāju apliecību noformējumu 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 10.marts 2018 6:35

Eiropas Komisija (EK) ir nolēmusi nosūtīt oficiālas paziņojuma vēstules Latvijai, Itālijai, Nīderlandei un Vācijai, mudinot šīs dalībvalstis mainīt vadītāju apliecību noformējumu, ievērojot kopīgos Eiropas noteikumus.

Kā uzsver EK, Eiropas Savienības (ES) direktīva nosaka, ka uz vadītāja apliecības būtu jānorāda transportlīdzekļa vadīšanas ierobežojumi, piemēram, prasība nēsāt brilles un cita papildu informācija. Itālijas, Latvijas, Nīderlandes un Vācijas noteikumi šajā jautājumā esot pretrunā dažām šīm prasībām.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Rolands Rumba aģentūrai LETA skaidroja, ka oficiālu skaidrojumu no EK CSDD nav saņēmusi, tomēr autovadītājiem nav pamata uztraukumam, jo tas neietekmē vadītāja apliecības derīgumu, un CSDD izsniegtu vadītāja apliecību tāpat kā līdz šim var droši izmantot visā pasaulē.

Šis ir pārkāpumu procedūras pirmais posms. Šo četru dalībvalstu rīcībā tagad ir divi mēneši, lai sniegtu atbildes uz EK izvirzītajiem argumentiem, pretējā gadījumā EK var nosūtīt argumentētu atzinumu.

EK var sākt oficiālo procedūru, ja attiecīgā valsts nepaziņo pasākumus, ar kuriem tā pilnībā transponē kādas direktīvas noteikumus, vai nenovērš domājamo Eiropas Savienības (ES) tiesību pārkāpumu. Procedūra norisinās vairākos ES līgumos noteiktos etapos, no kuriem katrs noslēdzas ar oficiālu lēmumu.

Pirmais etaps paredz, ka EK nosūta oficiāla paziņojuma vēstuli, kurā prasa no attiecīgās valsts sniegt plašāku informāciju. Šai valstij ir jānosūta detalizēta atbilde noteiktā termiņā, parasti divos mēnešos. Otrais etaps paredz, - ja EK secina, ka valsts neizpilda savus ES tiesību aktos noteiktos pienākumus, tā var valstij adresēt oficiālu prasību nodrošināt atbilstību ES tiesību aktiem.

Tajā tiek izskaidrots, kāpēc EK uzskata, ka valsts neievēro ES tiesības, un prasa, lai tā informētu Komisiju par veiktajiem pasākumiem noteiktā termiņā, parasti divos mēnešos.

Ja valsts joprojām nepilda savus pienākumus, EK var vērsties ES Tiesā. Vairums lietu tiek atrisinātas, pirms tās tiek nodotas izskatīšanai ES Tiesā. Ja kāda ES valsts laikus nepaziņo pasākumus, ar kuriem tiek ieviesti kādas direktīvas noteikumi, EK var prasīt, lai ES Tiesa tai nosaka sankcijas. Ja ES Tiesa nolemj, ka kāda valsts ir pārkāpusi ES tiesību aktus, valsts iestādēm ir jāveic pasākumi, lai izpildītu Tiesas spriedumu.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 10.marts 2018 10:01
8 1 Atbildēt

Vēl viņi ieteica rediģēt fotogrāfijas. Citādi tās izskatās pārāk gaišas. 50% fotogrāfijām ir jābūt vai nu melnām, vai ar aizklātu mūli.

usaexperc 10.marts 2018 10:32
2 1 Atbildēt

Pie ierobežojumiem es ieteiktu pierakstīt arī atslēgas vārdus no medicīniskās kartes, piemēram, hroniskas sirdskaites, hemoroīdi, atkarības, nervu vainas.

pifs 10.marts 2018 17:54
0 0 Atbildēt

Ja jā, jā tagad visiem lupatas galvā jo EK sākusi dancāt pēc migrantu stabules, Šodien vadītāja apliecība , rīt pases nofomējums, nākamais laulības reğistrācijas noformējums, tad būs nepareizie diplomi, jaundzimušo dokumenti tā var turpināties bezgalīgi . Nesaprotu dzīvojam NEATKARĪGĀ valstī un te můs regulē EK šajā gadijumā nesaskatu valsts neatkarību , ļoti atgādina PSRS laikus kad partijas vīri klanījās to laiku vadībai.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti