“Zelta Gads” – dokumentāla filma par latviešu motorsportistiem (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

RA Events | 13.marts 2018 8:01

Dokumentālā filma “Zelta Gads” seko pieciem latviešu motorsportistiem un viņu gaitām 2017. gadā.

Dokumentālā filma “Zelta Gads” seko pieciem latviešu motorsportistiem un viņu gaitām 2017. gadā – Paulam Jonasam pasaules motokrosa čempionātā, pasaules rallijkrosa čempionāta dalībniekiem Jānim Baumanim un Reinim Nitišam, Konstantīnam Calko, kurš startēja leģendārajās autosacīkstēs 24 Hours of Le Mans, un Kristapam Blušam, kurš otrpus Atlantijas okeānam sacentās ASV notiekošajā čempionātā Formula Drift. Filmas pirmizrāde plānota pēc nepilna mēneša, aprīļa sākumā.

2017. gads atnāca ne tikai ar nozīmīgiem motorsporta notikumiem Latvijā – pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Rīgā, pasaules motokrosa čempionāta posmu Ķegumā, Eiropas rallija čempionāta posmu Liepājā un citiem –, bet arī ar neparasti plašu Latvijas sportistu pārstāvniecību paša augstākā līmeņa starptautiskajās sacensībās. Latvijas sportistus vadīja ambīcijas ne vien piedalīties, bet arī cīnīties par augstvērtīgiem rezultātiem trasēs, par centienu vainagojumu kļūstot Paula Jonasa pasaules čempiona titulam motokrosā.

“Sportistu panākumi mūs bieži sasniedz tikai kā ziņu virsraksti un sauss faktu izklāsts, neatklājot pat mazāko daļu ieguldīto pūļu aisberga virsotnes. Kad pagājušā gada pavasarī kļuva skaidrs, ka vairākiem Latvijas sportistiem ir gaidāma viņu līdzšinējo gaitu kulminācija, un Konstantīns Calko piedalīsies Lemānas 24 stundu sacensībās – tad radās pārliecība, ka mūsu acu priekšā var izvērsties īpašs gads, un šādu sezonu nepieciešams dokumentēt,” skaidro filmas idejas autors, žurnālists Ilmārs Līkums.

“Kas ir šie sportisti, kas ir cilvēki komandās ap viņiem, kāds ceļš jāmēro, lai nonāktu motorsporta elitē, kādam domāšanas veidam jāseko, kādas ir svarīgākās sezonas gaitā gūtās atziņas un galu galā, kas ir no zelta – medaļa vai ceļš uz to? Tie ir tikai daži no jautājumiem, uz kuriem meklētas atbildes filmā “Zelta Gads”.

Vēlos teikt īpašu pateicību filmas projekta partneriem – Latvijas Automobiļu federācijai, Ceļu satiksmes drošības direkcijai, Neste Latvija, Red Bull, RA Events –, kuri novērtēja ideju, uzticējās filmas komandai un sniedza atbalstu, lai būtu iespējams doties uz sacensībām trīs kontinentos un sekot notikumiem patiesi starptautiskā mērogā.” tā Ilmārs Līkums.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 13.marts 2018 13:10
1 0 Atbildēt

Plātīzers pašā vidū... neskatīšos.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti