Paveram priekškaru - rīt sākas Auto Rīga 2018 (+ FOTO) 5

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 5.aprīlis 2018 19:45

No 6. līdz 8. aprīlim Ķīpsalā notiks Baltijā lielākā autoindustrijas izstāde "Auto 2018", kas sola daudz interesantu jaunumu. Dažus no tiem jūs varat redzēt iAuto izveidotajā foto apskatā.

"Volkswagen Moller Auto Krasta" stendā bez maksas pieejams ikgadējais žurnāls "Latvijas Gada auto 2018".

Pasaulē ātrākais sērijveida apvidus auto “Lamborghini Urus”.

“Lamborghini Urus” ir aprīkots ar 650 zirgspēku jaudīgu V8 biturbo motoru, kas ļauj tam no vietas līdz 100 km/h paātrināties nieka 3,6 sekundēs un maksimāli sasniegt 305 km/h. Tas to padara par visātrāko sērijveida apvidnieku pasaulē, pārspējot līdzšinējo rekordistu "Bentley Bentayga", kas spēj sasniegt 301 km/h.

Turklāt “Lamborghini Urus” būs oficiāli nopērkams un apkopjams tepat Baltijā, jo šajā reģionā itāliešu superauto marku pārstāv uzņēmums “Auto 100” AS, kas Latvijā plašāk pazīstams kā jaunais “Škoda” automobiļu importētājs.

Lamborghini Urus Foto: iAuto.lv

Pilnīgi elektriskais “Nissan LEAF”
Baltijas mēroga pirmizrādi izstādē “Auto 2018” piedzīvos vēl kāds titulēts spēkrats – pasaulē vispārdotākā elektromobiļa “Nissan Leaf” jaunā paaudze. Jaunais modelis ir kļuvis ne tikai jaudīgāks, bet arī spēj bez atkārtotas akumulatoru uzlādes nobraukt vēl garāku distanci – pilsētas braukšanas apstākļos turpat 415 km. Un, kas interesantākais, tas ir pat nedaudz lētāks nekā priekštecis. Neskaitot modernizēto dizainu un uzlaboto tehniku, viena no galvenajām jaunā “Nissan Leaf” īpatnībām ir sistēma “e-Pedal”, kas ļauj akseleratora pedāli izmantot arī bremzēšanai, dozējot spiedienu uz to.

Nissan Leaf Foto: Publicitātes attēls

Jaunās paaudzes “Dacia Duster” apvidnieks
Vēl no svaigākajiem modeļiem, kas sasnieguši Latviju, izstādē “Auto 2018” būs apskatāms jaunās paaudzes “Dacia Duster” apvidnieks. Lai arī tas eksterjera dizainā no iepriekšējā atšķiras nebūtiski, patiesībā tas ir principiāli jauns modelis, kas visvairāk izmaiņu ieguvis interjera noformējumā un aprīkojumā, kā arī tehniskajā izpildījumā. Neskatoties uz “budžeta zīmolu”, jaunais “Dacia Duster” būs daudz bagātīgāk aprīkojams, tostarp ar apkārskata video sistēmu, klimata kontroli, bezkontakta atslēgu, kā arī automātisko tālās gaismas pārslēgšanas sistēmu.

Dacia Duster Foto: iAuto.lv

Modernizētais “Citroën C4 Cactus”
Interesants jaunums ir arī modernizētais “Citroën C4 Cactus”, kas pirmizrādi Latvijā piedzīvos tieši izstādē Ķīpsalā. Ja pirmais “Cactus” modifikācijas modelis debitēja ar neko citu nesajaucamajiem milzīgajiem gumijas aizsargiem uz virsbūves sāniem, tad jaunajam modelim tādu vairs nav – gumijas aizsargi ir tikai uz sliekšņiem. Turklāt jaunajam “Citroën C4 Cactus” ir uzlabota balstiekārta ar pneimatiskajiem elementiem, tādēļ autoražotājs tam sola gaitas laidenību kā lidojošam paklājam.

Citroen C4 Cactus Foto: iAuto.lv

Šogad plaši pārstāvēts Volkswagen, kur uzmanība jāpievērš vienam no “Volkswagen” jaunākajiem modeļiem “T-Roc”, "Mazda", kas atvedis Pasaules Gada auto konkursā 2.vietu ieguvušo "Mazda CX-5" un citiem stendiem, kas nebūs mazāk interesanti.

Mazda CX-5 Foto: iAuto.lv

Šobrīd dalību "Auto 2018" izstādē apstiprinājušas šādas vieglo auto un komerctransporta markas: "Citroën", "Dacia", “Ford”, “Honda”, “Iveco Bus”, “Jeep”, “KamAz”, “Lamborghini”, “Lexus”, “Maz”, “Mazda”, “Mercedes-Benz”, “Mitsubishi”, “Nissan”, “Opel”, “Peugeot”, RAM (“Dodge”), “Renault”, “Sisu”, “Subaru”, “Škoda”, “Tatra” un “Volkswagen”. Turklāt dīleru pārstāvji sniegs konsultācijas par piemērota auto izvēli atkarībā no konkrētā cilvēka vajadzībām un vēlmēm.

Vēl viena no izstādes “Auto 2018” hallēm būs paredzēta autonozares profesionāļiem – tur norisināsies "Auto mehānika" un "Transporta tehnika", kur varēs iepazīties ar aktuālāko nozares piedāvājumu, sākot no rezerves daļām un beidzot ar industriālo tehniku. Savukārt Baltijas lielākajam autotūninga šovam "Auto Exotica" Ķīpsalā tiks būvēta papildu trešā halle, kur apmeklētāji ieraudzīs jaunākos tūninga šedevrus, sacīkšu automobiļus un hotrodus no dažādām Eiropas valstīm.

Lamborghini Urus Foto: iAuto.lv

Sisu militārais transports Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Conqueror 5.aprīlis 2018 20:16
2 0 Atbildēt

Biedējošs tukšums, kā uz Mēness . Toties rīt! Klaiņojošu expertu pūlis, lambo droši vien ātri sadalīs suvenīros....

AnsisR 6.aprīlis 2018 11:04
1 4 Atbildēt

Īsti nesaprotu tos cilvēkus, kas maksā naudu, lai varētu skatīties uz tām pašām mašīnām, kuras redzamas stāvlaukumā pie alfas pilnīgi bez maksas. Ja nu vienīgi padsmitgadīdiem puikām varētu būt piedzīvojums!

Maksāt par izstādes apmeklējumu ir līdzīgi kā samaksāt par TV un no rīta līdz vakaram skatīties reklāmas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti