Muzeju dienā un naktī Rīgas Motormuzejā tiks darbināts pasaulē vecākais auto Benz Patent Motorwagen 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Motormuzejs | 16.maijs 2018 8:49

Sestdien, 19. maijā Eiropas Muzeju nakts ietvaros CSDD Rīgas Motormuzejs apmeklētāju acu priekšā trīs reizes tiks darbināts 1886.gadā patentētās pasaulē vecākās automašīnas Benz Patent Motorwagen replika.

Šis unikālais spēkrats ir pasaules autobūves aizsākums un tas sasaucas ar Muzeju nakts šā gada vadmotīvu “Šūpulis”. Automobiļa iedarbināšana notiks muzeja stāvlaukumā šādās stundās – plkst. 17:00, 19:00 un 21:00.

Šī būs otrā reize, kad muzeja speciālisti centīsies “pierunāt” Benz Patent Motorwagen motoram iedarboties. Iepriekšējā publiskā auto piešķilšana pēc ilgas darbošanās sekmīgi tika realizēta 2016.gada maijā – īsi pirms atjaunotā Rīgas Motormuzeja atklāšanas. 

Līdzīgi kā pērn arī šogad motormuzejs bez maksas apmeklētājiem būs pieejams visu dienu – no plkst. 10:00 līdz 24:00.

Ja plānots doties ārpus Rīgas, tad senos spēkratus ir iespēja apskatīt arī Rīgas Motormuzeja ekspozīcijas filiālē Bauskā. Šeit muzeju nakts ar bezmaksas apmeklējumu norisināsies no plkst. 18:00 līdz 24:00. Motormuzejs Bauskā apskatei piedāvās militāro auto kolekciju, dažādu laiku retro spēkratus, kā arī pirmos padomju pilnpiedziņas automobiļus. Papildus būs iespēja noskatīties īsfilmu par vienu no Latvijas autobūves leģendām RAF autobusiem.

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 17.maijs 2018 16:56
1 0 Atbildēt

Gunārs darbinās repliku...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti