No BMW, Mercedes, Jaguar līdz Citroen, Seat un Dacia - jaunakie automobiļi Latvijas Gada auto 2019 testā (+ VIDEO) 6

 
iAuto.lv | 30.maijs 2018 12:13

Pagājušās nedēļas nogales saulainajā sestdienā Turaidā tika aizvadīts konkursa “Latvijas Gada auto 2019” pirmais – pavasara testa brauciens, kurā žūrija un mediju pārstāvji iepazinās ar pirmajiem 11 konkursam pieteiktajiem auto modeļiem.

Brauciens notika ar “Hyundai Kona”, “Seat Arona”, “Jaguar E-Pace”, “Mitsubishi Eclipse Cross”, “BMW X3”, “Nissan Leaf”, “Dacia Duster”, “Mercedes-Benz A-klase”, “Mercedes-Benz CLS”, “Citroen C3 Aircross” un “Citroen C4 Cactus”.

Pavasara testa brauciena rīkošana no t/c “Mols” līdz Turaidai jau kļuvusi par sava veida tradīciju – arī šogad “Latvijas Gada auto 2019” pirmā brauciena bāzes vieta bija restorāns “Kungu Rija”. Šī vieta izvēlēta ar mērķi, lai automobiļu izmēģinājumiem būtu pieejami dažāda seguma ceļi un daudzveidīgi braukšanas apstākļi, kuros katru no modeļiem izmēģināt. Gan gluda, nesen rekonstruēta šoseja, gan ielāpu klāti vietējas nozīmes ceļi, gan grants segums, gan arī intensīvas satiksmes apstākļi pilsētā, kur izmēģināt pretendentus un tos savā starpā salīdzināt.
Testa braucienā nospiedošais vairākums bija apvidus automobiļi jeb t.s. krosoveri. Tomēr arī tie iedalāmi dažādos segmentos un katram no tiem ir savi argumenti, kādēļ tiem būt “Latvijas Gada auto 2019”. Lai gan vairākiem žūrijas biedriem šī pirmā iepazīšanās ar konkursa dalībniekiem jau iezīmēja favorītus, tomēr jāatceras, ka šis ir tikai šī gada konkursa sākums un jaunu dalībnieku pieteikšana turpināsies līdz pat 8. novembrim – šobrīd ir vēl pieteikti Ssangyong Rexton, Škoda Fabia, Volkswagen T-Roc. Tāpēc ar katru nākamo konkursam pieteikto modeli kārtis var tikt visai pamatīgi sajauktas.

Par aizvadīto braucienu stāsta konkursa “Latvijas Gada auto 2019” žūrijas biedrs Agnars Jundass: “Prognozēju, ka šis būs krosoveru gads – turklāt mazo krosoveru, kas gluži nav apvidus auto. Par to liecina gan šajā braucienā pārstāvēto modeļu klāsts, gan to izpildījums. Taču tas nav pārsteigums, jo tādas ir tirgus tendences un šādi automobiļi kļūst arvien pieprasītāki. Sīva cīņa konkursā gaidāma arī premium segmentā, kur jau ir četri spilgti modeļi. Žūrijai nebūs viegli noteikt uzvarētājus, jo katram auto ir savi trumpji.”

Iespaidos par “Latvijas Gada auto 2019” pavasara testa braucienu dalījās žūrijas biedrs Uldis Hmieļevskis: “Šoreiz braucienā bija sastopamas divas izteiktas automobiļu grupas. Viena no tām bija cenas ziņā salīdzinoši pieejami automobiļi, sākot no 13 000 EUR līdz 30 000 EUR dažādās versijās, kas Latvijas tirgū iespējams aizņem lielāko tirgus daļu. Otra grupa bija izteikti premium segmenta automobiļi - nākamā līga, kurā cenas sākas no 40 000 EUR. Patīkami pārsteidza Seat Arona un Hyundai Kona, kas par draudzīgu cenu ir rūpīgi nostrādāti, piedāvā bagātīgu komplektāciju un aizraujošas gaitas īpašības. Pozitīvi, ka arī “Mercedes-Benz” ievērojami strādājuši pie tehniskām novitātēm, it īpaši multimediju sistēmas. Jau daudzus gadus gribējās pārmest auto ražotājiem par iepalikšanu IT jomas attīstībā. Ja, piemēram, viedtālruņiem jauni modeļi tiek izdoti ik pa pāris gadiem, tad bieži vien šķiet, ka jaunos automobiļos tiek izmantoti pagājušā gadsimta risinājumi. Tagad mēs redzam, ka auto ražotāji ir pielikuši pūles arī šajā jomā. Domāju, ka daudziem tehnoloģiju faniem tas būs ļoti svarīgi.”
Konkurss “Latvijas Gada auto 2019” notiek jau 20 gadus, un šogad fināls norisināsies 7. decembrī, kad apbalvošanas ceremonijā viesnīcā “Avalon Hotel” un TV tiešraidē tiks paziņoti galvenā titula un papildu nomināciju uzvarētāji. Septembrī notiks rudens mediju testa brauciens, kad varēs iepazīsies ar konkursa jaunpienācējiem. Nozīmīgākā konkursu dalībnieku izvērtēšana notiks no 8.-11. novembrim “Lielajā testa braucienā”, kad žūrijas dalībnieki četru dienu garumā pilnvērtīgi testēs visus konkursā pieteiktos modeļus, pēc tam nosakot fināla septītnieku.

“Latvijas Gada auto 2019” automobiļi plašākai publikai būs pieejami 13. oktobrī – “Latvijas Gada auto testa dienā Molā” pie t/c Mols, kad uzņemties žūrijas pienākumus un testa braucieni ar jaunākajiem auto modeļiem Latvijā būs iespējami ikvienam interesentam ar derīgu autovadītāja apliecību.

Konkursa “Latvijas Gada auto 2019” žūrijā ir 29 biedri – autožurnālisti, lielāko autoparku vadītāji un auto eksperti.

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
GuntisViksna 30.maijs 2018 12:50
3 1 Atbildēt

Žēl, bet šoreiz bija vitāli svarīgi darbi laukos... Mašīnas interesantas, ekspertu auditorija - ierasti cienījama. Lai mums visiem veicas atkal atrast to īsto!!!

rigged 30.maijs 2018 17:55
0 0 Atbildēt

Tas korejietis ir labāks par Karoq?

JurijsPetuhovs 31.maijs 2018 1:16
3 0 Atbildēt

Jāsaka labi vārdi par Hyundai Kona, priecēja ar uzvedību uz ceļa. Lieliska transmisijas saskaņa ar eksterjeru un interjeru. Lai arī zaļš bet ar zelta tonīti raksturā. Seat Arona noteikti priecēs ar savu izsvērto praktiskumu un cenu. Neatbilstību vārdam izrādīja Citroen C4 Cactus! Tik omulīgs no “āriņas un iekšiņas” ,kāds tur kaktus!? Tāds franču šarms un komforts savienojumā ar patīkamu ,mazliet rotaļīgu, gaitu. Neapniks un patiks ilgi!

MB ir kļuvis stipri “jaunāks”, A klase kopā ar CLS nemēģina par to kādu pārliecināt bet pasaka “cieti”- mēs esam “Zvaigznes”! Varat ticēt! Jaunais A ir savas naudas cienīgs, atrast kaut ko “lētu” būs grūti. Tikpat grūti kā nesaskatīt “lētumu” E-pace salonā. 20 min. saulē un salonā no “premium” nav ne smakas, tikai plastgumijas kaifs. Premium’s neož! Piezogas sajūta ka kaķis mēģina izlēkt no segmenta. Jāsaka ka ārēji viss vēl izskatās TipTop- Premium!

BMW X3 savus augstumus ieņēmis un rādās netaisās pamest.Brauc ar dievīgu baudu un velnišķu azartu. X3- BMW!

Daži pretendenti vēl “jābrauc”, uzpildīšu elektrību un aidā!????

kolumbs 31.maijs 2018 13:46
0 0 Atbildēt

"Testēšana" vēl ilgi turpināsies?

Labāk pa to naudu būtu nopirkuši kādu auto un uztaisījuši 100 000 km testu. Lai var spriest par auto izturību un remontiem. Testam patika/nepatika maza nozīme.

iAuto 31.maijs 2018 14:06
0 0 Atbildēt

Kā reiz tas neatmaksājas!

ro 31.maijs 2018 17:06
1 0 Atbildēt

Būtu interesanti, ja iauto iepriekšējo gadu GadaAuto kandidātus/uzvarētājus patestētu vēlreiz, nu jau iebrauktus auto, vēlams tādus kuri nokrējuši savus 50-70tūkstošus.. iauto varētu uzrunāt šo auto īpašniekus padalīties ar savu pieredzi - cik izturīgi, cik bieži/reti jāremontē bijis/kas plīsis...tā ļaudis objektīvāk varētu saprast ko izvēlēties..jo kamēr jauns, tikmēr jau plusmīnus visi auto šķiet, kā te mēdz izteikties, "baudāmi"... gribētos reālu īpašnieku pieredzi dzirdēt te, lai saprastu vai tas auto "baudāms" būs arī pēc 5 gadu lietošanas/ n km noskrējiena, jeb juks laukā pa vīlēm... ieteikums iauto..man šķiet ideja laba..jo visi tik slavē te jaunos auto, bet man kā lietoto auto pircējam (un tādu Latvijā ir vairumā, diemzēl.. lūdzu cienīt mūs) būtu svarīgi zināt, ka tas jaunais auto neizjuks pēc pieciem gadiem..Jo patlaban rodas iespaids ka iauto tikai tēmē uz jauno auto potenciālajiem pircējiem , bet pārējā mērķauditoriija nešķiet svarīga

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti