"Vienotība" gaidīs premjera noskaidroto saistībā ar Auguļa ģimenei it kā izkārtoto auto

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 6.jūnijs 2018 11:54

Pirms kāda lēmuma pieņemšanas partija "Vienotība" gaidīs, ko Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) būs noskaidrojis saistībā ar satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) ģimenei it kā izkārtoto auto, aģentūrai LETA sacīja partijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Viņš skaidroja, ka sanāksmē pirmdien koalīcijas partneri piekrita, ka šis jautājums sabiedrībai jāskaidro gan pašam ministram, gan arī premjeram.

Pēc Ašeradena paustā, partijā panākta vienošanās, ka "Vienotības" ministriem šodien ir tiesības uzklausīt Auguļa skaidrojumu. Vienlaikus premjers ir paziņojis, ka pats skaidros šo jautājumu. Tāpēc "Vienotība" uzskata, ka patlaban šāda rīcība ir pieņemama, un tiks gaidīts, ko premjers šajā jautājumā būs noskaidrojis.

Jautājums par Auguļa ģimenei it kā izkārtoto auto tiks atkal skatīts nākamajā koalīcijas sanāksmē, piebilda "Vienotības" vadītājs.

Kā ziņots, "Vienotība" pirmdien paziņoja, ka gadījumā, ja Auguļa skaidrojums šajā lietā nebūs pārliecinošs un apstiprināsies, ka viņš sabiedrībai par auto ir mānījies, tad partija pieprasīs satiksmes ministra nomaiņu.

Savukārt Kučinskis otrdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja, ka laikā līdz vēlēšanām publiskajā telpā nonāks arvien vairāk dažādu ziņu, tāpēc ir svarīgi noskaidrot patiesību. "Ja tā ir patiesība, par to ir jāatbild," teica Kučinskis. Premjeram gan pagaidām nešķiet, ka tā varētu būt patiesība.

Viņš apliecināja, ka arī lūgs partijas biedra skaidrojumu par šo situāciju.

Kā ziņots, TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien vēstīja, ka Polijā par nodokļu izkrāpšanu aizdomās turētais nu jau bijušais VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitasuzņēmuma "LDz loģistika" valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis satiksmes ministra Auguļa ģimenei izkārtojis jaunu ap 30 000 eiro vērtu automašīnu "Renault Talisman Grandtour", tomēr Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šajā darījumā nekādus pārkāpumus nav konstatējis.

Augulis deklarācijā norādījis, ka viņam pieder 2013.gada "Mitsubishi Outlander". Tomēr faktu, ka automašīna "Renault Talisman" ir bijusi ministra rīcībā, apliecinot apdrošināšanas polise. Tajā redzams, ka 2016.gada izlaiduma automašīnu "Renault Talisman Grandtour" ar valsts numuru KL9407 apdrošinājis Augulis. 75 eiro par apdrošināšanu viņš samaksājis 2016.gada 9.septembrī, vēstīja "Nekā personīga".

Uz jautājumu, kā tas nākas, ka viņš šo automašīnu apdrošinājis, Augulis atbildēja: "Nezinu. Nemāku jums pateikt." Vaicāts, vai tas nozīmē, ka viņš tomēr šo auto nav apdrošinājis, ministrs atbildēja, ka, iespējams, viņš to ir darījis. "Nu, iespējams. Es esmu daudz mašīnas apdrošinājis. Ja jauniešiem vajadzēja palīdzību, tad droši vien apdrošināju," viņš teica.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 2

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti