CSDD: Jāņi ir aktīvāki velobraucēji un kuģotāji nekā Līgas

 

Foto: Ilustratīvs attēls

CSDD | 22.jūnijs 2018 13:22

Jāņi riteņbraucēju vidū sastopami piecas reizes biežāk nekā Līgas, bet mazizmēra kuģošanas līdzekļu "kapteiņu lomā" Jāņi iejūtas 33 reizes vairāk nekā Līgas, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvji.

CSDD datu bāzē kopumā ir reģistrēti 40 687 velosipēdi, no tiem gandrīz 2000 ir reģistrēti uz Jāņa vārda, bet Līgām - 298 velosipēdi. Savukārt velosipēda vadītāja apliecības ieguvušas 814 Līgas, turpretim uz Jāņa vārda izsniegtas 4217 apliecības

Attiecībā uz mazizmēra kuģošanas līdzekļiem CSDD informācija liecina, ka dažādas motorlaivas, ūdens motocikli, kuteri un citi mazizmēra kuģošanas līdzekļi pieder 2252 Jāņiem un 971 šī vārda nēsātājam ir mazizmēra kuģošanas līdzekļa vadītāja apliecība. Savukārt Līgām pieder 21 atpūtas kuģis un ir izsniegtas 29 mazizmēra kuģošanas līdzekļa vadītāja apliecības.

CSDD pārstāvis Rolands Rumba norādīja, ka vasaras saulgriežu svinībās velo tūres un ūdens prieki var būt daļa no pasākumiem. Tomēr CSDD atgādina, ka alkohola lietošana un velosipēda vai ūdens transporta vadīšana nav savstarpēji savienojamas darbības.

Lai atturētu transporta līdzekļu vadītājus sēsties pie stūres reibumā un aicinātu ikvienu apturēt radus un draugus pirms liktenīgās kļūdas, CSDD ir sākusi informatīvu kampaņu "Viena kļūda - salauzta dzīve". Informatīvā kampaņa "Viena kļūda - salauzta dzīve" tiek finansēta no OCTA līdzekļiem.

CSDD sociālās kampaņas pret braukšanu reibumā rīko kopš 2001.gada.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti