Tukumā noskaidros, kurš uzvarēs ātrumsacīkstēs: BMW M5 vai lidmašīna L-39? 11

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape | 2.augusts 2018 10:26

Baltijas lielākā aviošova “Wings Over Baltics” ietvaros 4. un 5. augustā Tukuma lidlaukā, notiks ātrumsacensības starp reaktīvo lidmašīnu L-39 un BMW M5 automašīnu, informē “Inchcape Motors Latvia” BMW pārdošanas vadītāja Kristīne Nesaule.

Savā starpā sacentīsies aerobātikas “Baltic Bees Jet Team” komandas pilots un “Sports Racing technologies” (SRT) autošosejas sportists Ģirts Krūzmanis.

“Auto un lidmašīnas sacensības ļauj gan autobraucējam, gan lidmašīnas pilotam demonstrēt savas labākās prasmes. Uzvar pilots, kam tas izdodas labāk. Protams, lidmašīnas maksimālais ātrums ir lielāks, taču trasē ir jāspēj ātri nobremzēt, apgriezties par 180 grādiem un no jauna uzņemt ātrumu. Tādēļ izšķiroši svarīgs ir ne tikai pilota ātrums, bet arī profesionalitāte, un nav teikts, ka 100% uzvarēs lidmašīna,” stāsta aerobātikas komandas pārstāvis Artjoms Soloduha.

Kopējā dragreisa trase būs aptuveni 1,5 – 2 km gara, lidmašīnai un auto tā būs jāizbrauc turp un atpakaļ. Tāpat zināms, ka lidmašīna lidos salīdzinoši zemu, taču jebkurā gadījumā sasniegs ātrumu ap 600 km/h. BMW M5 maksimālais ātrums ir 305 km/h.

“Šajā auto ir fantastiski apvienots gan sportiskais aspekts, gan komforts. Mans uzdevums sacensībās būs atklāt BMW M5 sportisko pusi un parādīt maksimālo, uz ko šī mašīna ir spējīga. Protams, braukšana būs citādāka nekā ierasts, jo dragreiss notiks uz lidlauka betona seguma jeb betona plāksnēm. Man ir pieredze braukšanā pa šāda veida segumu, tā kā ceru, ka viss būs kārtībā. Taču tas viss kopumā noteikti sarežģīs uzdevumu,” atklāj Krūzmanis.

Ātrumsacensības, kurās piedalās sporta auto viens pats vai kopā, piemēram, ar lidmašīnu, ir ļoti iecienīta dažādu šovu sastāvdaļa. Tā pirms dažiem mēnešiem ietekmīgā žurnāla “Sport Auto” testa braucējs Kristiāns Gebhards ar BMW M5 uzstādīja jaunu leģendārās Nirburgringas (Nordschleife) trases rekordu sedaniem, teju 21 km garo apli izbraucot 7:38:92 minūtēs.

Inovatīvos tehnoloģiskos uzlabojumus, kas raksturo elegantā BMW M5 jaunāko modeli, ir iedvesmojusi autosportā gūtā pieredze. BMW M5 iespaidīgais 4,4 litru biturbo V8 dzinējs ar 600 ZS jaudu, inovatīvā pilnpiedziņas sistēma “M xDrive” un efektīvās M oglekļa-keramiskās bremzes padara šo auto perfektu rekordu sasniegšanai jebkurā trasē. Ātrumu 100 km/h mašīna sasniedz 3,4 sekunžu laikā. Un ir nepieciešama vien 11,1 sekunde, lai BMW M5 sasniegtu ātrumu 200 km/h.

 

 

 

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 2.augusts 2018 10:55
9 2 Atbildēt

Tādās "sacīkstēs" ir iespēja izveidot sev vēlamo rezultātu.

Tas ir tas pats, kas salūdzināt - kurš ātrāks - velosipēds vai skrējējs. Izdomājot īsas distances, ar apgriezieniem jebkurš puika varēs noskriet pasaules čempionu velotrekā.

Tā jau ir - BMW īstās sacīkstēs vairs neko nespēj pierādīt. Atliek tikai tādi marasmi.

Sex-perts 2.augusts 2018 11:20
4 0 Atbildēt

Šoreiz gribu piekrist - nevienā no šādām "sacīkstēm" nav gadījies redzēt, ka auto zaudē lidmašīnai, tā ka, ja gribam zināt uzvarētāju jau šodien, jāpaskatās kā vārdā rakstīta relīze

eidis 2.augusts 2018 18:11
1 0 Atbildēt

Nu var jau, protams, arī Peppa Pig skatīties, tomēr lielākā daļa neskatās, jo stulbi. Runājot līdzībās, šis gadījums atbilstu mēģinājumam iesmērēt Peppa Pig seriālu kā cūku mēra izplatības patieso iemeslu padziļinātu analīzi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti