Lielākais seno spēkratu salidojums Rīga Retro 2018 jau šo sestdien

 

Foto: Publicitātes attēls

Motormuzejs | 14.augusts 2018 14:12

Sestdien, 18. augustā pie CSDD Rīgas Motormuzeja norisināsies ikgadējais Latvijas Antīko automobiļu kluba seno spēkratu salidojums Rīga Retro 2018. No plkst. 11:00 līdz 13:00 muzeja pagalmu pierūcinās vairāk nekā 100 dažāda laika, veida un stila senie spēkrati, sākot no pavisam agrīniem 20.gadsimta 20.gadu paraugiem līdz 1980.gadu Youngtimer klases spēkratiem.

Pēc spēkratu izstādes pie Motormuzeja, plkst. 13:15 tiks dots starts tradicionālajai spēkratu parādei Rīgas ielās posmā Motormuzejs – Brīvības ielas – Kalpaka bulvāris. No plkst. 14:00 līdz plkst. 15:00 spēkratus varēs apskatīt Kalpaka bulvārī pretī Kongresu namam. Pasākums noslēgsies Brīvdabas muzejā ar klasisko spēkratu elegances konkursu.

Salidojumā kopumā piedalās aptuveni 100 senie spēkrati, kas ataino 100 gadu ilgu auto un moto būves vēsturi Latvijā un pasaulē. Starp dalībnieku braucamajiem vienmēr ir kāda īsta retro tehnikas „pērle”, to starpā, viens no visu laiku spilgtākajiem ASV autobūves pārstāvjiem - 1959.gada izlaiduma Cadillac Fleetwood 60 Special. Tieši šī gada modeļi ir vieni no eksotiskākajiem 20.gs. automobiļiem, kuri, pateicoties savām kosmiskajām aizmugurējo spārnu "spurām", kļuva par rokenrola ēras simbolu un kulta automobili!

Toties ar pasākuma senākā spēkrata godu var lepoties 1922.gada FIAT 510S ar sport torpedo tipa virsbūvi. Auto pavisam nesen ir atvests uz Latviju un šī būs pirmā reize, kad tas tiks izrādīts Latvijas publikai. 

Debiju pasākumā piedzīvos arī 1956.gada Dodge Royal un angļu 1955.gada Riley Pathfinder, kas uz Latviju atceļojis no Austrālijas un pasaulē zināmi vien 5 vai 6 šādi automobiļi. Salidojumā būs iespēja redzēt amerikāņu muskuļauto Dodge Charger 500, Dodge Challenger un Chevrolet Corvette, kā arī padomju auto klasiku – moskvičus, volgas un žiguļus. 

Seno spēkratu salidojumu Rīga Retro 2018 organizē Latvijas Antīko automobiļu klubs sadarbībā ar CSDD Rīgas Motormuzeju un Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 2

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti