Siltais laiks šovasar veicinājis ceļu satiksmes negadījumu pieaugumu 2

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 20.septembris 2018 14:48

Siltais laiks šovasar veicinājis ceļu satiksmes negadījumu pieaugumu, ceturtdien notikušajā Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē atzina eksperti.

Satiksmes ministrijas (SM) Autosatiksmes departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns informēja, ka lielā daļā negadījumu iekļūst gājēji. SM pārstāvis norādīja, ka 98% gadījumu gājējs ceļu satiksmes rezultātā vai nu iet bojā, vai arī smagi cieš. Vairums šādu negadījumu notiek apdzīvotās vietās. "Lielākajai daļai cietušo gājēju ir auto vadītāja apliecība, kas liecina, ka šie cilvēki zina ceļu satiksmes drošības riskus," piebilda Vectirāns.

SM informācija liecina, ka bieži ir arī negadījumi uz gājēju pārejām, jo tās nav aprīkotas ar atbilstošiem satiksmes organizācijas līdzekļiem, piemēram, bijuši gadījumi, kad pirms gājēju pārejas ir aizsegtas ceļa zīmes vai arī izvietots pārāk daudz ceļa zīmju.

Pēc Vectirāna vārdiem, tas ir maldīgs pieļāvums, ka visvairāk ceļu satiksmes negadījumi notiek sliktos laika apstākļos. "Sliktiem laika apstākļiem nav bijusi liela ietekme uz negadījumiem. Piemēram, 43% negadījumi notikuši saulainā un skaidrā laikā, tāpat puse negadījumu notikusi uz sausa asfalta," informēja Vectirāns.

Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis stāstīja, ka gada sākumā situācija uz ceļiem šķita mierīga, tomēr, iestājoties siltajam laikam, negadījumu skaits uz ceļiem pieauga. Piemēram, salīdzinot ar situāciju 2017.gadā, līdz šim brīdim bojā gājušo skaits audzis par diviem cilvēkiem, sasniedzot 92 bojā gājušos. Savukārt šā gada augustā situācija krietni pasliktinājusies, jo šogad uz autoceļiem bojā gājuši 17 cilvēki, turpretī pērn tie bija 11 cilvēki.

Krapsis norādīja, ka vasarā lielākoties bojāgājuši autovadītāji, kuru paši izraisījuši ceļu satiksmes negadījumu. Viņaprāt, ceļu satiksmes negadījumi vasarā saistīti ar labajiem laika apstākļiem, kas mudinājusi autovadītājus braukt pārgalvīgāk. Visvairāk negadījumu notiek Rīgas un Zemgales reģionos, kas tiek skaidrots ar intensīvo satiksmi.

Krapsis pauda satraukumu par ceļu satiksmes negadījumos cietušo bērnu skaita pieaugumu. Šogad ceļu satiksmes negadījumos cietuši 362 bērni, kas ir nedaudz vairāk nekā pērn. Bērni negadījumos lielākoties cieš vecāku neuzmanības dēļ, jo nereti bērni netiek piesprādzēti ar drošības jostām.

Arī satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) piebilda, ka situācija ar drošību uz autoceļiem ir diezgan smaga.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļurkt 20.septembris 2018 19:36
6 0 Atbildēt

Siltais laiks šovasar veicinājis ceļu satiksmes negadījumu pieaugumu, ceturtdien notikušajā Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē atzina eksperti.

----------------

Šitādu "experCu" pat šitajā vietnē ir ka biezs!!

----------------

Kas tās par muļķībam???

Aukst - slikti, karsts - vēl sliktāk

LIetus slikti, sauss - vēl sliktāk

--------------------

Plohomu tancoru i jaica meshajut!

arba 20.septembris 2018 16:24
2 0 Atbildēt

Latvijā cilveks maksa apm 600 000 eu

Zaudejumi apm 50 mlj

Lai sakartotu auto parku un celu drosibu vajag drosi. Ien vairakus miljardus

Ieguldijums neatmaksajas

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti