Ceram, ka šo lasa arī atbildīgie dienesti: Oktobra beigās daudzviet Latvijā iespējams sniegs (+ VIDEO) 10

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 21.oktobris 2018 10:55

Atbilstoši jaunākajai "Global Forecast System" prognozei oktobra pēdējās piecās dienās daudzviet Latvijā gaidāms sniegs, tādēļ autovadītājiem jāapsver iespēja savus spēkratus aprīkot ar ziemas riepām.

Saskaņā ar "Latvijas Valsts ceļi" datiem sestdienas rītā Latgalē gaisa temperatūra pazeminājās līdz nepilniem -4 grādiem, taču apledojums uz autoceļiem nav konstatēts.

Nākamajā un aiznākamajā nedēļā pieaugs varbūtība, ka autoceļi vietām apledo un apsnieg. Lai gan ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka ziemas riepas ir obligātas laika periodā no 1.decembra līdz 1.martam, autovadītāji tiek aicināti laikus parūpēties par automašīnas tehnisko stāvokli un sagatavot to ziemas apstākļiem. Ziemas riepas ieteicams uzlikt, tiklīdz iestājas mainīgi laika apstākļi, negaidot 1.decembri.

Vietām Latvijā slapjš sniegs un apledojums iespējams jau nākamās nedēļas vidū, bet aukstākais laiks gaidāms, sākot ar nākamās nedēļas nogali. Mēneša izskaņā sniegs prognozēts daudzviet valstī, vietām - tai skaitā Rīgā - var veidoties vairākus centimetrus bieza sniega kārta.

Pērn pirmais sniegs bija 25.oktobrī, un naktī uz 26.oktobri lielu valsts daļu pārklāja līdz septiņiem centimetriem bieza sniega sega. Teju katru gadu pirmais sniegs Latvijā ir vai nu septembra beigās vai oktobrī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs jau šā gada 25.septembrī Ventspilī novēroja sniega graudus, savukārt sensors Staļģenē ziņoja par pirmajām sniegpārslām, lai gan vēl tikai četras dienas iepriekš šajā novērojumu stacijā gaiss sakarsa līdz +30 grādiem.

Šogad Latvijā gan pārspēts vēlāko +30 grādu rekords, gan atkārtoti sasniegts vēlāko +20 grādu rekords - vēl 18.oktobrī termometra stabiņš Daugavpilī un Dobelē pakāpās līdz +20 grādiem.

Dažos gados oktobris pārsteidzis ar dziļu sniegu. 2002.gada 20.oktobrī Zemgalē un Vidzemē sniega segas biezums pieauga līdz 12-17 centimetriem, turklāt divas dienas vēlāk Vidzemes augstienē gaisa temperatūra noslīdēja līdz -16 grādiem, kas ir mēneša aukstuma rekords Latvijā. 2012.gada 27.oktobrī Cēsu apkaimi pārklāja 35 centimetrus dziļš sniegs, savukārt šajā dienā 2003.gadā Rīgā bija pat 39 centimetri sniega.

Lūk, kas notika 2016. gada 4.novembrī

Seko mūsu YouTube kanālam!

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Atbildīgais 22.oktobris 2018 9:21
11 0 Atbildēt

Pie mums jau ar tīrīšanu tā ļoti neaizraujas, sālīšana gan notiek uz urrā..

:-) 22.oktobris 2018 8:50
2 0 Atbildēt

Nu ja pie + 14 grādiem snigs, tas būs kas interesants. Vismaz, šāda gaisa temperatūra tiek prognozēta pēdējās oktobra dienā.

Pļurkt 22.oktobris 2018 16:45
1 0 Atbildēt

Kādi tur atbildīgie dienesti??

Katru gadu ir pilnīgi identiska dziesma - naudas nav, daudz darba bija utt utjpr!!

Pat pagājušsezonas sākumā aplauzās - izspruka pietiekami daudziem tie paši vārdi....BET sniegs gandrīz līdz pat Jaungadam bija VIENU reizi jātīra!!

Tā ka visa tā padarīšana ir elementāra naudas izzagšana un tautai stumj ģīmī plikas IEKALTAS STANDART atrunas!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti