3-6 tonnas diennaktī - Daugavpilī VID atklājis nelegālu degvielas tirdzniecības vietu 9

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com/maps

Nozare.lv | 23.oktobris 2018 15:38

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas, apsekojot kādu teritoriju Daugavpilī, atklājušas, ka tajā tiek nelegāli tirgota no Krievijas ievesta degviela, aģentūru LETA informēja VID.

Pārbaudot informāciju par iespējamu nelikumīgu degvielas uzglabāšanu un realizāciju, Nodokļu un muitas policijaspārvaldes amatpersonas veica teritorijas apsekošanu. Tās laikā konstatēts nelegālās dīzeļdegvielas tirdzniecības fakts, kad degviela tika nolieta no kāda Krievijas reģistrēta transportlīdzekļa. Transportlīdzeklis pārsūknēšanas sistēmai bija pieslēgts ar cauruļu sistēmu, kas savienota ar telpā esošiem rezervuāriem, kur tika pārsūknēta un uzglabāta degviela.

Ņemot vērā vieglo transportlīdzekļu skaitu, kas apsekošanas brīdī bija ieradušies teritorijā un vēlējās iegādāties dīzeļdegvielu, konkrētajā nelegālajā tirdzniecības vietā diennakts laikā aptuvenais nelegālais dīzeļdegvielas apgrozījums varētu būt trīs līdz sešas tonnas, lēš VID.

Par konstatēto pārkāpumu ir sāktas divas administratīvā pārkāpuma lietas pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169.3 panta. Tās ietvaros izņemtas divas plastmasas tvertnes, kuru tilpums ir viena tonna katrai, aptuveni 1200 litri dīzeļdegvielas, vairāki degvielas sūkņi, caurules, degvielas uzpildes pistole un citi lietiskie pierādījumi, kā arī tirdzniecības vietā esošā skaidrā nauda aptuveni 1500 eiro apmērā un pats Krievijā reģistrētais transportlīdzeklis ar piekabi.
 

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GTD2 23.oktobris 2018 17:05
9 1 Atbildēt

domaju ,ka taa latgales iktdiena, un kas tad tie par apjomniem tadassikas uzpildes stacijas vareetu buut vairaaki desmiti , Kā arī cigarešu un alhohola točkas, tā ir ista kontrobandas meka, ko tiesībsargajosas iestadaes izliekaas neredzams

Pļurkt 23.oktobris 2018 18:25
8 1 Atbildēt

Man kaimiņu mājā ir točka - nu jau 40+ gadus.

Runā ka esot pat kādas 3 reizes izrakstīti admistratīvie piečuki.

Kādas 2 - 3 reizes mēnesī poliči piestāj pie blakusmājas un kādu "čigalānu" ar tašiņu aizsūta pēc "proves".

Nu jau 3. paaudzē tai nājā tecina un krutij, un jau 3. paaudzē neviens nekur nestrādā, taču ne diži vecā un melnā Taeregā braukā.

------------------

ASV pēc sausā likuma ieviešanas pretī dabūja pamatīgu mafiju un kontrabandu.

Vēl kāds te teiks ka nebija no kā mācīties kā nevajadzētu darīt!!??

viencexperc 23.oktobris 2018 18:44
6 2 Atbildēt

VID pats atbalsta kreiso degvielu. Puse no muitas un robežsargiem strādā lai cilvēki- dīkdieņi atvestu pilnu bāku degvielas. Tā vietā lai nodarbotos ar nodokļu iekasēšanu, kontroli, šie dienesti steidz ātrāk formēt degvielas vedējus. Kā stāsta cilvēki, kas strādā uz robežas vadības nostāja - ir ka fūres ar kravu var pagaidīt - galvenais, ka sapuvis pasāts atved 100 litrus dīzeļdegvielas maksimāli ātri.

Pat vēl vairāk - kad tas pasāts ved 100 litrus degvielas, valsts vēl maksā par "Akcīzes preču pārvietošanas paziņojumu" un finansē šī paziņojuma kontroles nodaļu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti