Jaunu auto no salona motivē iegādāties drošība par tehnisko stāvokli; visbiežāk pērk Nissan 9

 

Foto: iAuto.lv

Swedbank | 14.novembris 2018 11:44

Drošība par auto tehnisko stāvokli, tostarp garantija (75%), vēlme mainīt veco pret jauno (43%) un iespēja izvēlēties sev vēlamo auto komplektāciju ir trīs galvenie apsvērumi, kāpēc autovadītāji pēdējo trīs gadu laikā ir izvēlējušies iegādāties jaunu auto no salona, liecina Swedbank aptaujas dati*.

Zīmīgi, ka teju trešdaļa (28%) autovadītāju norāda, ka šobrīd var atļauties iegādāties jaunu auto, tāpēc arī izmanto šo iespēju.

Arī Swedbank dati apliecina, ka iedzīvotāji pēdējo gadu laikā arvien biežāk izvēlas iegādāties tieši jaunu auto. Kā stāsta Swedbank privātpersonu auto finansēšanas jomas vadītājs Kaspars Sausais: “Jauno auto iegādes darījumu skaits pēdējo trīs gadu laikā ik gadu pieaug par vidēji 20% līdz 30%. Arī līzinga tirgus daļa nupat sasniegusi pēdējo desmit gadu lielāko rādītāju – 70% auto iegādes darījumu cilvēki izvēlas tieši līzinga pakalpojumus. To galvenokārt veicinājušas gan šī brīža zemās procentu likmes, gan arī ekonomikas cikls kopumā – joprojām virzāmies augšup. Līdz ar to iespēja iegādāties jaunu auto iedzīvotājiem kļuvusi daudz pieejamāka un pirkumus veikt mudina arī kopējā pārliecība par savām finansēm.”

Turklāt šobrīd jauni auto kļuvuši pieejami ne tikai pateicoties ekonomiskajai izaugsmei, bet arī salīdzinoši pieejamām cenām. To norāda arī piektdaļa autovadītāji, kuri nesen iegādājušies jaunu auto no salona. Viņiem iegādātais auto izmaksājis teju tikpat, cik atsevišķu marku lietoti spēkrati.

Tāpat daļa (14%) atzīst, ka ikdienā ar auto mēro lielus attālumus, tādēļ svarīgi, lai auto būtu jauns, proti, komfortabls, ar jaunākajām tehnoloģijām un drošs. Savukārt katram desmitajam, kurš iegādājies pilnīgi jaunu auto, ir bijis svarīgi, ka viņš ir pirmais auto īpašnieks, kā arī plāni braukt ar izvēlēto spēkratu ir tikai uz pieciem gadiem, pēc kuriem atkal tiks mainīts jauns auto un būs mazākas raizes par esošā pārdošanu.

Visbiežāk pērk Nissan markas automašīnas

Starp tiem iedzīvotājiem, kas pēdējo trīs gadu laikā iegādājušies jaunu auto no salona, vispopulārākās bijušas Nissan markas automašīnas (17%). Tam seko Volkswagen (12%) un Toyota (12%) automašīnas, kā arī Opel (8%), Hyundai (7%) un Peugeot (7%).

“No salona biežāk iegādāto automašīnu tops apliecina, ka iedzīvotāji, lai arī sapņo par Audi vai BMW, auto iegādes brīdī izvēli par labu izdara jaunam lētākas klases auto. Arī mūsu dati par auto iegādi līzingā rāda, ka jau vairākus gadus priekšroka tiek dota pilsētas džipiem, no kuriem priekšgalā ir tieši Nissan Qashqai markas automašīna. Šis auto jauns izmaksā līdz 20 tūkstošiem eiro, un operatīvajā līzingā uz 5 gadiem mēnesī tas izmaksā līdz 250 eiro. Lai kādi aspekti pircējam būtu būtiski, viens no galvenajiem apsvērumiem automašīnas izvēlē ir tieši tās cena un uzturēšanas izmaksas. Tāpēc jaunas automašīnas cenu kategorijā līdz 25 tūkstošiem eiro kļūst arvien pieprasītākas, jo autovadītājiem mēnesī ir salīdzinoši neliels maksājums, turklāt ir pieejama rūpnīcas garantija, kas paredz – vairākus gadus ar jauno automašīnu varēs braukt, neuztraucoties par papildu izmaksām, jo remontus, ja tādi būs nepieciešami, segs garantija,” atzīmē Kaspars Sausais.

 

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 14.novembris 2018 13:46
6 7 Atbildēt

Nu, vēl vajag pierādījumus, ka audi ir strādnieku sapnis? BMW ir gopņiku sapnis.

ak 15.novembris 2018 7:51
6 2 Atbildēt

Nissan pērk, jo vislētākais. Skatoties sludinājumus SS.com nissana dīleris ir visbadīgākais un uzbāzīgākais. Jebkuras citas markas sadaļu atver, un tur būs iebāzts tas nissans. Visur ir salikts, gan pie VW, gan Subaru, gan pie Audi. Rodas iespaids, ka nissan pārdevējs neprot lasīt, un nesaprot, kapēc tur ir sludinājumi sadalīti pa markām.

Nav pateikts kādus modeļus tad pērk, jo vieglo auto tur nemaz nav piedāvājumā, izņemot Pulse kuram vispār nav motora. Sanāk, ka pērk kaškaju un x-trailu.

ak 15.novembris 2018 15:10
3 0 Atbildēt

Sorry, mazlietotie Nissan. Un licējs ir Norde. Re kur daži piemēri, bet to ir daudz vairāk. Tas mērkaķis praktiski visur ir sabāzis savus nissanus. Ja parakāsieties ss , paši redzēsiet:

Šajā lapā ir veseli 2 gab, Micra un Kaškajs:

www.ss.com/lv/transport/...eFFt8FA==.html

Pie kam ielikts ir ļoti viltīgi, skatoties VW sadaļu var viņus redzēt starp VW sludinājumiem, bet, kad atver, tad links parādās, kā it kā pie Nissan sadaļas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti