Izstrādāta ceļu satiksmes negadījuma saskaņotā paziņojuma funkcija mobilajā lietotnē "LTAB OCTA" 10

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 16.novembris 2018 11:38

Latvijas transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) izstrādājis un ieviesis mobilā saskaņotā paziņojuma funkciju mobilajā lietotnē "LTAB OCTA", aģentūru LETA informēja LTAB sabiedrisko attiecību konsultants Gints Lazdiņš.

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos ceļu satiksmes negadījumu skaits, kas reģistrēts ar saskaņoto paziņojumu palīdzību, bija 63,9%. Lai arī šāds īpatsvars ir diezgan stabils jau vairākus gadus, tomēr joprojām liela daļa autovadītāju pat pēc nelieliem ceļu satiksmes negadījumiem neaizpilda saskaņoto paziņojumu - visbiežāk tādēļ, ka saskaņotā paziņojuma veidlapa tiem nav līdzi.

Tikai nedaudz vairāk nekā 45% autovadītāju automašīnās vienmēr līdzi ir saskaņotais paziņojums. Tikmēr daudzi autovadītāji pat pēc nelieliem ceļu satiksmes negadījumiem izvēlas izsaukt ceļu policiju, kura nereti izbrauc uz notikuma vietu, lai piegādātu saskaņotā paziņojuma veidlapu. Tas ne vien patērē ceļu policijas resursu, bet kavē satiksmi un rada jaunus ceļu satiksmes negadījumu draudus.

Lai atvieglotu autovadītāju ikdienu, LTAB izstrādājis un ieviesis mobilā saskaņotā paziņojuma funkciju mobilajā lietotnē "LTAB OCTA". Jaunā mobilās lietotnes funkcija ļaus ceļu satiksmes negadījumā cietušajiem ātri un ērti fiksēt negadījuma apstākļus, norādīt informāciju par iesaistītajām pusēm, apstiprināt datus un elektroniski nosūtīt tos apdrošinātājiem. Ņemot vērā, ka "LTAB OCTA" mobilā lietotne piesaistīta LTAB uzturētajai OCTA datubāzei, datu ievade cietušajiem prasīs mazāk laika, jo tie saskaņotā paziņojuma protokolā ielasīsies automātiski. Turklāt aizpildītu saskaņoto paziņojumu abas puses varēs autorizēt ar elektronisko parakstu, un tas būs saistošs ikvienam apdrošinātājam.

Žurnālisti tiek aicināti apmeklēt mobilā saskaņotā paziņojuma prezentācijas preses konferenci 20.novembrī plkst.13 LTAB birojā Lomonosova ielā 9. Preses konferencē piedalīsies LTAB valdes loceklis Juris Stengrevics, Valsts policijasSatiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis un kampaņas partnera AS "Bigbank Latvija" vadītājs Ģirts Kurmis.

Kampaņa tiek finansēta no ceļu satiksmes negadījumu novēršanai un profilaksei paredzētajiem līdzekļiem, kurus veido apdrošinātāju veiktās iemaksas no OCTA polisēm.

LTAB veic sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumdošanas izmaiņu aktualizēšanu atbildīgajās institūcijās. Vienlaikus LTAB ir OCTA garantijas fonda administrators, kas saskaņā ar likumdošanu lemj un atbild par tā līdzekļu izlietojumu. LTAB ir apvienojušās visas tās apdrošināšanas sabiedrības, kurām ir tiesības veikt sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu Latvijā.
 

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 16.novembris 2018 19:58
5 0 Atbildēt

Un ar tālmēru distancei.

aizejošais 16.novembris 2018 11:53
2 0 Atbildēt

Tur var ar;i p;ārbaudīt Latvijā notikušos reģistrētos ceļu satiksmes negadījumus un izmaksātās summas.

Vernons 16.novembris 2018 12:59
1 8 Atbildēt

Vajadzīgs video reģistrators ar pieslēgumu auto brīdinājuma signāliem un skatu vismaz abos virzienos.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti