Cik ļoti atšķiras konkursa “Latvijas Gada auto 2019” žūrijas Top 7 no Tautas balsojuma (+ VIDEO) 16

 
iAuto | 1.decembris 2018 7:49

Šonedēļ tika atklāti tie septiņi jaunākie auto modeļi, starp kuriem tiks noteikts “Latvijas Gada auto 2019” ieguvējs. Tie ir: “Ford Focus”, “Hyundai Kona”, “KIA Ceed”, “Mercedes-Benz A-klase”, “Seat Arona”, “Suzuki Swift” un “Volkswagen T-Roc”. Kurš būs uzvarētājs? Uzzināsim 7. decembrī.

Šobrīd sabiedrība aktīvi balso par Top 7 un uzvarētāju nominācijā “Latvijas Gada auto Tautas simpātija 2019”. Katru gadu tiek saņemtas tūkstošiem balsu, piemēram, iepriekšējā gadā tās bija 11 335 balsis, bet uzvarēja “Volvo XC60”.

Foto: iAuto.lv

Māris Ozoliņš, konkursa “Latvijas Gada auto” organizators: “Lai arī Tautas balsojums vēl turpinās, mēs jau varam redzēt Top 7 līderus, un tie ir: “Audi A7 Sportback”, “Audi Q8”, “Volkswagen T-Roc”, “BMW X3”, “Mercedes-Benz CLS”, “Volkswagen Touareg” un “Lamborghini Urus”. Šie rezultāti spilgti parāda principiālās atšķirības starp tautas un žūrijas balsojumu, jo ir tikai viens auto, kurš sakrīt abos balsojumos. Tauta balso par savu sapni, kurā priekšroka tiek dota dārgiem premium klases auto un tas ir skaisti. Žūrijas autoekspertu un autožurnālistu balsojums ir vairāk racionāls, balstīts tehnisku kritēriju kopsummā + jaunievedumi. Bet, ja jau balsojam par sapni, tad kāpēc “Lamborghini Urus” ir tikai 7. vietā? Tāpēc aicinu ienākt gadaauto.iAuto.lv un balsot par savu favorītu.”

Balsot var internetā gadaauto.iAuto.lv un klātienē t/c Mols līdz 5. decembrim. Interneta balsojuma dalībnieki var piedalīties arī četru auto izlozē uz nedēļas nogali ar pilnu degvielas tvertni, tie ir: “Citroën C3 Aircross”, “Ford Focus”, “Mitsubishi Eclipse Cross”, un “Ssangyong Rexton”.

Kopā dalībai konkursā “Latvijas Gada auto 2019” pieteikti 29 jaunākie Latvijā pieejamie auto modeļi: “BMW X3”, “ŠKODA Fabia”, “Hunday Kona”, “Hyundai Kona Electric”, “SEAT Arona”, “Ssangyong Rexton”, “Mitsubishi Eclipse Cross”, “Nissan Leaf”, “Mercedes-Benz A-klase”, “Mercedes-Benz CLS”, “Citroën C3 Aircross”, “Citroën C4 Cactus”, “Citroën Berlingo”, “Jaguar E-Pace”, “Volkswagen T-Roc”, “Volkswagen Touareg”, “Dacia Duster”, “Peugeot 508”, “Peugeot Rifter”, “Subaru XV”, “KIA Ceed”, “KIA Sportage”, “Lamborghini Urus”, “Suzuki Swift”, “Honda CR-V”, “Audi A6”, “Audi A7 Sportback”, “Audi Q8” un “Ford Focus”.

Šie automobiļi novembra sākumā trīs dienu garumā bija nodoti 25 žūrijas biedriem – auto žurnālistiem, inženieriem, autosportistiem, servisu vadītājiem, nozares asociāciju vadītājiem un lielāko autoparku pārvaldniekiem. Katrs automobilis tiek detalizēti vērtēts pēc daudziem parametriem, sākot no virsbūves un braukšanas īpašībām līdz izmaksām un atbilstībai Latvijas tirgum. Turklāt ļoti svarīgi ir ieviestie jauninājumi.

Par automobiļu testēšanu stāsta žūrijas biedrs, RTU Automobiļu katedras vadītājs Juris Kreicbergs: “Lielā testa dienas ar bāzes vietu viesnīcā “Laguna House” pagāja ātri, jo paspēt tuvāk iepazīties ar 28 automobiļiem ir visai izaicinoši. Lielais automobiļu skaits ļāva labi saplānot braukšanas secību un varēja labi paspēt izbraukt ar visiem automobiļiem. Ar mazākajiem auto varēja aizbraukt līdz Rīgai un pabraukt ierastajā pilsētvidē. Ar pilsētas apvidus auto izvēlējos tuvāko mežu stigas, nesagaidot pārgājības brīnumus, bet ļaujot balstiekārtai padarboties uz nelīdzenāka ceļa. Braukšana ar apvidus automobiļiem sporta kompleksa “333” bezceļu trasēs ļāva ieskatīties spējīgāko pilnpiedziņas auto veikumā. Ar dažiem izcilajiem ‘premium’ automobiļiem izvēlējos braukt tumsā, kad visvairāk var izjust braukšanas komforta atšķirības, kaut gan jānobrauc, ir visai daudz, lai kārtīgi izjustu patiesi ērtu automobiļu priekšrocības.”

Titula “Latvijas Gada auto 2019” ieguvējs tiks paziņots apbalvošanas ceremonijā šī gada 7. decembrī viesnīcā “AVALON HOTEL & Conferences”. Tiks arī noteikti laureāti šādās papildus nominācijās: “Latvijas Gada Modernizācija 2019”, “4x4 Apvidus auto 2019”, “Pilsētas Apvidus auto 2019”, “Latvijas Premium auto 2019”, “Latvijas Eko auto 2019”, “Latvijas Ģimenes auto 2019”, “Latvijas Sportiskākais auto 2019”, “Latvijas Gada auto Dizaina balva 2019”, “Latvijas Gada auto 2019 Inovācijas balva” un “Latvijas Gada auto Tautas simpātija 2019”.

Informatīvi atbalsta: Delfi, iAuto.lv, Latvijas Avīze, jauniauto.lv, Auto ziņas, garaza.lv, Dieviete.lv, dzivoklis.lv. Atbalsta: t/c Mols, viesnīca „ AVALON HOTEL & Conferences”, LAMB, V4 motors.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
Gada Auto 1.decembris 2018 8:55
2 3 Atbildēt

VW T-ROC

Šumba 1.decembris 2018 9:24
0 0 Atbildēt

"Žūrijas autoekspertu un autožurnālistu balsojums ir vārāk racionāls, ..."

---

iauto, tad jau sanāk, ka tajā žūrijā tādi nīkuļi vien ir, ja "vārāk" racionāls?!

viencexperc 1.decembris 2018 13:02
7 6 Atbildēt

Nezinu par ko mani izbanoja ( vai par īstenību par politiku vai VW), bet patiesību nenoslēpsi.

Jūs visu laiku kritizējat, kad rakstu, ka BMW, AUDI un VW ir strādnieku sapņi. Un vai tad man nav taisnība? Par kādiem auto balso tauta ( strādnieki)? Viss ko es rakstu ir patiesība. Tikai neviens to negrib dzirdēt.

fakti 1.decembris 2018 15:15
5 1 Atbildēt

www.autocar.co.uk/car-news/indu...%80%93-country Paskaties šo informāciju. Tātad 22 Eiropas valstīs dzīvo pilnīgi "dauņi", kuri 2018 gadā nez kāpēc pirkuši visvairāk VW un Škodas. Un ir valstis kur visu pirmo pirktāko trijnieku aizņem VW ražojumi (Austrija, Čehija, Vācija, Luksemburga, Holande, Šveice)

viencexperc 2.decembris 2018 13:49
0 2 Atbildēt

Atslēgas vārds ir - "Eiropas".

Un otrkārt, es te rakstīju par VW, Audi un BMW - strādnieku sapņiem. koda tas ir strādnieku auto, nevis sapnis.

Kas tavā minētajā linkā paliek?

6 valstis. Ar iedzīvotāju skaitu - 122 miljoni. Vienā pašā Mksikā dzīvo 129 miljoni. Vērā ņemams sasniegums. Turklāt, 82.7 miljoni ir tikai Vācijā. Bļģija, Nīderlane un Luksemburga - tās arī ir pusvāciskas valstis. Tas vairāk patriotisms+ kaut kādas dotācijas.

Un cik no tām pirkšanām ir uzpūstā mārketinga dēļ? Ja VW beigs reklamētis katrā portālā ( es te uzskaitu arī slēpto reklāmu. Dažādus pasākumus, konkursus, utt) viņus vipār beigs pirkt.

Ne velti galvenais VAG grupas tirgus ir Ķīna, Latīņamerika. Bet kā jau rakstīju - tur ir citi VW. Viņi pat saucas savādāk.

fakti 2.decembris 2018 15:17
2 0 Atbildēt

Te ir dati par VAG tirdzniecību pasaulē. Apskaties tos un redzēsi, ka demagoģija nerullē, kārtējais dirsie.s www.volkswagenag.com/en/news/2017/...eliveries.html

Maris 1.decembris 2018 16:32
4 0 Atbildēt

Diemžēl vēl neesi izbanots, nedaudz pietrūkst pārkāpumu tavos tekstos, atjauno paroli pieprasot to reģistrācijas laukā.

Tā kā tika ieviestas IT papildus drošības, var būt nobīdes, paskatīsimies, kāpēc Tev nesanāk.

solaris 1.decembris 2018 16:59
5 0 Atbildēt

Izrādās 'viencexperts' nemaz nav tik gudrs, kā pats sevi liela...

s 1.decembris 2018 23:39
5 0 Atbildēt

Haha, labs.

Diemzēļ "ekspercam" tagad nāksiem mainīt savu lietotājvārdu, vairs nebūs experc, nupat jau sāka pieslēgties no citiem saviem nikiem, es domāju, ka iAuto nekādā gadījumā nevajadzētu nobanot viencexpecu, jo tas var novest pie ši radījuma pašnāvības, kā redzam, šis portāls (un arī citi) ir visa viņa dzīve

s 1.decembris 2018 23:37
5 0 Atbildēt

Nu protams strādnieku, Tu savukaŗt labpŗatāk balsotu, par dīvānā pirdēju auto f150 veidīgajiem auto. Nekvalitātīvi un radīti sivēnu un citu mājlopu mēslu pārvadāšanai. Saproti ne visiem patīk "redneku" dzīve un nožēlojama auto montāžas kvalitāte.

Bet nobanoja Tevi droši vien tādēķ, ka Tu šeit nepārtrauktu huiņu dzen.

msh 1.decembris 2018 13:32
1 2 Atbildēt

Mani smīdina tās "bezceļu" bildes; 5 gadus atpakaļ kad audī stiliņš bija dzīvīgāks, tur čaļi parasti vismaz reizi gadā noorganizēja grupveida pasācienu kādā dubļu trasē, kas bija daudz nopietnāka par šitiem "bezceļiem" - bet nu pareizi, tajās lika dziesmā mašīnas ar nopietnākām bezceļu īpašībām, quattro sedanus vai avantus, un nevis "krosoverus" - tā nu te trase ir tāda švakāka, domāta tādiem apvidus auto kā mans golfs...

Maris 1.decembris 2018 16:35
1 0 Atbildēt

šādi

msh 2.decembris 2018 21:14
1 2 Atbildēt

Nu lūk - a kāpēc tur vecs čeroki iet dziesmā? Te tak ir iauto, kur pelēkā masa brauc nevis ar golf2, audi 80, opel kadett un čeroki, bet gan ar rāvējslēdzēju, joku, iksu un tamlīdzgām mašīnām - kur ir viģiks, kurā redzams kā jaunais X5 jūtas tajos bezceļos?

iAuto 3.decembris 2018 8:02
1 0 Atbildēt

Te būs

ooo 1.decembris 2018 17:20
0 0 Atbildēt

4x4 labs tikai kādus 20 gadus sens. Ozoliņam vēl gari mati un ģīmis šmaugs

T-ROC tests 1.decembris 2018 18:29
0 1 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti