Uzzini, kādēļ Dacia Duster ir atzīts par "4x4 Apvidus auto" 8

 

Dacia Duster "4x4 Apvidus auto 2019" Foto: Publicitātes attēls

Mūsa Motors Grupa | 14.decembris 2018 16:56

Jaunais Dacia Duster kļuvis par prestižā Latvijas Gada auto 2019 konkursa nominācijas "4x4 Apvidus auto 2019" uzvarētāju.

Tas nav nekāds pārsteigums, jo jaunajā Dacia Duster apvienots komforts un visīstākā SUV klases auto spēja izbraukt bezceļu maršrutus, turklāt cena joprojām ir šokējoši zema (no 10 170 EUR). 

Dacia zīmols 2017.gadā atzīmēja 50.gadadienu un 2017.gada septembrī Frankfurtes auto izstādē prezentēja jaunu Duster paaudzi.

Pavisam jaunais Duster ir mantojis spēju izbraukt bezceļus, kas oriģinālajam modelim jau palīdzējusi gūt panākumus un iemantot popularitāti. 

Tā izmēri ir šādi:

  • Garums 4,34 m;
  • Platums 1,80 m;
  • Paaugstināts klīrenss (210 mm);
  • Priekšējās un aizmugurējās pārkares leņķi ir attiecīgi 30° un 33° 4WD versijai un 34° 2WD versijai;
  • Rampas leņķis: 21°.

Braukšana apvidū
Pavisam jaunais Duster ir aprīkots ar jaunu elektrisko stūres pastiprinātāju. Ar to jāpieliek par 35 procentiem mazāks spēks pagriešanai, un tas ir īpaši ērti braucot apvidū.  

Automobilis ir aprīkots ar daudzskatu kameru, kas būtībā ietver četras kameras (vienu priekšā, vienu aizmugurē un pa vienai katrā pusē). Sistēma ļauj vadītājam novērot automobiļa apkārtni. Tā ieslēdzas automātiski, kolīdz tiek ieslēgta atpakaļgaita. Šī funkcija ir noderīga ne vien novietojot auto, bet arī braucot šaurās vietās.

Dacia Duster ir vērā ņemamas spējas stāvā un kalnainā apvidū. Hill Descent Control sistēma ļauj vadītājam kontrolēt ātrumu, braucot lejā no stāva kalna.  Sistēma iedarbojas uz bremzēm, lai nodrošinātu izcilu stabilitāti. Sistēma, kas palīdz uzsākt braukšanu slīpumā, Hill Start Assist kopā ar Hill Descent Control sistēmu atvieglo braukšanu apvidū ar izteiktu reljefu.

Noderīgi aksesuāri

Visi jaunākie Duster automobiļi ir aprīkoti ar virkni jauniem, lietotājam draudzīgiem aksesuāriem, kas pastiprina modeļa kā SUV klases auto pievilcību. 

Tam var pievienot tauvas stieni, ko iespējams noņemt bez instrumentiem.  Tauvas stieņa stiprinājuma vietas ir pilnībā noslēgtas.

Priekšējās un aizmugurējās restes ir pieskaņotas aizsargplāksnēm, kas jaunajam Duster piešķir robustu izskatu un SUV stilīgumu.

Dacia Duster "4x4 Apvidus auto 2019" Foto: Publicitātes attēls

Dacia Duster "4x4 Apvidus auto 2019" Foto: Publicitātes attēls

Dacia Duster Foto: iAuto.lv

Dacia Duster Foto: iAuto.lv

Dacia Duster Foto: iAuto.lv

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
felix65 15.decembris 2018 10:17
3 0 Atbildēt

Komentāru uzrakstīt varat, bet paskatīties dacia.lv nē?

Conqueror 14.decembris 2018 17:27
1 1 Atbildēt

Priekš šitiem bildēs redzamajiem neceļiem protams

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti