Spēkratu parāde izstādē "Motocikls 2016" jau šonedēļ

 
BT-1 | 30.marts 2016 10:28

Jauni motociklu zīmoli, spēkratu pirmizrādes, jaunākais ekipējums un aksesuāri, senie spēkrati un vēl, un vēl …– tas viss jau no 1. līdz 3. aprīlim izstādē “Motocikls 2016” Ķīpsalā!

Pavasaris uzņem apgriezienus, un motosezonas starts strauji tuvojas. Tādēļ izstādes „Motocikls 2016’’ dalībnieki, iesākot sezonu, ir sarūpējuši vairākus lieliskus jaunumus, kas iepriecinās gan rūdītus motobraucējus, gan motoentuziastus un motofanus. Apmeklētāji varēs pamielot acis pie jaunākajiem un ātrākajiem rūcošajiem tehnikas izgudrojumiem, iegādāties kādu modernu motoatribūtiku, lai šajā sezonā jaudīgāka un drošāka braukšana, un uzzināt par motopasaules aktuālajām tendencēm.

Motociklu tirgū Latvijā šogad ienāk vairāki jauni zīmoli, tostarp amerikāņu ražotāja „Indian Motorcycle” klasiskie Indian motospēkrati, kurus pārtrauca ražot 1953. gadā, un nu pēc 60 klusēšanas gadiem tie ir atdzimuši ar jaunu sparu. Šie motocikli, īpaši Scout, savus ziedu laikus piedzīvoja 20. gs. 20./30. gados. Kopš 2013. gada ražotājs piedāvā trīs motociklu sērijas tradicionālajā Indian stilā. Izstādes apmeklētāju uzmanībai – tipiskie, elegantie kruīzeri Indian Scout, Indian Chief Classic un Indian Chieftain!

Otrs jaunums – savulaik leģendārais 70./80. gadu itāļu zīmols “SWM”, kas pazīstams ar saviem pasaules līmeņa divtaktu triāla, motokrosa un enduro motocikliem. To ražošana atsākta 2015. gadā uz kādreizējo “Husqvarna” motociklu bāzes. Pirmie enduro klases motocikli Latvijā jau ir ieripojuši, un tie ir SWM RS300R un RS500R modeļi. Starp citu, izstādē varēs sastapt arī leģendāro motokrosa braucēju ar 30 gadu pieredzi Raimondu Baltgalvi, kas demonstrēs savu jauno, sacensībām sagatavoto SWM RS500R motociklu.
Bet tagad atgriezīsimies pie mūsmājās labi zināmajiem zīmoliem! “Ducati” izstādes apmeklētājiem prezentēs gan karstus jaunumus, gan vairāku esošu modeļu atjauninājumus. Tostarp būs Latvijas mēroga pirmizrādes – jaunajam XDiavel S, ierobežotas sērijas jaudīgākajam Ducati ielas modelim Monster 1200 R un ideāli vadāmajam bezceļu agregātam Multistrada 1200 Enduro. Jāpiebilst, ka pēdējo izstrādājuši inženieri, kas startējuši Dakaras rallijreidā, un šobrīd “Ducati” piedāvā tehnoloģijas un aprīkojumu, kam nav līdzvērtīgu pasaulē. Apskatāmi būs arī Scrambler Classic, Icon, Diavel Dark un citi modeļi.

Latvijas pirmizrāde izstādē būs arī jaunajam KTM 1290 Super Duke GT spēkratam. Šis motocikls ir īsts kilometru rīma, aprīkots ar kruīza kontroles un riepu spiediena kontroles sistēmu un apsildāmiem stūres rokturiem. Sausais motocikla svars ir 205 kg. Attiecīgi, ar pilnu degvielas tvertni, kas ir 23 litri, svars ir 228 kg. Tādējādi KTM 1290 Super Duke GT šobrīd ir labākais svara rādītājs sporta-tūrisma klasē.

Starp šī gada jaunumiem ir arī Yamaha XSR900 un Yamaha XSR700. Pēdējais būvēts uz Yamaha MT-07 bāzes, kas sevi tirgū pierādījis kā uzticams un pieejams motocikls. Izstrādājot Yamaha XSR700, īpaša uzmanība tika pievērsta motocikla dizainam un materiāliem, maksimāli izvairoties no plastmasas detaļu izmantošanas. Turklāt šim motociklam ir īpaši plašs papildu aksesuāru klāsts.

“Harley-Davidson”, kas ir iecienīts zīmols arī starp dāmām, izstādes apmeklētājus iepriecinās ar vairākiem jauniem vēl jaudīgākiem kruīza tipa modeļiem. Tostarp būs Sportster Iron 883™, Sportster Forty-Eight, Softail Slim S, Softail Breakout un CVO Street Glide.

Tikai šomēnes Rīgā ir parādījies “Kawasaki” jaunais sporta motocikls Ninja ZX-10R, un daudzi to izstādē redzēs pirmoreiz. Jaunais spēkrats ir piemērots arī amatiersacensībām, kur vidēja līmeņa motosportists neriskēs zaudēt kontroli pār motociklu.

Tāpat interesenti varēs aplūkot jaunumus Latvijas kvadriciklu tirgū – Taiwan Golden Bee, TGB BLADE 1000i EPS un TGB BLADE 1000i, kas pārsteidz ar savu bagātīgo aprīkojumu, kvalitāti un konkurētspējīgo cenu litrīgo kvadriciklu kategorijā. Protams, būs pārstāvēti arī “ARCTIC CAT”, “BRP” un citu zīmolu spēkrati.

Savukārt Latvijas Gada motocikla ekspozīcijā gozēsies pirmos trīs vietu ieguvēji – BMW S1000XR, BMW R1200GS un Yamaha MT09 Tracer un naski darbosies stilīgie kungu frizētavas „Lumberjack Barbershop” bārddziņi, kas kārtīgiem vīriem piedāvās sakopt bārdu un frizūru atbilstoši viņu ķiverei un mocim. Starp citu, viens no pirmajiem, kas ļausies bārddziņu asmeņa pārvērtībām, būs visiem zināmais 1. motoskolas instruktors Uģis Spēlmanis.

Līdzās jaunāko modeļu motocikliem būs apskatāma arī Latvijā restaurētu, savulaik populāro motociklu „Iž” ekspozīcija, ko sarūpējuši biedrības „Retromoto” seno spēkratu entuziasti un kolekcionāri. Ekspozīcijas devīze –“Bij’ tavam opim mocis IŽs? Tas nozīmē, ka vīrs bij’ dižs!”

Vienlaikus ar izstādi „Motocikls 2016” Ķīpsalā notiks arī aktīvās atpūtas un sporta izstāde “Atpūta un sports 2016”, starptautiskā medību un makšķerēšanas piederumu un aksesuāru izstāde “Medības un makšķerēšana 2016” un laivu un jahtu izstāde “Baltic Boat Show 2016”.

Atbalsta iAuto.lv

Izstāžu darba laiks:
1., 2. aprīlī 10.00–19.00
3. aprīlī 10.00–17.00

Biļešu cenas:
Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas!
Pieaugušajiem – 5,00 EUR
Pensionāriem, studentiem – 3,50 EUR
Bērniem no 8 līdz 18 gadiem – 3,00 EUR
Autostāvvieta – 4,00 EUR
Biļetes var iegādāties arī iepriekšpārdošanā internetā:
Īpaši draudzīgs piedāvājums! Ģimenes biļete – 12,50 EUR (2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni)
Biļetes var iegādāties arī iepriekšpārdošanā internetā: www.bt1.lv/sports

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti