Apdrošinātājs: Visbiežāk ceļu satiksmes negadījumos ar motocikliem iesaistīti to vadītāji līdz 30 gadu vecumam 2

 

Foto: iAuto.lv

Seesam | 7.aprīlis 2017 11:43

Tuvojoties motociklu sezonas atklāšanai, apdrošināšanas sabiedrība “Seesam” ir apkopojusi datus par ceļu satiksmes negadījumiem 2016. gadā, kuros iesaistīti motocikli.

Balstoties uz apdrošināšanas sabiedrības “Seesam” un Latvijas Transporta apdrošinātāju biroja datiem, visbiežāk ceļu satiksmes negadījumos iesaistīti motociklu vadītāji līdz 30 gadu vecumam. Otra biežākā riska grupa ir motociklu vadītāji ap 55 gadiem. Kopumā Latvijā 2016. gadā notikuši vairāk kā 300 negadījumu, kuros iesaistīti motocikli.

“Seesam” eksperts sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšanas produktu vadītājs Renārs Mūrnieks norāda: “Līdz ar pirmajām siltajām pavasara dienām ielās aizvien biežāk redzam motociklus. Taču baudot silto laiku nevajadzētu aizmirst par drošību. Dati liecina, ka no simts apdrošinātiem motocikliem divi iekļūst negadījumos, kurus paši ir izraisījuši. Vidējā apdrošināšanas atlīdzība, kas izmaksāta, ir aptuveni 1000 eiro.”

Pēc Latvijas Transporta apdrošināšanas biroja datiem visbiežāk negadījumos iekļūst motocikli ar mazāka tilpuma motoru (zem 250 cm3). Būtiski atzīmēt, ka negadījumos visbiežāk iesaistīt vecāka izlaiduma gada motocikli. 2016. gadā tie bija 2002. un 2003. gada motocikli. Likumsakarīgi, ka, ņemot vērā iedzīvotāju skaitu galvaspilsētā, negadījumi biežāk notiek Rīgā nekā citās Latvijas pilsētās.

Apdrošināšanas sabiedrības “Seesam” eksperti atgādina, ka drošas braukšanas pamats ir pareizi un atbilstoši laikapstākļiem un ceļu segumam izvēlēts pārvietošanās ātrums. Atļautā braukšanas ātruma būtiska pārsniegšana tiek uzskatīta par Ceļu satiksmes noteikumu apzinātu pārkāpumu, kas vairākkārtīgi palielina risku iekļūt satiksmes negadījumā. Jārēķinās, ka šāda rīcība rada apdraudējumu arī citiem satiksmes dalībniekiem.

“Seesam Insuarance AS” Latvijas filiāle ir Somijā lielākās un atpazīstamākās nedzīvības apdrošināšanas kompānijas ‘’OP Insurance Company Ltd.’’ 100% meitas uzņēmums, kas darbojas Somijā lielākās finansu grupas "OP-Financial Group" sastāvā. Starptautiskā reitingu aģentūra "Standard & Poor's" ir piešķīrusi "OP Insurance Company Ltd." drošības reitingu AA-, kas ir viens no augstākajiem starp Skandināvijā esošajām apdrošināšanas kompānijām.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 7.aprīlis 2017 12:55
1 1 Atbildēt

Ja zem 30 gadiem vecs cilvēks pērk moci, vajag aizliegt braukt ar ķiveri. Ātrāk notiks dabiskā atlase.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 3

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti