Pārdaugavā vērienīgo bēgšanu sarīkojušā motocikla īpašniekam piemērots 140 eiro sods par patiesā vadītāja neatklāšanu 17

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.maijs 2017 17:23

Valsts policija piemērojusi 140 eiro naudas sodu Pārdaugavā vērienīgo bēgšanu sarīkojušā motocikla īpašniekam par patiesā vadītāja neatklāšanu.

Motocikla īpašnieks nesniedza policijai informāciju par to, kura persona atradās pie stūres un bēga no policijas. Ņemot vērā minēto policija viņam noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu par informācijas nesniegšanu un piemēroja 140 eiro naudas sodu. Ņemot vērā, ka nebija iespējams noskaidrot patieso motocikla vadītāju policijai nevarēja noformēt protokolus par nepakļaušanos policijas prasībām un ātruma pārkāpumu, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Samanta Čapkovska.

Jau ziņots, ka 27.marta vakarā policijas ekipāža Pārdaugavā pamanījusi motociklu, kurš atļauto 70 kilometru vietā traucies ar 140 kilometriem stundā lielu ātrumu. Uz policijas prasībām apstāties motocikla vadītājs nereaģēja un sākās bēgšana, kurā ātrums turpināja palielināties.

Motociklistam gan izdevās no policijas aizbēgt, taču pašvaldības policija nebojāto motociklu vēlāk atrada Mārupes apkaimē, Kantora ielā.

Motociklista aizturēšanā bijušas iesaistītas aptuveni piecas policijas ekipāžas.

Aizdomās par lietas materiālu, proti, policijas automašīnas video ieraksta nopludināšanu internetā Valsts policijā tika sākta dienesta pārbaude. Iespēja tiešsaistē pieslēgties policijas automašīnā esošajām kamerām ir arī policistiem ne tikai no dežūrdaļas. Lai arī nereti policija pakaļdzīšanās video sabiedrisko attiecību nolūkos ievieto internetā, šoreiz tas notika nesaskaņoti. Pret diviem policijas darbiniekiem ir sākta disciplinārlieta.

Sabiedrības ievērību izpelnījās internetā ievietots ar telefonu no datora pārfilmēts motociklam sekojošās policijas automašīnas video. No video izriet, ka pakaļdzīšanās ilgusi aptuveni desmit minūtes. Uz motocikla atrodas arī pasažieris un bēgļi lielā ātrumā pārvietojas, pārkāpjot satiksmes noteikumus.

No video izriet, ka bēgļu apturēšanai izmantotas vairākas policijas automašīnas un bloķēta pat iela, taču par mata tiesu motociklam izdevās izvairīties no likumsargiem, kas izkāpa no policijas busiņa. Vēlāk, motociklam izbraucot uz veloceliņa, policijas automašīna bēgļiem pārstāja sekot.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jautājums 29.maijs 2017 7:46
20 1 Atbildēt

Vai iAuto var uzjautāt policijai, vai ar to viss ir beidzies šajā gadījumā? Gadījumā ja tā, tad tas tak ir precedents. Galvenais ir aizmukt un tad neteikt kas brauca - tiksi cauri ar 140Eur. Man kaut kā tas neliekās normāli.

Atbilde 29.maijs 2017 8:23
19 0 Atbildēt

Ja rīkojas gudri, ne no tādiem s**iem vien var izlīst - nebūtu žurnālisti to gadījumu pacēluši, Aizkraukles prokurore (meklē netā) vēl šodien savā amatā būtu

Garais 29.maijs 2017 13:37
18 5 Atbildēt

Vajadzēja vienkārši izņemt moci uz izmeklēšanas laiku un ielikt specializētajā maksas stāvvietā. Gan jau tad īpašnieks runātu savādāk.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti