26 motociklisti no Latvijas startē teju 6000 km garā braucienā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Madara Miezīte | 6.jūlijs 2017 7:56

Nu jau tradicionāli trešo gadu pēc kārtas jūlija sākumā BMW Motorrad Latvijas fanu grupa sēžas savos dzelzs rumakos, lai pieveiktu aptuveni 1800 km līdz Gārmišai – Partenkirhenei Vācijā un pievienotos vienam no lielākiem Eiropas moto notikumiem – BMW Motorrad Days, pastāstīja bijušais LMF Enduro komisijas vadītājs zīmola vadītājs Latvijā Jurģis Bergs.

Gārmišā ik gadu pulcējas aptuveni 40 tūkstoši apmeklētāju no vairāk nekā 40 valstīm, lai priecētu acis ar jaunākajiem modeļiem, šoviem, priekšnesumiem, ballītēm un galu galā vienkārši socializētos.

Trešdien, 5.jūlijā, agri no rīta no BMW jaunā salona Rīgā startēja 13 motocikli ar mazliet vairāk kā 20 braucējiem, taču Vāciju kopā plāno sasniegt 16 motocikli.

“Pirmo reizi šādu ekspedīciju uzsākām 2015.gadā, kad tajā piedalījās vien septiņi cilvēki, tagad mūsu braucēju skaits ir trīskāršojies. Manuprāt, šis brauciens ir lielisks veids, kā apvienot lietderīgo ar praktisko, piedzīvojuma garu ar noteiktu ceļojuma mērķi. Ceru, ka ar gadiem mūsu pulks paliks tikai kuplāks,” sacīja Bergs.

Pēc Berga paustā, Gārmiša – Partenkirhene un “BMW Motorrad Days 2017” ir tikai viens no galamērķiem, jo pēc tam grupa dosies tālāk cauri Vācijai, uz Dāniju, šķērsojot Ēresunda tiltu, kas savieno Dāniju ar Zviedriju, pēc tam Norvēģijā uz Trollstigen jeb Troļļu kāpnēm un teju līdz polārajam lokam, lai pēc tam atgrieztos Latvijā.

“Kopējais maršruta garums būs aptuveni 6000 kilometru, kas ir gana cienījams attālums. Dienā plānojam pieveikt aptuveni 400-700 km, jo galu galā mērķis ir izbaudīt pašu braucienu, motociklu un vienlaikus atpūsties,” piebilda Bergs.

Pirmā pieturvieta trešdien, 5.jūlijā, būs Varšava. BMW Motorrad motociklu grupas piedzīvojumiem līdzi var sekot BMW Motorrad Latvija Facebook lapā, kā arī meklējot tēmturus #BMWMotorradLV un #makelifearide.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bils 6.jūlijs 2017 14:06
2 0 Atbildēt

"MotoGumBall 3500"?

Forši ka paši nezin cik kopā brauc:

"13 motocikli ar mazliet vairāk kā 20 braucējiem".

Un cik finišēja?

" Nu nedaudz mazāk kā 20" :D

Bet tā jau apsveicami, bēbju pūderis pakaļai līdz un var braukt!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti